Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Napady rozdrażnienia i brak koncentracji

Gość Bartek

Rekomendowane odpowiedzi

Od dluzszego czasu nie wiem co mi sie dzieje. Mianowicie kiedy budze sie rano strasznie sie denerwuje niewiadomo czego.... w ciagu dnia mam nieraz jakies napady nerwow jak jestem w sklepie czy w autobusie ale najgorsze w tym wszystkim jest to ze nawet jak czuje sie okej to mam problemy z wykonywaniem czynnosci mianowicie ze skupieniem sie na nich a najgorsze jest to ze gdy cos robie przez dluzszy okres czasu czy to nauka odrabianie lekcji gra na komputerze jazda samochodem i odchodze od tych czynnosci jestem potworni otepiony nie wiem co sie dzieje nic do mnie nie dociera jakby ktos dal mi jakies leki. Prosze o pomoc bo juz nie wiem co mam robic...
Witaj Bartek. Na poczatek zapytam Cie: czy nie obawiasz sie, ze moze jesteś np.uzalezniony od komputera, gier itd. gdyz wtedy mógłbys mieć taki dyskomfort. Poza tym podpowiadam Ci skontaktowanie sie z psychologiem, bo moze jest jakies proste wyjasnienie, a psycholog ( moim zdaniem) jest lepszy na poczatek niz np.psychiatra.Nasza podswiadomośc ma to do siebie, że cokolwiek w niej kiedykolwiek zasialismy negatywnego ( mysli czy emocje) , ona po jakims czasie dopiero moze wywoływac w nas niepokój. Wazne tez jest jakiego rodzaju problemy miałes lub masz, jakies stresy z przeszłości lub aktualne, czy jakies przeciążenia ( bo zbytnio sie przejmujesz , masz np.taką nature). Powodów Twojego samopoczucia moze byc sporo, wiec doradzam Ci spotkanie z psychologiem.Pozdrawiam