Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, duszności, drętwienie języka i pląsanie oczu

Gość Marcinek87

Rekomendowane odpowiedzi

Marcinku -młody człowieku ja nie ignoruję Twoich postów z tego powodu ,ze wiem co to jest nerwica , bo borykam się z nią pewnie dłużej niż Ty masz lat życia. Moja rada jest taka nie idż do psychiatry a spróbuj sam wykrzesać swoje siły bo przecież organizm masz zdrowy a jak sam raz napisałeś , że w ruchu czujesz się lepiej . Ja naprawdę jestem takim przykładem a wiele ludzi mi nie wierzy ,że mając zdrowe ciało można pokonać lęki bez tabletek bo jak pójdziesz do psychiatry to na 98% zapisze Ci leki naprawdę nie obojętne dla zdrowia innych organów człowieka bo przecież nie tylko jest w człowieku ,które może zaszwankować. Pisałeś tez , że przy wypisie ze szpitala zdiagnozowali Ci refluks żołądkowy a te leki właśnie bardzo ,, atakują,, żołądek ,wątrobę czy trzustkę. Jak napisała Zyta kobieta ma trochę inny organizm niż mężczyzna i dlatego ja z nerwicą uporałam się sama ale gdy nadeszła nieszczęsna menopauza( burza hormonów) to niestety objawy nerwicy wróciły i znowu żyję bez leków po sprawdzeniu oczywiście głownie serca i układu krążenia bo mam teraz napadowa arytmię i znowu nie wierzy mi wiele osób, ze funkcjonuje bez tabletek ,a dlatego ,ze mam nadzieje że jest to okres przejściowy u kobiety inne kobiety mają coś innego a ja mam arytmię. Piszę Ci to wszystko Marcinku abyś wyciągnął swoje wnioski z naszych wszystkich postów ,bo ja taka jest słucham uważnie ludzi rady lekarzy ale sama wyciągam swoje wnioski i myślę ,że na tym wcale tak żle nie wychodzę bo jak znam życie osoby ślepo ufające nawet najlepszym poradom medycznym wcale nie funkcjonują lepiej ode mnie a może i gorzej. Marcinku głowa do góry i do przodu a tam musi być lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Witajcie. A może spróbujesz hipnozy. Skoro i tak już robiłeś niemal wszystkie badania... To cię nie uleczy, ale może da jakiś wgląd. Psycholog się przyda. Sądzę, że to napady lęku. Proponuję dotlenić się na spacerach. Przyda się na początek hobby nie wymagające wychodzenia z domu. Często jednak wpuszczaj świeże powietrze. Nie zamykaj się. Zastanawia mnie drętwiejący język...Mi drętwiała cała połowa ciała, łącznie z twarzą i było to po prostu z niedoboru magnezu. Nie pisałeś jak się odżywiasz, czy często bierzesz używki, czy w ogóle masz apetyt? Głowa do góry!

Jeśli wszystkie badania wychodzą dobre, a samopoczucie jest fatalne, to może być gronkowiec. Przejrzyj uważnie swoje ciało, wszystkie zakamarki i sprawdź, czy nie mam czyraków (ropne wrzody). Jeśli są, trzeba pobrać wymaz do badania. Gronkowiec bardzo osłabia organizm, ciężko go zdiagnozować i *po drodze* można martwiąc się o swe złe samopoczucie, dostać np. nerwicy lękowej.

Ze swojego bogatego doświadczenia radzę gorąco badać się wielokrotnie na pasożyty (badanie ogólne kału na pasożyty) - szukanie jaj, cyst pierwotniaków. Lamblie, Tasiemce, Blastocysty i inne pasożyty mogą rozpiepszać układ nerwowy i dawać właśnie takie nerwicowe objawy.