Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Zwróć uwagę na tempo życia, tzn czy chodzisz wolniej, czy różne prace wykonujesz wolniej itp. Ja, co prawda po innym leku, ale w ciągu 8 m-cy przytyłam 18 kg , których niestety już nie mogę stracić. Nikt mi nie powiedział abym utrzymywała sprawność fizyczną na poziomie. Te leki spowalniają nasze życie i mimo, że dieta ta sama, to kalorie nie są spalane i tworzą *ciałko*. Przy zmniejszeniu stresu spróbuj zwiększyć aktywność fizyczną. Pozdrawiam
Gość Dana0909
Wiem, że na pewno leki na nadciśnienie i nasercowe wpływają na gospodarkę elektrolitową w organiźmie, a jak pozostałe ? konkretnie nie wiem . Przed okresem u kobiety może dojść do zatrzymania ok. 3 litrów wody. Ale w moim jak i twoim przydadku to jak najwięcej zdecydowanego ruchu. Ponoć najlepszy jest taniec i śmiech. Daj znać za miesiąc jak ci idzie. Pozdrawiam
Bardzo ci dziekuje DANA za cenne informacje .Dalas mi nadzieje ze przy wiekszym wysilku mam szanse zchudnac!Od znajomych slyszalam ze sport mi nic nie da,bo i tak bede tyc biorac leki.Trzymam sie twojej teorii!Na twoim przykladzie widac ze zmiana lekow tez mi nie gwarantuje ze nie bede juz tyc.Zapisalam sie na aerobik 2 razy w tygodniu i staram sie jak najczesciej cwiczyc w domu.Kupilam sobie aerobik na plycie.MAm tylko nadzieje ze nie wroca kiepskie dni i zapal prysnie,dziekuje za odpowiedz.Chetnie z Toba zapisala bym sie na aerobik!
Witaj Małgorzato.Mam ten sam problem.Biorę Doxepin od niecałych trzech miesięcy i utyłam już 12 kg.Jestem przerażona!Doszła mi jeszcze operacja kolana,więc i aktywność ruchowa znacznie zmalała.Teraz ruszam się więcej,ograniczyłam słodycze,a i tak ostatnio codziennie moja waga wskazuje wyższe wartości.Zawsze byłam drobniutka,a teraz czuję się,jak słoń :(
bardzo sie ciesze ze spotkalam osoby ktore biora ten sam lek.BECIA ja biore DoXEPIN 5 miesiecy przytylam 7 kilo.Przerazilo mnie to!poniewaz lekow nie chce zmieniac , lepiej czuje sie po nich, a wiele wyprubowalam.Dopiero te daja skutki !PO pierwsze nie jem prawie wcale slodyczy,ostatni posilek o 18.Jem duzo jablek.na aerobik juz nie chodze ze wzgledow finansowych.ale regularnie cwicze w domu.Trwa to od miesiaca.Co prawda nie zchudlam,ale moja waga stoi w miejscu.to juz jest jakis sukces.NIe chce sobie wyobrazac co by bylo gdybym dalej tak duzo jadla Nie tyjemy przez leki,tylko przez obrzarstwo!Napisz mi czy masz tez problem z zaparciami!Trzymaj sie BECIA bedziemy w kontakcie!DAMY RADE!
Ostatnio jestem bardzo aktywna ruchowo,waga zatrzymała się i już nie tyję.Ale ostatnio pojawiło się coś,co bardzo mnie zaniepokoiło i nie wiem,czy ma to związek z lekiem.Od rana mam obrzęki stóp i kostek.Są tak duże,że bardzo bolą mnie stopy podczas chodzenia.Problemów z zaparciami nie miałam.Ale teraz będę powoli Doxepin odstawiać.Biorę go od 6 miesięcy. Pozdrawiam serdecznie.
Becia ,ciesze sie ze powoli odstawiasz juz leki.U mnie narazie mowy nie ma nawet o zmniejszeniu dawki.Czasem kiepskie dni wracaja,nie czuje sie jaszcze na tyle silna,Co do tycia to znow przytylo mi sie nastepne 2 kilo.W maju mialam sporo iokazji do podjadania(urodziny ,imieniny,itp.)odrazu 2 kilo.do gory.Szlak by to trafil!Znudzilo mi sie tez cwiczyc ,skutki widac od razu.Musze sie znow wziac w garsc i ruszyc dupke! Co do puchniecia i bolesci stop nie mam czegos takiego.Nigdy mnie nie bolaly.Moim problemem jest ciagle chec jedzenia czegos slodkiego!Pozdrawiam!
Witam:) ....pow ielu wizytach u wielu lekarzy stwierdzono ze jestem zdrowa ale mam nerwicę ,która pojawiała się w nieodpowiednich momentach na co nie miałam wpływu.Byłam załamana :( ....wkońcu uzmysłowiła mi to nowo poznana znajoma ,która leczyła sie u psychiatry.Poszłam więc prywatnie i całe szczęście.Ale przepisała mi lekarka doxepin i citabax,miałam częste bóle głowy (migrenowe) i po citabaxie było mi niedobrze-przetwrałam te objawy i CZUJE SIĘ ŚWIETNIE PO 1 MIESIĄCU ZAZYWANIA.!!!!!! Między czasie miłam sprawe w sadzie ,która bardzo przeżywałam ale tabletki mnie trzymały -jestem szczęsliwa ze zdobylam sie na ten krok .aaa i jeszcze jedno dostałam przepisany magnez w zastrzykach ....i wiem że bedzie superrr....pozdrawiam WSZYSTKICH -KASIA
.... i jeszcze zapomnialam , poruszacie temat chęci jedzenia słodkiego -ja tak samo nie moge sie opanować żeby nie zjeśc 2 ciastek i nutelle ze słoika podjadać juz teraz wiem ,że to tez skutek uboczny ale chodze na siłownie więc co zjem to spalę hihihi nie martwie sie tym ze przytyje...a chuda nie jestem :):):) kasia
hejka,Martunia musisz sie przemóc bo te tabletki tak działaja na początku ja bylam nie przytamni w pierwszym tygodniu ale juz w nastepnych dniach moglabym zjesc juz podwojna dawke takze to jest szok dla organiznu i sie przyzywczai mi sie krecilo w glowie i maialam mdłosci i bole migrenowe głowy -także spoko dasz rade moj e-mail to katorm@wp.pl papapa