Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk i kłucie w głowie, uderzenia gorąca i zawroty głowy

Gość Kinga5544

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie.Często w trakcie dnia uciska mnie w głowie, kłuje mnie w głowie, gorąco w glowie, ból głowy, senność.Czy to nerwica ? Mam też zawroty głowy, czasem się zagapiam, strasznie mi słabo, dłonie słabe. Boję się, że mam tętniaka, albo guza mózgu. Moja neurolog stwierdziła, że mam nerwicę, ale ja boje się że jestem chora na coś o wiele poważniejszego. Doradźcie, co zrobić.Pozdrawiam.
Witaj Kingo. Nie wiem , czy znasz powiedzenie Hioba : TO, CZEGO SIE BAŁEM, PRZYWOŁAŁEM*.o raz takie * NIE WYWOŁUJ NIGDY WIECEJ, WILKA Z LASU SWOIM LĘKIEM*. Nasze mysli mają TWORCZĄ MOC, czyli :Jak MYSLISZ, TAK ZYJESZ, W CO WIERZYSZ , TO TWORZYSZ*. Moja nerwica pojawiła sie w roku 1980 , wiec miałam dość czasu zeby poznac jej mechanizmy i wpływ myslenia na nasze zdrowie ( lub choroby )i jakość naszego zycia.Jesli zamiast wyszukiwac sobie choroby zaczniesz czytac ksiązki dotyczące pozytywnego myslenia, radosci zycia itd. stosowac pozytywne afirmacje, autosugestie, czyli kierowac umyśl na sciezki zdrowia i radości bedziesz sobie *siała* inna jakość zycia, niz wtedy gdy bedziesz się wsłuchiwała w siebie i szukała chorób. Zapraszam Cie na mój watek *Lęk jest naszym przyjacielem*, na którym zamiesciłam namiary na różne fajne strony , poświecone pozytywnym stronom zycia oraz stronom na których mozesz poczytac sobie o tym, jak radzic sobie z objawami nerwicowymi.Poza tym sa na nim namiary na film *Sekret*, którego obejrzenie Ci podpowiadam ( pomimo rozwlekłego wstepu). Oprócz tego doradzam Ci poodjecie psychoterapii, zebys mogła dotrzec do powodów, dla których doswiadczasz objawów nerwicowych, bo gdy je zrozumiesz, bedziesz mogła przepracowac stare wzorce i przekonania, które Ci nie służą. Pozdrawiam.