Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwobóle w dłoniach, okolicach wyrostka robaczkowego, nerek i jelit

Gość ks_hp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od wielu już lat cierpię na silne bóle głowy. Piszę o tym, bo związek z moimi dolegliwościami może mieć wszystko. Ból w skroniach, ale też nasilający się ból uciskowy w różnych miejscach czaszki. Bóle żuchwy i stawów skroniowo-żuchwowych. Ponadto zwiększające się bóle lędźwiowe przy zbyt *długim chodzeniu* lub *długim staniu*. Czasem zawroty, ospałość. Ale od niedawna zaczęło mnie boleć w okolicach prawego biodra. Wszystko wskazywało na to, że to zapalenie wyrostka. Ale nie. Chirurg wykluczył to, natomiast według badań stwierdził u mnie podwyższoną leukocytozę i obniżoną gęstość hemoglobiny, czyli jakby organizm był za mało nawodniony. Ponadto USG wyszło prawidłowe, badanie moczu też, CRP także. Pojawiły się niedawno bóle w dłoniach, zwłaszcza w lewej, w śródręczu i nadgarstku, tak jakby coś uciskało nerw lub żyłę (do tego da się to tylko porównać). Podobne bóle mam już po obydwu stronach brzucha, tzn. i w okolicach lewego i prawego biodra. Raz chciałem sprawdzić, czy przy nacisku miejsca pod ostatnim prawym żebrem będzie mnie boleć, zrobiłem to i straszny ból zaczął promieniować od tego miejsca aż przez całe udo do kolana. I nie jest to jednorazowy ból, tylko przy długotrwałym nacisku mnie boli, a kiedy zabieram rękę, przestaje. Czasem też ból nie jest uciskowy, ale kłujący. Często też mam duszności, od czasu, gdy pojawiły się te bóle. Są dni, kiedy mam problem z dojściem gdziekolwiek, bo zaczyna boleć ni stąd ni zowąd (bez naciskania) i promieniuje na całą nogę. Nie wiem, czy to nerwica, bo coraz bardziej jestem niepewny. Serce mnie nie boli, bardziej są to bóle brzucha, podbrzusza - ale USG niczego nie wykazało. Co mam robić? Jakie badania jeszcze zaliczyć? Zaznaczam też, że EKG miałem robione i wszystko było w porządku. Przede mnę EEG. Czy mam czekać, czy po drodze jeszcze coś robić?
mnie pomogła na bóle biodra i stawów maść mumio,która kupiłam w sklepie zielarskim.A te bóle i uciski w głowie,to może z krązeniem coś masz-na to zioła wenoforton.Dużo pij.Ale nie soki z kartonów,ani kolorowe napoje.Najlepiej kup w zielarskim dziką różę i kwiat głogu i rób sobie z tego herbatę.Albo woda gotowana żródlana ostudzona ,leko ciepła plus sok z całej cytryny plus troszke cukru.
bóle promieniujące od pachwiny w dół po udzie do kolana mogą też być od zwyrodnienia stawu biodrowego.Może być też cos z jelitem grubym.Musisz sie zapytać proktologa i ortopedy.Nikt tu nie jest lekarzem.Najlepiej z lekarzem porozmawiaj,lepiej cię pokieruje.Powie jakie badania krwi zrobić.