Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Pęknięcie kości promieniowej ręki a temblak

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór 18.01.2010 r upadłam i zrobiłam coś z ręką. Poszłam do lekarza i dał mi skierowanie do chirurga ortopedy, zrobił rtg i stwierdził skręcenie nadgarstka i pęknięcie głowy kości promieniowej lewej ręki. Założył mi szynę gipsową do łokcia od palców i kazał nosić na huście trójkątnej . Nosze ja i szynę i nie jest lepiej a jutro idę do niego na kontrolę czyli 25.01.2010 i niewiem czy mi ściagnie ta szyne czy nie. Proszę o szybką odpowiedź ile trzeba przy takim przypadku nosić szynę i temblak? Ręka dalej boli i boje sie że mi ściągnie szynę to już wogóle nia nie ruszę. Proszę pomóżcie mi. Z góry dziękuję

Witam! po nieszczesnej interwecji na bramce rowniez mialem peknieta kosc w nadgarstku.. szyna za lokiec na 4 tygodnie..a nawet 5 bo pechowo termin wizyty przypadl, tez mam nadzieje, ze mi teraz zdejma i bede mogl normalnie w pilke pograc, choc juz asekuracyjnie kupie sobie orteze co by nie bylo powtorki z rozrywki...

Szczerze mówiąc to jak ja miałem pękniętą kość nadgarstka to wolałem się nie zastanawiać czy trzeba, czy nie i zamówiłem niedrogo temblak w internetowym sklepie medycznym http://www.mdh.pl/product,product,2.html Z fajnego materiału, bardzo wygodny - nie miałem żadnego problemu.