Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból głowy, katar, uczucie zimna i drętwienie nóg

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 17 lat..Często miewam bóle głowy ( podejrzewam migrenę ).Mało jest takich dni w roku kiedy nie miałabym kataru !Gorączkę mam tylko podczas grypy sezonowej.Często jest mi zimno i szybko drętwieją mi nogi.Gdy wykonam jakiś nagły ruch np. szybko poruszę barkiem to nie mogę się przez chwilę poruszaćsię z bólu.Mam wrażenie jakby prąd przeleciał mi po plecach.Nie palę nie piję dużo śpię i mam mało ruchu.Nie wiem co mi może być może jestem przewrażliwiona.Nie robiłam żadnych badań ani nie byłam u lekarza.
Zapisz się na gimnastykę korekcyjną .Idż do ortopedy.Jak u ciebie jest poradnia matki ,dziecka i młodzieży ,to do 18 roku życia możesz korzystać z gimnastyki korekcyjnej.Może masz wadę postawy? Idż najpierw do pediatry,niech cię obejrzy i da skierowanie.
Witaj Agusia. Jesli chodzi o migrene, moja przyjaciółka wyzwoliła sie od niej dzieki akupunkturze, stosowanej w szpitalu przez lekarke z Mongolii. Jesli chodzi o cielesne dolegliwosci, mozesz zrobic sobie dla porzadku podstawowe badania, ale zebys sie w to nie wkreciła, bo niektóre osoby potrafia na okragło sie badac, ze strachu, ze im cos naprawde dolega, a to TYLKO NERWICA daje jakies objawy fizyczne. Poza tym możesz zacząć cos ćwiczyć, zająć sie jakąś aktywnoscia sportowa, gdyz młodzież siedzi w szkołach godzinami a ciało ( mięśnie) buntuja sie przeciw temu bezruchowi, brakuje ciało harmoni pomiedzy aktywnoscia i bezruchem.No i nie wsłuchuj sie az tak w siebie, bo mozesz sie zacząć nakrecać i zacznie sie zabawa w *bycie chorą * w młodym wieku.Jeśli badania wyklucza mozliwość jakiejś konkretnej choroby, to przyjmij to do wiadomośći i zmień cos w swoim trybie zycia, zeby ciało miało z tego korzyść.Pozdrawiam