Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk na pień trzewny a arytmia serca

Gość Anula

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam 10 maja operacje w Warszawie. Jak chcesz namair na dr to tylko na prv:) Rege, a jakie amsz objawy- amsz arytmię? Jakie juz maiąłeś badania? Ja mam zwężenie krytyczne, arytmię komorową -12 000 skurczy nawet i tachykardie zwiazana ze zmianą pozycji, małym wysilkiem, problemu z głębokiem oddechem, migreny z aurą.Każdy przypadek jest ponoc inny....

Profesor Szmidt przyjmuje prywatnie w Klinice Promed Warszawa, ul. Uniwersytecka 5 koszt wizyta trwającej tylko 15 min, 200zł. Jedyny fachowiec w Warszawie znający się na operacji ZUPT. Doskonałym diagnostą w tej dziedzinie jest pani dr Ponikwicka, przyjmuje w cepeleku na Koszykowej oraz prywatnie na Szczuczyńskiej. Wspaniała lekarz, jeśli chcesz miec w 100% trafną diagnozę idź do niej. Wiem, co piszę, leczę się u niej od ponad roku i jestem 3 mce po operacji pnia przeprowadzonej przez Szmidta. Zrób porządek z tym cichym zabójcą, to dziadostwo powoli, ale skutecznie wykańcza organizm. Ja mialam częstoskurcze, brak sily, anemię, wiele innych objawów. dr Ponikwicka jako jedyna zajęła się mną kompleksowo. Pozodzenia

To prawda. Jestem również pacjentką Pani doktor Ponikwickiej. Jako jedyna znalazła przyczynę mojego okropnego samopoczucia, a było ze mną naprawdę źle. Leczę się u Niej na tarczycę, mam już zdiagnozowane ZUPT i właśnie czekam na konsultację u prof. Szmidta, czeka mnie operacja. Polecam każdemu, komu inni lekarze nie potrafią powiedzieć co mu jest lub każdy lekarz twierdzi co innego. Mnie diagnozowano: rumień guzowaty, toczeń, anemię, a w konsekwencji podejrzewano białaczkę... w każdym razie proponowano mi posprzątanie wszystkiego w życiu bo nie wiadomo ile pożyję. Dziś żyję, mam się nieźle i mam nadzieję mieć się jeszcze lepiej. Zdrowia wszystkim życzę i trafionych wizyt lekarskich :)

Napiszcie proszę o objwaach jakie towarzyszą przy tym schorzeniu. Mnie jak dotąd nikt trafnie nie zdjagnozował, ciągle słyszę ,że to tarczyca, chociaż mam niedoczynność. Natomiast pani endokrynolog twierdzi,że to nie może być od tarczycy, bo wynik jest ustabilizowany. Kardiolog twierdzi,że to względnie może być nerwica, ale czy to możliwe,żeby nie denerwując się i prowadząc normalny tryb życia, ciągle nmęczyły Cię dodatkowe skurcze, podwyższony puls i ogólnie złe samopoczucie. Pomóżcie proszę !!!

Gość BEZdiagnozyBEZkoment

Witam Ja naprzykład mam Ciągły trudny do zlokalizwania ból za lewym zebrem kiedyś występował tylko po obfitym posiłku niemogłęm wtedy przytyć ,przejadłem go zwiększyłem wage i od tej pory jest stały na wysokości mostka który powoduje dodatkowe uderzenia serca , luźny stolec ,ciągłe zmęczenie ,drętwienie reki i dziwne ucucie pod łopatko , itp ..mimo że mieszkam w olsztynie i od pięciu lat próbowałem wyleczyć się z tej dolegliości odwedziłem stu lekarzy i zrobiłem 100 badan oprócz tk i rezonansu którego żaden lekarz nie chce zrobić bo niewidzi potrzeby a mnie ku.wa skręca . Nawet wczoraj byłem u chirurga pryw ale on powiedział że nie diagnozuje tylko leczy jak ma na papierze ... A wiec pytam !@#$#@#$%$##%^!!!???

Niestety, operacja mi na nic kompletnie nie pomogła0 zostaly wszystkie obajwy:(Gdybym miala raz jeszcze wybór bym sie jej nigdy nie poddała- niepotrzebnie się nacierpiałam i oszpeciłam . Mało tego od operacji zaczęły sie moje problemy z żołądkiem, nudności po jedzeniu, bóle pod przeponą- kazalo się, ze mam najprawopodobniej refluks.Refluks z koleii powoduje jeszcze gorszą pracę serca-chciałabym cofnąć czas....

Gość BEZdiagozyBEZkomenta

A czy moze pani podać dokładnie wszystkie objawy które pani miała/ma?? Czy wystarczyło podciecie miesni czy też angioplastyka ?? Czy po kilku miesiącach było jakieś badanie kontrolne w rezonansie, tomografi ??? Czy nie ma podejżen przepukliny ,zespołu zwisniecia trzewi ??

Miałam i mam nietypowe objawy jak na ten zespół: arytmię- dodoakowe skurcze komorowe, tachykardię, migreny z aurą, drętwnienie rąk, brak mozliwosci wzięcia głebokiego oddechu, osłabienie rąk. miałam podcięcie tylko bez angiolpastyki. o żadne choroby poza refluksem związane z trzewiami mnie nie podejrzewają, a powinni?

Gość BEZdiagnozyBEZkoment

Mam identyczne objawy jak u pani a nawet o krok dalej . O zwisnieciu trzewi napisałem ponieważ widziałem posty pewnej osoby na forum który mówi iż to właśnie Schorzenie Glenarda ma w zwyczaju powodowanie tej przypadłości (zwężenia pnia trzewnego ) niemożliwe do zdjagnozoania ponieważ dla tego schorzenia lekarze zaczeli jedynie stosować diety i wogóle wykreślono je z książek ponieważ: wiele operacji nie przynosiło efektu .