Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w okolicy mostka, duszności i ból głowy na tle nerwowym

ewcia1912

Rekomendowane odpowiedzi

Od dawna mam tak, że denerwuje się nawet z drobnych rzeczy. Zdarza mi się to praktycznie codziennie Zaczynam płakać, krzyczeć.Podczas takiego* napadu* chisterycznego mam uczucie kłucia w okolicach mostka, ciężko mi się oddycha i nie potrafie się uspokoić przez dłuższy czas. Potem zaczynają się silne bóle głowy, ale jak biorę Pyralgine to po jakiejs godzinie mi przechodzi. Nie wiem już co o tym myśleć. Rodzice mi nie uwierzą, że coś takiego się dzieje tylko dlatego, że moja koleżanka ma nerwice. Myślą, że zmyślam, żeby się do niej upodobnić, ale mam 15 lat i nawet nie pomyślałabym o takim udawaniu. Prosze o szybką odpowiedź.
Ja tez proponuje cos na uspokojenie. Proponuje ci skontaktowac sie z psychologiem,on ci powie jak radzic sobie w takich chwilach.Jedno jest pewne,zebys sie sama nie nakrecala,pomysl o czyms przyjemnym,znajdz jakies zajecie zeby o tym nie myslec,jesli jestes wierzaca to pomodl sie do jezusa to naprawde pomaga.To co piszesz wyglada mi na atak paniki,ale dobrze by bylo udac sie z tym do lekarza zeby wykluczyc inne choroby.Nie zalamuj sie,bo to najgorsze co mozesz teraz zrobic.Jestes mloda osoba i jeszcze przed toba wiele pieknych chwil.Wpisz w google moja nerwica,tam znajdziesz wiele ciekawych porad. Pozdrawiam Adam
Dziękuje za szybką odpowiedź. Wierząca nie jesem ale może coś innego wymyśle. Z rególy raczej nie moge odpedzic myśli, że lepiej żeby mnie nie bylo, abo mysli o zabiciu osoby która mnie zdenerwowała, ale tej drugiej opcji raczej bym nie próbowała.
to normalne w wieku dojrzewania, takie napady zlosci, w twoim organizmie dokonuje sie burza hormonalna, na pewno na wdż lub biologii mowiono wam o tym....spokojnie, gdy czujesz ze sie zbliza to wez gleboki odech, policz do 10, zajmij sie czyms - to stare sprawdzone sposoby.
mała,najlepiej zapisz się na kurs tańca albo aerobic czy na joge i staraj sie nie myśleć o złości.I nie wysłuchuj narzekań tej znerwicowanej koleżanki,bo jej nastroje na ciebie przechodzą.Ruch i zmęczenie fizyczne odwraca uwagę od nerwów.Jak czujesz,że narasta to w tobie,to łyknij nervosol i weż się za mycie podłogi lub pranie ręczne .Sama odwróć uwagę - świadomie.Dasz radę zapanować.Tylko próbuj.