Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zmęczenie, kołatanie serca i wysoki puls a nerwica

Gość eli

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! mam 23 lata i od kilku miesięcy czuję się badzo słaba. Od 2 lat mieszkam i pracuję za granicą-praca fizyczna sprzątanie prywatnych domków.Jak już napisałam czuję się cały czas bardzo zmęczona, nieważne czy śpię6 godz czy 10 czuję się jednakowo niewyspana. Nic mi się nie chce, do pracy chodzę bo muszę. Pracuję pięć dni w tygodniu więc mam czas żeby przez weekend odpocząć jednak to nie pomaga. Odżywiam sięzdrowo, do pracy chodzę na pieszo więc jestem w ruchu cały czas.Po powrocie z pracy natychmiast zasypiam -nie ważne czy leże czy siedzę- na 10-15min jednak gdy się budzę dosłownie skaczę do góry-tak jakbym miała jakis koszmar, serce wali mi jak oszalałe. Często odczuwam wewnętrzne drgawki. Ciśnienie mam książkowe ale za to puls bardzo wysoki, że momentami czuję pulsujący ból w tętnicach. Kontrolne badania wykonuję co 4miesiące i wyniki mam w normie- w dolnej granicy ale w normie.Do tego mam bóle głowy.Jestem nerwowa, bez powodu się denerwujęi wyżywam na wszystkich dookoła. Po przejściu 300metrów spacerkiem jestem zlana potem i nie mam siły złapać oddechu. Nie pijam kawy, ani żadnych napojów gazowanych, nie jem ziemniaków, unikam fast foodów. Naprawdę nie wiem co m i jest jestem młoda a czuję się jak stara zmęczona życiem babcia. Proszę o pomoc.aha w mojej rodzinie choroba wieńcowa jest dziedziczna także obawiam się ze moze to byc problem z sercem ale ekg mam w prządku.Nie biorę żadnych leków poza pigułkami antykoncepcyjnymi.