Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zażywanie Noliprelu 2,5 i Noliprelu 5 na obniżenie ciśnienia

jasko79

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich! Od kilku lat biorę leki obniżające ciśnienie. Ostatnio kardiolog dał mi na próbę lek o nazwie Co-prestarium 5/5. Po jego zażyciu zaczęła mnie strasznie boleć głowa, rozpaliło mi twarz i ciśnienie wcale nie spadło. Brałem go przez 3 dni i zrezygnowałem. Teraz dostaję Noliprel. Wcześniej brałem Noliprel 2,5, teraz biorę Forte 5. Po nim moje samopoczucie jest o niebo lepsze i ciśnienie w normie. Oba leki złożone różnią sie tylko jednym składnikiem, a działają diametralnie różnie, przynajmniej na mnie. Stosuje ktoś Noliprel 2,5 lub 5? Proszę sie podzielić uwagami. Pozdrawiam.
Gość MichaĹ�
Witam, ja stosuje Noliprel 5 i ciągle mam uporczywe bóle głowy, mrowienie skóry głowy, drętwienie twarzy i drganie lewej powieki. To takie podstawowe negatywne objawy, które skutecznie utrudniają mi codziennie życie... Dodatkowo ten lek rozregulował mi cały układ pokarmowy... normalnie tragedia... bardzo źle go znoszę... Jedyny jego plus to ciśnienie w normie, ale nie tylko tego oczekiwałem... Lekarz mi teraz zapisał Lorista HD. Wykupię i potestuję... Mam nadzieję, że lepiej zareaguje, bo ciągle czuję że mam głowę napompowaną jak balon i tak jakby obrzęk naczyniowo-ruchowy. Pozdrawiam.

A ja z kolei po Co-{restarium miałem potworne obrzęki kostek. Strasznie mnie pod konic dnia bolały. No i wyglądały, jak banie. Zmieniłem na Noliprel. Obrzęki ustąpiły, ale miałem potworne bóle głowy. Lekarz dołączył Biscorad. I jest super !!!!! W dodatku ciśnienie 125/75 średnio. Więc na mnie działa taka kombinacja. Przy Noliprelu trzeba brać potas ! Noliprel wypłukuje potas i bedą problemy z nerwami...

Leki na nadciśnienie spowalniają akcję serca, a więc dowóz tlenu i składników odżywczych do komórek. Jest spowolniony cały metabolizm, a co za tym idzie zachodzą nieprawidłowe reakcje. Następuje między innymi zatrzymywanie wody w organiźmie. Stąd obrzęki. Potem możesz dostać lek na odwodnienie i tak dalej... Zapytaj lekarza, czy te leki zregenerują Twoje tętnice, aby przepływ krwi był prawidłowy i niech Ci powie, do czego mogą doprowadzić działania uboczne tych leków. Życzę zdrowia.