Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników elektrolitów we krwi przyskurczach mięśni

Gość Bodzio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Jakieś 3 miesiące temu siedząc przy komputerze miałem atak silnego bólu głowy połaczony z wysokim tętnem, drętwieniem lewej ręki i lekkimi zawrotami głowy. Lekarz ocenił że mogło to być spowodowane przedawkowaniem kofeiny, opisywałem ten problem na forum. Otrzymałem lokren 20 1/2 tabletki rano + potas. Serce bije już idealnie, nie męcze się, ćwiczę kilka razy w tygodniu jednak nie raz szczególnie wieczorem kiedy siadam do komputera lub kiedy leżę czuję jakby wewnętrzne drganie w rytm bicia serca...nie zawsze występuje ale nie raz tak. Dodatkowo zauważyłem skakanie mięśni co jakiś czas, w udzie bądz na ramieniu lub powieka. Ogólne wyniki krwi wyszły idealnie, niedawno robiłem badanie tylko na eletrolity oto wynik : min max (mmol/l) Sód 139.2 135 145 Potas 4.47 3.5 5.0 Magnez 0.86 0.76 1.06 Wydaje mi się że wyniki ok, ale może ktoś z Was jest bardziej zorientowany :)
na siłowni ćwiczę bardzo rzadko, nie mogę się zmotywować w te zimowe dni ;) ćwiczę głównie w domu i czekam na wiosnę i rower, także szermierkę ćwiczyłem dawniej i chcę do tego powoli wrócić. Energetycznych napojów nie ruszam, jednak wcześniej piłem dużo yerba mate + inne herbaty no i nieraz kawa wpadła....od tamtego czasu(listopada ) nie tykam tych rzeczy i czuję się dobrze poza tym że nieraz czuję tak jakby minimalne zawroty głowy...chociaż nie tracę równowagi ani nic z tych rzeczy, takie wyobcowanie czy jak to nazwać ;) dziwne uczucie w każdym razie. No i to uczucie bicia serca w całym ciele od czasu do czasu też uprzykrza wieczory. Serce mam także idealne.
Gość stracatella
Masz mało magnezu - uzupełnij, Masz skoki potasu - powinien być 4-4,5 żeby dobrze się czuć, choć normy różnie podają. To może ale nie musi być powodem. Sam wiesz że przez internet to można glównie pocieszyć. więc trzymaj się i pozdrawiam