Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem dopada mnie to co jakis czas klade sie gadam sama do siebie tre nogami lub dlonmi albo trzese sie i odchodze od zmyslow slysze co wokol sie dzieje ale nie mam sil sie odezwac wpadam jakby w trans jakis jeszcze mam napady smieje sie a za chwile placze i prosze o pomoc boje sie panicznie i za chwile znowu smiecz jak u warjatki mam tez ze dretwieja mi nogi dlonie nie czuje miesni chce sie ruszyc a nie moge jak by blokada jakas byla czy ktos tak ma czy ja jestem warjatka czy to nerwica
Witaj Tak to nerwica,która powinno sie leczyc.Ja z własnego doswiadczenia wiem,ze wyleczyc sie nie jest łatwo ,ale mi sie udało A jak????Poprostu poszłam do szpitala na oddział otwarty nerwic i tam wkońcu mi pomogli i mnie wyleczyli.Walczyłam z nerwica około 8 lat ,leczyli mnie rózni lekarze,ale efekt był taki ,ze ostatni miesiac przed szpitalem juz wogóle nie jadłam.Przeszłam wszystkie objawy psychosomatyczne jakie chyba mogły zaistniec przy tym schorzeniu.Jedyna Pani doktor po zobaczeniu mnie na poczekalni .podeszła i powiedziała*....Dziecko masz na taksówke?odrazu do szpitala*...prosto sprzed kolejnej poczekalni.Jedyna Pani Doktor która uratowała mi chyba zycie/juz nie jadłam wogóle/ Pierwsze 2 tyd były b cięzkie,odstawienie wszystkich leków jakimi truli mnie kolejni lekarze/tragedia,myslałam ze to juz koniec/podano mi silne leki uspokajajace i dobrano mi lek/2 razy/odpowiedni na moja nerwice/lfobia społeczna z napadami leku panicznego/aha juz równiez nie mogłam bywac wsród ludzi/ Po dwóch tyg narodzilam sie na nowo.Dzieku Bogu i klinice juz 3 lata funkcjonuje normalnie.Lek który zadziałam po 2 tyg i który biore sladowo do dzis do Seroxat i Promazina najlepszy lek nieuzależniajacy. NIE CZEKAJ zgłos sie do KLINIKI NERWIC i popros o pomoc/Nikt inny mi nie był w stanie pomóc w ciągu 8 lat.Pozdrawiam
witam ... bardzo prosze o pomoc mam 17 lat i trzy lata temu psychiatra wykryla u mnie nerwice lekowa ale rodzice uwazaja ze nie musze sie leczyc ale od dwoch lat w nocy nie moge spac mam napady nerwowe gdzie raz chcialam wyskoczyc z okna z nerwow wyklinam wszystkich i zucam wszystkim co popadnie wyrywam sobie wlosy i zaczelam sie okaleczac ale juz to nie pomaga prosze pomozcie mi bo po prostu nie mam sil z dnia na dzien coraz bardziej mi sie to nasila a wstyd mi sie o tym przyznac.Gdy raz w szkole mialam taki atak to widziala to kolezanka w ubikacji i cala szkola chuczy ze jestem swirnieta jest wiele innych rzeczy co mam ale boje sie i wstyd mi o tym pisac prosze o pomoc!!!
Aneta, zanim zrobisz cokolwiek zapamietaj raz na zawsze, nie musisz sie wstydzic tego jak sie czujesz czy zachowujesz podczas napadow choroby, ani przed kolezankami ani rodzicami ani lekarzami. Ktokolwiek nie jest w stanie zrozumiec tego ze jestes chora i zle sie czujesz to jego problem a nie powod do wstydu czy strachu dla Ciebie. Wiem ze to latwo powiedziec ale strach przed opinia kolezanek i kolegow moze tylko nakrecac objawy ktore Cie tak mecza. Znajdz kogos komu ufasz lub psychologa ktory pomoze Ci przekonac rodzicow ze powinnas sie leczyc. Nie po to zeby Ci na to pozwolili tylko zeby zaakceptowali fakt ze ich corka jest chora i potrzebuje pomocy. Nawet jesli nie pojdzie to latwo to masz prawo a nawet obowiazek dbac sama o siebie i szukac pomocy psychiatry i psychologa na wlasna reke, nawet wbrew ich woli. Nie boj sie pojsc do poradni i zapisac na wizyte, poczujesz sie bezpieczniej!
ja tak mialam w wiezieniu wpierw siedzialam plakalam zasmarkalam sie mazalam tym obrzydliwe potem polozyli mnie na lozko i zaczelam rwac wlosy i prosic o pomoc plakalam jak male dziecko bilam lekaza a na koniec nogi mi nie pracowaly mialam jak z waty nie moglam isckazali mi sie ubrac to ubralam sie jak warjatka i taka rozmazana itd pojechalam do szpitala bylam jak zwloki obojetna pamietam to tam stwierdzili ze nic sie nie dzieje i teraz mysle ze ja sama sobie wymyslam choroby ah niewiem co realne a co nie mysle ze nikt zdrowy tak sie nie zachowuje prawda czy to moze byc nerwica