Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zaćmienie po wstaniu z łóżka, kołatanie i ból serca na tle nerwowym

czehu1803

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nazywam sie Krzysiek i mam 17 lat. moje pierwsze bole serca zaczyly sie ponad 2 lata temu. zaczelo sie ot tego, ze mialem zacmienia jak wstawalem z lozka. pozniej zaczelo sie dziac cos dziwnego, serce tak mocno bilo ze bylo je widac przez sweter czy kurtke. towarzyszyl temu niewielki bol ktory sie nasilal. zainteresowalo mnie to wiec zrobilem wszytskie badania (ocho serca, przeswietlenie itp). doswiadczony kardiolog powiedzial ze to przez nerwy i serce nabiera za duzo krwi. przepisal jakies lekarstwa na uspokojenie, ale serce jak bilo tak bilo i dalej bolalo, mimo ze sie nie denerwowalem. z miesiaca na miesiac bol sie powiekszal wiec nieraz nie przespalem nocy. odczuwalem bol jakby serce czegos dotykalo. i tak minelo do tego czasu. dzieki temu ze widze gdzie bije serce zauwazylem ze zaczyna sie przesuwac. przesunelo sie o kilka centymetrow w lewa strone, troche pod mostek. duzo ludzi mi ze serce jest duze i tak powinno byc. teraz codziennie bol sie nasila i przy wdechu czuje jakby moje serce cos gniotlo, ze jest starsznie ciezkie. czy to cos powaznego?? bo nie wiem czy denerwowal rodzine ...