Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Hmmm.. było tak dobrze a teraz sama nie wiem. Jestem w 6 tygodni i 5 dni w ciąży dodam że w upragnionej. I od kilku dni zabserwowałam u siebie lekkie poddenerwowanie. Dzisiaj siedząc w domu przed komputerem miałam wrażenie że serce mi staje i że mam puls słaby prawie niewyczuwalny i od kiklku miesiecy mam kłucie w klatce piersiowej. Tak sie strasznie przestraszyłam. Myślałam że na zawał zejde. boje się że znów może powrócić to cholerstwo :( a bardzo sie tego boje. Boje się też o moje maleństwo w brzuszku żeby nic mu się nie stało chyba bym umarła. Poradzcie co robić bo nie chce znowu tego samego przechodzić. A do lekarza rodzinnego nie pojde bo powie że mam iść do psychologa albo psychiatry a onich u Nas bardzo trudno. Czekam aż przyjedzie moja przyjaciólka z wa-wy ona jest na psychologi to sobie z nia porozmawiam. Ale i tak prosze Was o porade.
Witaj Monia. Myśle, ze mogłabys wejść na strone : google-scholar-fajna-wyszukiwarka.html ( na ten zestaw , na którym sa alfabetycznie podane tematy. Mozesz przejrzeć tematycznie odpowiadajace Ci hasła, gdyz jest w nich mnóstwo wspaniałych artykułów dot.myslenia pozytywnego, radzenia sobie z emocjami, a skoro masz kiepski dostep do psychologa, stań się swoim wLasnym psychologiem.Musisz tylko uważnie przejrzeć zgromadzone tam materiały. Poza tym doradzam Ci kupno książki *Sekret* Rhondy Byrne lub onejrzenie filmu pt.*Sekret* http:michalpasterski.pl/filmy -video/the-secret-polskie-napisy/( tylko nie zniechecaj sie przewlekłym początkiem) Ponadto podpowiadam Ci przyjrzenie sie informacjom zawartym na moim watku *Lek jest moim przyjacielem*, gdyz starałam sie skupiuac na podawaniu sposobów radzenia sobie z nerwica, a nie na objawach nerwicowych. Z moich sposobów podpowiadam Ci stosowanie zwyczaju błogosławienia tak objawów jak i mającego sie narodzic dziecka.O błogosławieniu znajdziesz informacje w *Sekrecie* na str.151. Ja napisałam wierszyk dot. błogosławienia leków i mysli je uruchamiajacych. Błogosławię każdą mysl, która w głowie mej powstaje, błogosławię kazdy lęk,*, który mi popalic daje. Mozesz stosować go jako afirmacje w kazdym momencie, gdy poczujesz niepokój.Umysł po jakims czasie nauczy sie , ze tak reagujesz i wejdzie w to., a błogosławieństwo ma naprawde MOC( nie tylko ja sie o tym przekonałam, a stosuje je od 5 lat). Musisz tez ZAAKCEPTOWAĆ SWOJĄ NERWICĘ ( objawy ) i nie walczyc z nimi, bo to nasze wczesniejsze mysli, emocje, postepowanie sprawiły, ze pojawiła sie w naszym zyciu.TYLKO PEŁNA AKCEPTACJA sprawi, ze przejdziesz przez nia lepiej, niz kiedy bedziesz stosowała opór. Na pewno masz swiadomość, ze podczas bycia w ciąży hormony zachowuja sie inaczej i musisz byc na to przygotowana, a wtedy tez łatwiej bedziesz ją znosi,. No i jak najwięcej staraj siwe *cieszyc z bycia w ciąży*, gdyz radośc siana w głowie i w sercu idzie do dziecka, ale też niesie stosowna informacje do Twojego umysłu.Gdfybys miała jakies problemy napisz na gg 12486171 .Pozdrawiam