Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk na pień trzewny a arytmia serca

Gość Anula

Rekomendowane odpowiedzi

Liza, jeśli chodzi o objawy, tak po krótce i te główne u mnie to - specyficzny "ból" okolicy serca, ucisk z lewej strony w okolicy lewej piersi, bóle w pasie pod biustem, zaparcia, biegunki, nudności, osłabienie, omdlenia z aurą i bez, anemia. Doktor Ponikwicka podczas osłuchiwania stetoskopem słyszy szmery. Problemy z krążeniem. Wiecznie mi zimno. Tracę przytomność. Bardzo silne bóle brzucha i podbrzusza. Można próbować "ratować" się nospą albo innymi lekami rozkurczowymi.

W dniu 10.04.2022 o 14:45, Gość Liza napisał:

Czekam na termin operacji u Profesora. Mam zwężoną tętnicę kreskową górną oraz ucisk na więzadło łukowate przepony. Diagnostyka - USG z doopkerem, potem tomografia z kontrastem  Moje objawy:

- cxęste kłucie pod lewym żebrem (na łuku żebrowym) oraz w okolicach serca, specyficzny ból i ucisk, jakby rozpieranie w tych okolicach,

- kołatanie serca,

-częste zasłabnięcia, utraty przytomności (bez związku z wysiłkiem lub długotrwałą pionizacją),

- przewlekle zmęczenie i osłabienie,
- częste bóle w nadbrzuszu i brzuchu (w głodzie, stresie),
- b.czeste wysklepienie brzucha, wzdęcia, od pasa pod biustem aż do kolców biodrowych, głównie po jakimś czasie od spożycia posiłku, twardy brzuch (potrafi to trwać kilka dni), wyglądam jakbym była w zaawansowanej ciąży,
- biegunki w sytuacjach stresowych,
- biegunki i zaparcia, trudność z wypróżnieniem się, ból brzucha przy wypróżnieniu, naprzemienne biegunki i zaparcia,
-  często uczucie duszności (jakby nie można było nabrać do końca powietrza), problem z oddechem, zadyszka przy intensywnym wysiłku fizycznym, szybkie męczenie się,
- zimne dłonie i stopy,
- czasem mrowienie rąk, lekkie drętwienie,
- niskie ciśnienie, 
- zawroty głowy, bóle migrenowe i klastrowe,
- problem z ostrością widzenia,
- zawroty głowy po szybkim wstaniu z pozycji siedzącej/leżącej,
- niski poziom wit. B12,
- problemy z zajściem w ciążę (poronienie w pierwszych tygodniach)

W razie pytań, piszcie - sztuka.latania@gmail.com 

Moje objawy:

W dniu 10.04.2022 o 14:45, Gość Liza napisał:

Hej, 

Gość Maria - czy mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat objawow i jak teraz się czujesz? A może jest tu zagłada ktoś kto z aga się z ta choroba i chciałbym porozmawiac na ten temat. to odezwijcie się tutaj.

Dzięki