Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ostry ból brzucha i głowy, mroczki przed oczami i utrata świadomości

Gość Magdalena

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałabym poradzić się kogoś odnośnie sytuacji, która dzisiaj miała miejsce. Dzisiaj rano, tzn dokładnie o godz. 4.50, wstałam i szykowałam się do wyjścia do pracy. Kiedy chciałam zacząć się ubierać, poczułam ostry ból brzucha, zrobiło mi się niedobrze - szybko skierowałam się łazienki, jednak po paru krokach dopadły mnie *mroczki* - nie wiem jak to opisać, dosłownie oślepłam na parę minut. Do łazienki doszłam szurając po ścianie, przed drzwiami straciłam równowagę i przewróciłam się na ziemię. Zwinęłam się w pozycję *bezpieczną*, na boki, kurcząc nogi i chciałam przeleżeć parę minut, by odzyskać widzenie. Jak leżałam, czułam ostry ból w głowie i brzuchu, ponadto gdy udało mi się wstać, zdałam sobie sprawę, że jestem cała mokra - na ziemi zostały nawet wilgotne plamy w miejscu w którym leżałam. Przez parę minut jeszcze czułam pulsowanie w głowie i drżenie, *mroczki* co chwilę wracały. Minęło już parę godzin od tego incydentu, nadal jednak czuję lekki ból w głowie. Czy ktoś z was doświadczył czegoś takiego? Albo jest w stanie chociaż skierować mnie do odpowiedniego lekarza, by się przebadać? Jestem zdrową, 21letnią dziewczyną, bez nałogów. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam, Magdalena
No wyglada to niezbyt wesolo, mogl byc zwykly spadek cisnienia, ale mysle ze powinnas powiedziec lekarzowi i zrobic podstwowe badania. powiem ci cos z mojego doswiadczenia - nie raz zdarzalo mi sie to co tobie w toalecie: bol brzucha, mroczki i zaslabniecie takie ze musialam sie polozyc - zdarzylo sie po braniu ziolek na przeczyszczenie, mysle ze powodem byl sliny skurcz jelit, moze u ciebie zdazrylo sie cos podobnego ( tyle ze bez udzialu ziolek) :) obserwuj organizm i jak sie bedzie powtarzac to do lekarza, lepiej sparwdzic.