Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, duszności, drętwienie języka i pląsanie oczu

Gość Marcinek87

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcinek87
Takie funkcjonowanie jak teraz i w społeczeństwie i zyciu rodzinnym jest napewno w jakimś stopniu upośledzeniem, ale jeżeli psychiatra ma takie zdolności i jego seanse mogą przynieść pomoc to nie mam zadnych przeciwskazań ażeby spróbować. A Ty gajka jak możesz oceniać mnie i mój charatker wogóle mnie nie znając?? Oceniasz ludzi zbyt pochopnie, jezeli wystarczy Ci parę postów na forum, żeby wysnuć taką opinie o człowieku:/ No i pytania: w jakim miejscu uznałaś, że jestem chamski??; oraz po co ta ironia na końcu ostatniego postu??
Marcinek napiszę jeszcze raz , jako osoba bardzo młoda i zdrowa musisz uwierzyć w swoje ciało i siły witalne i spróbować sam pokonać lęki bo psychiatra wcale nie jest takim dobrym wyjściem w Twojej sytuacji , zapisze Ci leki ,które wcale nie są obojętne dla zdrowia i nie działają wcale tak od razu.Ja też często mam napadową arytmię i normalnie funkcjonuję ale wiem ,ze mam serce zdrowe , spróbuj Marcinek bo szkoda byś zmarnował najlepsze lata swojego życia na leżenie w łóżku. Jesteś młody dasz radę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To co powyżej to nic innego jak sugerowanie że leki to zło. Bzdura nad bzdurami. Gdyby nie leki to dzisiaj nie funkcjonował bym normalnie a mam *tylko* arytmie nadkomorową AVNRT. Też mi niektórzy bzdety gadali żeby sobie ziółka pić i sie nie denerować... to prawda, ale bez leków niewiele by to dało. Jeśli to nerwica lękowa to być może dobrze zrobiły by leki uspokajające.
Kazdy z Was ma swoja racje a Marcinek zeby dobrze czytal to juz dawno wyciagnal by wnioski.Zdrowa ma racje ze leki uspakajajace maja duzo skutkow ubocznych bo moze sie okazac ze za jakis czas Marcinek nie bedzie umiala bez nich funkcjonowac a mimo tego to kazdy wie ze leki na jedno pomagaja a na drogie szkodza.Żuber tez ma racje bo po co sie meczyc skoro mozna sobie pomoc to trzeba z tych lekow skozystac i Gajka tez ma racje bo nieraz warto powiedziec tak doslownie i dac komus kopa zeby do niego dotarlo a nie tak jak Marcinek by chcial aby sie z nim piesciec i grzecznie tlumaczyc a co watek to nowa dolegliwosc.Ktos z nas tu juz napisal(chyba Żuber)ze nie jestesmy lekarzami ale prawdziwi lekarze juz wykonali swoja prace zrobili wszystko co mozliwe zeby dowiedziec sie co Marcinkowi dolega ale skoro najnowsza medycyna nic nie znalazla to o czym tu dyskutowac....Marcinek sam mowisz ze byles badany przez neurologa i przez kardiologa i przez interniste i...............to zglos sie wreszcie do tego psychiatry i zobacz co on ci powie.Ja lecze sie kardiologicznie ale zanim dowiedzialam sie ze mam chore serce to lekarze leczyli mnie wlasnie na nerwice,bez zadnych badan stawiali taka diagnoze a ze kiedys stracilam przytomnosc w sklepie to po badaniach trafilam do kardiologa i on mi powiedzial ze nie mozna stawiac diagnozy ze to nerwica jesli nie wykluczy sie innych chorob.U Ciebie Marcinek one zostaly wykluczone wiec smiem twierdzic ze to twoja psychika Cie tak nakreca jesli bys sam nie pisal o tych badaniach i ze wszystko wyszlo w normie to nigdy bym tak nie stwierdzila.Pozdrawiam i zycze zdrowia.
zyta, czy mozesz napisac co z twoim sercem? bo ja tez mam dolegliwosci ze strony serca, a mi mowia ze nerwica i teraz mnie wystraszylas tą twoją utrata przytomnosci. mialam robione echo serca i badania krwi na cholesterol i triglicerydy - sa ok, czy cos jeszcze moge zrobic zeby je zbdac i uniknac takich senssacji jakie ty mialas?
Gajka nie martw sie bo jesli mialabys chore serce to echo jest podstawoaym badaniem i napewno by wykazalo.Echo to podstawowebadanie jesli chca zobaczyc i zbadac serce to wlasnie je wykonuja.Jesl masz watpliwosci a mozesz wykonac echo przezprzelykowe to sprobuj je zrobic choc jesli lekarze nie widza potrzeby bo nic nie wykryli to nie wykonuja przezprzelykowego.
Zuber co Ty jesteś adwokatem Marcinka dlaczego wszystkie wypowiedzi moje Ci się nie podobają jak w podobnym tonie swoją opinię na temat Marcinka wyraził Walczący to jakoś nie skrytykowałeś tego postu. W przypadku Marcinka napiszę to jeszcze raz nie trzeba być lekarzem żeby stwierdzić ,że w tym przypadku chora jest dusza czyli psyche ,którą trzeba leczyć i to tez jest moja opinia ,że najpierw trzeba spróbować pokonać swoje lęki bez leków bo to jest możliwe tylko trzeba trochę włożyć swojego wysiłku i popracować nad tym bo leki to jest ostateczność i wcale nie gwarantują zmiany samopoczucia. Jest to możliwe bo ja jestem tego przykładem a branie leków ,które wcale nie leczą w przypadku młodego człowieka nie jest dobre. Zuber teraz wyrażę opinie na Twój temat tak jak Ty to robisz w stosunku do mnie. Jesteś tez przebadany kompleksowo i nić u Ciebie nie znależli i dlatego denerwujesz się ,że musisz leczyć duszę a nie ciało to nie trzeba być lekarzem żeby taką diagnozę postawić tylko trzeba wyciągać logiczne wnioski. Forum jest po to aby pisać co się myśli na dany temat a osoba prosząca o to musi wyciagnąć swoje wnioski,wydaje mi sie ,że Marcinek przeanalizuje nasze wszystkie wypowiedzi i wyciągnie odpowiednie dla Siebie a Ty Zuber nie denerwuj się na innych i nie wyciągaj wnioski za innych.
Gajka ja Ci tez mogę napisać z całą odpowiedzialnością ,że echo serca jest najlepszym badaniem stwierdzającym jego stan, ja np. nie denerwuje się jak mam jakieś arytmie bo mam zdrowe serce i się wtedy nie przejmuję jak coś nie tak bije. Jak tak mam to już ok. 25 lat a jak zapytałam się lekarza czy te arytmie szkodzą sercu to lekarz powiedział no nie bo pani ma serce jak dzwon, ale staram się dbać o to serce żeby było,, jak dzwon,, najdłużej.
dzieki zyta i zdrowa :) mam dobre to echo - ale troche mnie meczy fakt ze bylo ono robione wg mnie szybko i bylejak, badanie trwalo moze z 3 minuty, a ludzie tu na forum pisza ze u nich trwalo nawet 20 minut, moj opis jest krotki, echo prawidlowe, patologii nie stwierdzono. jak to u was bylo? i mam jeszcze jedno pytanie: wyniki cholesterolu mam w normie, ale blisko granic, gdzies czytalam ze najabrdziej liczy sie stosunek miezy frakacjami, czy umiecie moze go wyliczyc? ja mam ldl 149, a hdl 66, calkowity: 224
Echo wykaże zmiany w budowie serca ale niestety nie wykazuje zmian w *elektryce*. Dlatego najpopularniejszymi badaniami jest echo + ekg + holter. Jak do tego badania krwi wyjdą prawidłowe to z sercem raczej nie ma problemów. Gorzej jeśli ktoś ma problemy z *elektryką* serca która nie ujawni sie na EKG a holter akurat nie zapisze anomalii. Wtedy często pada stwierdzenie że to nerwica i odsyłają pacjenta z kwitkiem.
Gajka już Ci odpowiadam-pisałam chyba 10 min. i się nie zalogowałam i piszę teraz od początku. Cholesterol masz super ,który powinien być powyżej 20% stosunek LDL do HDL a TY MASZ 47% , ja też mam dobry 48%, a optymalny jest 50%. Moje echo serca trwało 10-12 minut ale w szpitalu na oddziale kardiologii z dobrą renomą, ale w tym szpitalu znalazłam się przypadkowo bo idąc na kontrole do kardiologa tak się denerwowałam ,że lekarka się przestraszyła i skierowała mnie do szpitala.Po wszelakich badaniach włącznie z echem i po podawaniu różnych lekarstw konsylium orzekło ,że trzeba zrobić kardiowersję no i jak lekarze byli juz przygotowani i poproszono mnie na zabieg to ja mówię im , że moje serce bije dobrze a oni na to -nie możliwe ale to było możliwe , kardiowersji nie było a wypis ze szpitala był taki- napisze oczywiście w skrócie , serce super wydolne , bez jakiejkolwiek patologii no i ja cała szczęśliwa następnego dnia poszłam do domu. Lekarz prowadzący powiedział mi ,ze jeżeli moja psychika tak działa to nie muszę używać żadnych leków , bo te leki nie lecza tylko zagłuszają psychikę . Mam 57 lat i z arytmiami borykam się bardzo dłudo 25 lat a może i 30.Napiszę jeszcze raz nie biorę żądnych leków i normalnie funkcjonuję ,teraz jestem na emeryturze, przedtem pracowałam u banku.Ja jestem takim przykładem ,że mozna bez leków żyć normalnie.
serdecznie Tobie dziekuje za odpowiedz :) ja tez mysle ze to nerwy szarpia moim sercem. dzieki za pocieszenie odnosnie cholesterolu i gratuluje z calego serca dobrego zdrowia :) a powiedz mi zdrowa jak sie oblicza ten stosunek ldl do hdl bo wg moich obliczen mam 29. ale chyba cos nie tak obliczam
No tak, ja obliczylam stosunek cholesterolu calkowitego do dobrego, wtedy wychodzi 29, a to sie liczy zly do dobrego... ale swoja droga jesli piszesz ze powinno byc 20% to w sumie malo, moja kolezanka ma zlego100, a dobrego 88...czyli ona bedzie zyla 200lat. no powiedz sama...my w porownaniu z nia mamy kiepskie wyniki :)
Nie Gajka , to mi powiedziała lekarka właśnie na kardiologii ,że najlepsza proporcja to jest 50% hld do ldl .za mało cholesterolu ldl też nie jest dobrze bo on jest tez potrzebny organizmowi teraz akurat zapomniałam do czego ale jak znajdę to Ci napiszę . Napiszę Ci jeszcze jedną rzecz , że długie życie nie zależy tylko od cholesterolu ,na to składa się wiele czynników i jak znam osoby bardzo starsze po 80 roku życia to są i takie ,które mają wysokie ciśnienie i żyją sobie dobrze a i są osoby z niskim ciśnieniem a z wysokim tętnem ale myślę ,że najważniejsze jest pozytywne nastawienie do życia no i od czasu do czasu zrobić sobie kompleksowe badania( morfologia ,która bardzo dużo mówi o stanie zdrowia człowieka ,OB, serce) i za bardzo stresem się nie przejmować bo zdrowemu człowiekowi nic nie zrobi , na razie kończę dzisiaj -życzę spokojnej nocy.
Nie zdążyłam wyłączyć komputer to jeszcze coś napiszę ,wydaje mi się Gajka ,że masz 45 lat to w tych latach właśnie od lat 40-tych naszego życia OB powinno być pomiędzy 10-20 chyba nawet do 25 ,ja też mam 20 a to OB może być czasami wyższe z różnych niegrożnych powodów ,np.lekki katar ,od zębów. OB 20 jest dobre. Hemoglobina 11 nie jest tragedią to może jest taka uroda organizmu ,bo mój mąż ma zawsze znacznie poniżej normy i się dobrze czuje. Moja hemoglobina ta ostatnia ze szpitala była też 11 i przy wypisie nie mam żadnych uwag do niej, pij sok z buraków , ten jedniodniowy można kupić w marketach lub samemu zrobić przez sokowirówkę, jest nie dobry ale skutecznie podnosi hemoglobinę .
Kochana jestes, dziekuje :) Ja niestety mam troche hopochondryczna nature, i ciagle mnie cos martwi, te zanizona hemoglobinie i ob 20 mam juz od 3,4 lat, wiec pewnie masz racje ze to norma i taka uroda...Do soku z burakow przyemirzam sie juz od paru tygodni i nie moge sie przemoc zeby to kupic :))) wole chyba valvit :) Ale wiesz co? Podziele sie z Toba ciekawostka ktora znalazlam w necie, a ktora mnie mile zaskoczyla - wlasnie a propos anemii i niskiego poziomu zelaza - ja mam 40 przy normie od 60-150, okazuje sie, ze to niezbedne do zycia zelazo powoduje tez choroby i to powazne, a wiec niekoniecznie trzeba sie martwic stanem lekko ponizej normy, jak znjade link do tego artykulu to Ci wysle. Serdecznie pozdrawiam :)
Witam serdecznie.Ne wlanczalam sie do rozmowy bo niestety nie umiem obliczac cholesterolu :(.Ale czytam Wasze wypowiedzi i tak sobie mysle zebyscie zalozyly nowy watek.Pewnie wiecej dziewczyn wzielo by udzial w dyskusji.Jak widza tytul krory zalozyL Marcinek to moze wejda na pierwsza strone i wychodza bo komu by sie chcialo czytac tyle postow,tym bardziej ze organizm kobiety rozni sie bardzo od meskiego dlatego tez normy badan i wynikow sa calkiem inne.Tak samo jest z sercem.Pozdrawiam.
dzieki zyta za rade, kiedys zalozylam watek na temat niedokrwistosci i odezwala sie jedna, moze dwie osoby, a tu przynajmniej zdrowa rozmawia ze mna, doradza i pociesza, wymieniamy sie doswiadczeniami, ale podsunelas mi pomysl przeniesienia tego naszego dialogu np na gg, poprosze Zdrowa o numer, a jesli wolisz to ja podam ci swoj, pogadamy nie na forum, bo w sumie to piszemy nie na temat watku :)