Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie i kołatanie serca, strach przed śmiercią a nerwica

Gość iza16

Rekomendowane odpowiedzi

Pomozcie.. Mam 16 lat. Od jakichs 2 miesiecy wydaje mi sie ze cos nie tak z moim sercem. czytajac wasze posty wydaje mi sie ze to nerwica ale nie wiem. jak tylko cos mnie ukluje w srodku to odrazu mam ataki leku, boje sie ze zaraz serce mi stanie i ze umre! ciagle szukam nowych diagnoz, raz ze arytmia raz ze nerwica raz ze cos innego, strasznie sie boje. moje objawy to: - kolatanie serca (nigdy jak spie albo cos, to sie zdrarza np. na rozgrzewce wf, nie jak np. gramy w cos i biegam, wtedy nic mi nie jest, musze tylko minac etap rozpoczynania wysilku) jak serce mi kolacze to wpadam w straszna panike - *przeskakiwanie serca* - jak biore wiekszy oddech - cos podobnego do przeskakiwania serca jak sie schylam gwaltownie (uczucie ze zaraz serce mi zacznie kolatac) - rozne bole w klatce piersiowej - ostatnio caly czas mierze sobie tetno, siedze na lekcji w szkole i tylko trzymam dlon na szyi i sprawdzam czy rowno bije, a raz mialam tak ze 9 razy normalnie, a za 10 razem tak jakby sie wstrzymalo i zabilo chwilke pozniej i tak sie powtarzalo to co 10 sek i oczywiscie wtedy atak leku odrazu wstalam przerazilam sie i poszlam sie polozyc probujac sie uspokoic) boje sie isc do kardiologa bo caly czas mi sie wydaje ze wykryje mi jakas smiertelna chorobe :(:( jak myslicie co ze mna nie tak?
Witaj Izo. Moze masz jakies problemy z sercem, a moze to tylko objawy nerwicowe.Lepsza jest wiedza niz takie domniemanie, cos ze mna sie dzieje, albo nie.Wsłuchiwanie sie w siebie w tak młodym wieku może doprowadzic Cie do tego, ze sie wkręcisz w obserwowanie objawów i nawet nie zauważysz, kiedy ucieknie Ci młodośćc na zachowaniach właściwych dla staruszków. Skontaktuj sie z lekarzem po to, zeby potwierdzic lub wyeliminowac możliwość rzeczywistych objawów sercowych.Jesli sie okaze, ze to nerwica, skontaktuj sie z psychologiem, gdyz dzieki temu możesz dotrzeć do przyczyn, które nakrecaja te objawy i dzieki temu uwolnic sie od nich.Życie jest zbyt cenne, zeby marnować je na wsłuchiwanie sie w objawy nerwicowe. Pozdrawiam
Iza to naco cierpisz trzeba leczyc ale to nie jest smiertelna choroba ja leczyłam się z tego prawie dwa lata .farmakologicznie i miedzy czasie miałam spodkania z psychologiem. brałam leki uspokajające badał mnie też kardiolog ale mówił ze tu wszystko dorze . ze to na tle nerwowym . radze idz do lekarza .będzie dobrze pozdrawiam .