Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, duszności, drętwienie języka i pląsanie oczu

Gość Marcinek87

Rekomendowane odpowiedzi

zdrowa - zuber prezentuje tak wysoki poziom kultury oraz wiedzy ze nie ma sensu z nim polemizowac. juz w pierwszym poscie autor watku pisze ze zrobil wszytskie mozliwe badania, potem tylko to potwierdza wymieniajac kolejen badania, ktore przeszedl a jednak zle sie czuje, nasuwa sie tylko jedna diagnoza - nerwica....Zuber jednak wie lepiej, jest lekarzem, pozarl wszytkie medyczne ksiazki i bedzie sie doszukiwal kolejnych chorob a dzielny autor watku bedzie mu sekundowal z radoscia :)
Poczytajcie sobie to forum ile osób pisze *wszystkie badania* a potem wychodzi że nic poza EKG i UKG nie było robione. Zawroty głowy może powodować cała masa różnych chorób i długo by je tu wymieniać... ale panie z kółka wzajemnej adoracji już od początku wiedzą na 100% że to nerwica :) Pewna diagnoza i to zdalnie przez internet z zachętą aby nie podejmował więcej prób diagnozy bo to na pewno nerwica. Na pewno...
Marcinek87 byles u neurologa?ja kiedys tez mialem zawroty glowy po ktorych wyladowalem na pogotowiu a stamtad w szpitalu na badaniu u neurologa ktory stwierdzil po swoim badaniu ze nic mi nie jest i przepisal mi taki lek BETA SERC 24(koszt 50zl) ten lek jest wlasnie od zawrotow on mi bardzo pomogl takze pogadaj z lekarz rodzinna o tym leku moze ci przepisze i pomoze...
Gość Marcinek87
Ja już chyba nie znam badania, ktorego jeszcze nie miałem, co do badań głowy to oprocz MR i Rezonansu mialem EEG, o ktorym zapomnialem napisac, wynik jak najbardziej pozytywny i nawet usnalem na badaniu bo jest tak uspokajajace, e az szkoda gadac :) Jak tak analizuje kiedy jest mi lepiej a kiedy gorzej, to napewno czuje sie lepiej w ruchu, jak siedze to dretwieja mi nogi i robi mi sie w nie zimno, ale to chyba nic dziwnego.
Marcinek87 idz ze ty czlowieku na inne forum.Wkrecasz ludzi a oni sie o byle co zaczynaja klucic.Przebadali cie od stop do glow i nic nie znalezli to znaczy ze masz cos z psycha.Nawt nie masz pojecia ile ludzi na tym forum nie ma dostepu do specjalistycznych badan a ty miales wszystko co tylko mozliwe i jeszcze wymyslas.Skoro fizycznie nic cie dolega bo nic nie znalezli to znaczy ze choruje twoja psycha.Moze poczytaj potege podswiadomosci albo umysl pod nastrojem i wtedy bedziesz wiedzial co podswiadomosc potrafi zrobic z czlowiekiem i jak reaguje nasze cialo kiedy ciagle mysli sie o chorobach,a pozostali bioracy udzial w dyskusji niech sie tak nie nakrecaja bo nie ma sensu.
Gość Marcinek87
Ale o co Ci chodzi? Włączasz sie do dyskusji tak nagle i negujesz moje wypowiedzi. Widze, ze na forum zawital nowy szeryf. Jezeli chce o tym problemie porozmawiac i poszukac pomocy to nie bede sie sugerowal glupimi postami, jezeli Ci ta rozmowa nie odpowiada to po prostu sie nie wypowiadaj. Jak dla mnie to takie komentarze są zbędne. To, ze osoby uczestniczace w rozmowie na moim temacie maja rozne zdania to nic zlego. Ja tu nie szukam konsensusu, tylko polemizuje z ludzmi bardziej lub mniej zaangazowanymi w tym temacie. Nie wiem co Ci przeszkadza jako osobie postronnej i nawet nie probuje tego zrozumiec. Mimo wszystko pozdRawiam.
Posluchaj marcinek,skoro miales robione tyle badan i wszystko wyszlo dobrze to nie wmawiaj sobie chorob ani nie pozwol innym tego robic.Zuber chyba nie wie co to jest nerwica i jak ona moze czlowiekiem zawladnac,i nie po to tu jestesmy zeby sie klocic,tylko zeby jeden drugiemu jakos pomogl.Idz marcinek do internisty,pokarz mu swoje wyniki badan,powiedz jakie masz objawy,a gwarantuje ci ze wysle cie do psychiatry.Sam bedziesz mial ciezko sobie z tym poradzic,dlatego udaj sie do lekarza.Ja tylko ci napisalem jeden sposob jak sobie zaczac z tym radzic i jakie powinienes miec do tego podejscie.Pewnie gdybys znal moj zyciorys to bym byl dla ciebie bardziej wiarygodnym.Uwierz mi,ja juz mialem wszystkie prawie choroby,od goza mozgu po paraliz w nogach,astma,chore serce,choc wszystkie badania twierdzily ze fizycznie jestem zdrowy.A wiesz z kad sie te choroby wziely?a to jedna osoba powiedziala ze skoro mam zawroty glowy i robi mi sie ciemno to napewno guz mozgu,jak mialem dusznosci to ktos powiedzial ze to astma itd. a tomografia glowy wyszla dobrze,eeg mozgu tez dobrze,pluca mimo ze pale na spirometri wyszly ponad norme,objetosc prawie szesc litrow,holtery i wiele innych badan tez dobre,wiec skoro wszystko dobrze skad takie objawy?wiesz skad?z mojej glowy,z mojej wyobrazni ktora inni podsycili.Nie pisal bym ci ze masz nerwice gdyby cie zaden lekarz nie badal,ale skoro lezales w szpitalu to jestem pewien ze cie przebadali,wiec nie doszukuj sobie choroby bo sobie jeszcze cos wmowisz i uwierzysz w to.Mi moje zycie nerwica zamienila w pieklo,nikt mi nie pomogl,sam z niej wyszedlem,wiem co to za cierpienie,i dlatego chce tobie pomodz,dlatego idz do psychiatry. Pozdrawiam Wszystkich. Adam
i woda na mlyn hipochondryka-egocentryka, wszyscy sie skupiaja wokol niego i debatuja co mu jest :) a najlepsze jest to, ze ten biedny slaby i ledwo zywy neurotyk ma jednak duzo sily by sztorcowac i opierniczac ludzi ktorym tak naparwde powinien byc wdzieczny - bo kazdy na swoj sposob chce mu pomoc. smutne.
Gość Marcinek87
Gajka jak widać posługujesz sie słowami, których nie rozumiesz, gdzie tu niby jest egocentryzm?? Jezeli chcesz wziasć udział w rozmowie to posługuj sie słowami, które znasz i rozumiesz ich znaczenie. Widze, że masz dosc duze wykształcenie w kierunku psychologii i psychiatrii jezeli stwierdzasz, że jestem neurotykiem. Zastanów sie zanim cos napiszesz.
neurotyk, hipochondryk i egocentryk, w dodatku bez kultury, zamist dziekowac to do wszystkich pretensje, zapewne z takim charakterem zero przyjaciol, stad bytnosc na forum gdzie zawze znajda sie chetni do pogadania. no sorry marcinek, ale troche brak kindersztuby.
Gajka i zdrowa1 - dajcie sobie lepiej spokój z ocenianiem ludzi na odległość bo słabo wam to wychodzi. Facet chciał opinii to napiszcie mu swoją opinie ale na temat jego dolegliwości bez zaglębiania się w pseudonaukowy bełkot o psychologii. Słowo egocentryk czy stwierdzenie *bez kultury* pasuje jak świni siodło do tego wątku, jeśli nawet jego problemy są na podłożu nerwowym to na ten temat też można prowadzić dyskusje z argumentami.
Oj Żuber ty chyba podsycasz tego Marcinka.Wszyscy co pisz ze to nerwica maja racje.Kompleksowo przebadany,zadnej przyczyny czyli co nerwica a nerwica z ktora nie mozna sobie poradzic to choroba psychiczna.Jesli by pokazal swoje wyniki psychiatrze to odrazu dostalby leki na uspokojenie a jesli ty majacy sie za taka dobra i pomocna dusze bedziesz prubowal doradzic mu a Marcinek zadnej choroby nie ma to przez ciebie popadnie w schizofernie lub chorobe studentow medycyny.Wez ty sie zastanow co prubujesz mu wmowic!No chyba ze ty Żuber i Marcinek to jedna i ta sama osoba tylko pod innym nickiem. A Wy dziewczyny Gajka i Zdrowa macie 100% racji.Facet sam przyznaje ze jest zdrowy na ciele a wyniki badan to potwierdzaja tylko nie wiadomo jak u niego z umyslem.Nic nie pozostaje tylko wyniesc sie z tego watku bo jak mu sie dobrze radzi to nie chce skozystac tylko dalej wmawia sobie choroby.Powinien wziasc przyklad z osob chorych ktore za wszelka cene chca pokonac chorobe i podejscie maja optymistyczne.
zyta - no właśnie co próbuje mu wmuwić ? Weź lepiej przeczytaj dokładnie co ja mu radziłem bo chyba zapomniałaś. Obojętnie jakie bym miał zdanie na dany temat nigdy przez internet nie powiedział bym że wiem na co ktoś na pewno choruje (nie jestem lekarzem). Od zdalnej diagnozy to są szamani i wróżki. Można co najwyżej przypuszczać co o może być powodem problemu ale nie można z kogoś się wręcz wyśmiewać twierdząc że NA PEWNO jest to nerwica vel choroba psychiczna.