Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie ciśnienie, kołatanie serca i ciemność przed oczami

Michal1410

Rekomendowane odpowiedzi

Postaram sie w skrocie strescic co mi dolega: -2 razy zawroty glowy podczas zasypiania towarzyszyl lek -bol w okolicy szyji oraz tylnej czesci glowy -podczas atakow mialem dreszcze raz mi bylo goraco raz zimno oglnie wszystkie obiawy nerwicy. Te objawy minely bo wizycie u neurologa ktory stwierdzil ze podobno nic mi nie jest i mam nerwice lekowa. Po pewnym czasie objawy calkiem inne cigla temperatura po 37+ od 3 tygodni dodam ze antybiotyk ktory przepisal lekarz 1 kontatku nie pomaga Od pewnego czasu czuje jak by moje serce ciagle bilo mocno i szybko mieze cisnienie wychodzi 130+ na 80 czasem 90 ,tetno 70-80 Zdazylo sie ze serce niewiadomo skad nagle uderzyla z taka sila az oblecial mnie strach i zrobilo mi sie goraco oraz ciemno przed oczami. Boje sie pic kawe ktora wczesniej potrafilem pic litrami oraz palic papierosy ktore tez palilem w duzej ilosci moze zycie stanelo do gory nogami boje sie isc na silownie bo caly czas mam wrazenie ze serce zaraz mi stanie.Gdy wchodze po schodach caly czas trzymam sie za serce ktore wali jak oszalale. Nie wiem co to moze byc a KARDIOLOG prywatnie dopiero za miesiac. Prosze o jakies wskazówki...
Michał, skierowanie na RTg odcinka szyjnego powinien wypisać lekarz rodzinny.W razie zmian pokieruje cie dalej.Wiem , że zwyrodnienie tego miejsca to koszmarek-zawroty są na pierwszym miejscu, dretwienia, bole karku, nawet promieniowanie do skroni i żuchwy! Można popaśc w panikę.A gruchotanie :) przy ruszaniu glowa to sygnal że cos jest nie tak.Prosze cie , tak na szybko poszukaj info w necie, poczytaj , uspokoisz sie troche , zanim trafisz do lekarza.Powodzenia!!!!
Gość krakowianka 50
mnie bolala glowa z tylu przez 2 tygodnie, a przy tym mialam podniesina temperature - lekarze nie wiedzieli co mi jest - dopiero w szpitalu stwierdzili,ze mam powiekszone wezly chlonne i to choroba *mononukleosis* - teraz jestem zdrowa. moze to byc to Michale.
zrezygnuj z siłowni.Pływanie ci pomoże wrócić do formy.Przy okazji relaks dla nerwów.Często tu piszą chłopaki,że mają jakieś sensacje typu zawroty głowy,ból z tyłu głowy. walenie serca czy inne sensacje.A to nic takiego.Po prostu organizm sygnalizuje,że nie lubi siłowni.Woli lżejsze sporty.Syn mojej siostry w wieku 16 lat zrobił sobie siłownię na strychu.Pprzychodzili koledzy i ćwiczyli.Ławeczka,sztanga itp.Miał nadciśnienie,kołatanie serca,a poliki miał czerwone jakby zaraz miał wylewu dostać.Siostra latała z nim do lekarza,brał tabletki na obniżenie ciśnienia.Odkąd ma dziewczynę i dojeżdż do niej 20 km,nie ma czasu i przestał ćiczyć.I nadciśnienie samo znikło.Już 2 lata minęło i nic mu nie jest.
Gość Michal1410
kardiolog stwierdziła : Wielkość jam serca w normie.Komora lewa o prawidlowej funkcji i kurczliwości.Wrodzona wada zastawki aortalnej w postaci zastawki dwupłatowej.Obecnie bez dysfunkcji.Pozostały aparat zastawkowy morfologicznie i czynnościowo bez odchyleń.Aorta nieposzerzona. Ma ktos ten problem jak z tym zyc jestem totalnie zalamany...