Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Radek

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, Mam 32 lata i jestem mezczyzna. Od 2 tygodniu odczuwam taki dyskomfort w srodku dnia pracy. Cisnienie tetnicze sskacze momentami w ciagu pracy do 150/95 a jak wroce do domu to wszystko wraca do normy 130/85 Biore 1 tabletke tritace na nadcisnienie rano, ale w ciagu dnia czuje takie zmeczenie organizmu przy stresujacej pracy na codzien. robilem badania morfologi, mocz, ob, lipidiogram wszystko ok. Echo serca, EKG , USG jamy brzusznej tez ok. A od 2 tygodniu czuje jakbym mial mdlec, w srodku mnie trzesie w sensie czuje jak mrowieje cialo raz dreszcze przechodza przez nogi w gore itd. Pozdrawiam, Radek
myślę,że ten lek ci nie pasuje.Idż do lekarza i niech ci zmieni.Najlepiej na jakiś tradycyjny sprawdzony lek na madciśnienie,a nie na nowość,o której niewiele wie i ma dużo skutków ubocznych.Pij zioła na nadciśnienie.Może lepiejj ic zrobią i bez skutków ubocznych.Przepis na mieszanke na nadciśnienie był tu wczoraj.
Radku,a może powinienes spróbowac zioła na uspokojenie?,....Na przykład pic melisę z dziurawcem?Może ciśnienie ci skacze od stresu i nie musisz brać tych leków na nadcisnienie?A może ciśnienie ci skacze,bo na siłowni ćwiczysz i bierzesz jakieś wspomagaxcze,pijesz napoje energetyczne i żle się idżywiasz.Jest ryzykowne branie leków na nadciśnienie w tak młodym wieku.Myślę,że musisz poczytać o przyczynach nadciśnienie,przeczytaj o niefarmakologicznych metodach obniżania ciśnienia.Może uda ci się samemu z tym poradzić.Dobrze byłoby,abyś chodził na basen.Pływanie rozlużnia mięśnie ,powoduje schudnięcie,relaksuje,normalizuje ciśnienie.Mam tego dowód w rodzienie ,gdzie facet miał 160na 100 i popraez prawie codzienne pływanie przez całe lato[mieszka nad wodą ] i odpowiednie odżywianie w ciągu 3 miesięcy doprowadził do normalizacji ciśnienia.Było to ze 6 lat temu i do dziś ma normalne ciśnienie.Trzeba sie starać,aby jek najdłużej żyć bez brania jakichkolwiek leków.Są książki zielarskie.Można sobie samemu poradzić.Leki na nadciśnienie i beta blokery brane latami mogą doprowadzić do cukrzycy.I wpędzasz się w niekończąca się karuzelę leków.Nie chcę cię straszyć ,ale jak sie da,unikaj leków chemicznych.Na jedno pomogą ,na drugie zaszkodzą....Aby obniżyć ciśnienie jedz codziennie z chlebem ząbek czosnku.Częst ryż z jabłkami.A zioła na nadciśnienie to:-ziele jemioły 100g,-ziele serdecznika50g, -liść ruty 50g, -kwiatostan głogu 50g, - koszyczek rumianku 50g.-------Zioła dokładnie wymieszać ,wsypać do papierowej torby.Zaparzać łyżeczkę w szklance wrzątku pod przykryciem pół godziny,przecedzić i pić 3 razy dziennie po jedzeniu.