Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i drętwienie nóg, zawroty głowy i zmęczenie

baclec

Rekomendowane odpowiedzi

dobry wieczór chciałam sie zapytać na co mogą oznaczać takie wyniki badań. ana1 (++). mocz: kolor moczu- żółty glukoza- nb ph- 6,5 ciężar właściwy- 1,010 białko- l.ślad urobilinogen- w normie leukocyty- ok.2-4 nabłonki płaskie- b.liczne wpw bakterie- liczne wpw fosforany bezpostaciowe- liczne w prep. bardzo proszę o odpowiedż bo jest dla mnie bardzo ważna a jeszcze mam mieć wyniki ana2 ale dopiero 5 lutego i bardzo się boję bo mnie nogi bolą i drętwieją i mam skurcze i ciągle zmęczona, wzrok mi się pogarsza i kręci mi się w głowie a jeszcze mam wynik eeg : zapis nieprawidłowy wykazuje zmiany znad okolic czołowo-skroniowo-ciemieniowych. dziękuję z góry za odpowiedż i pozdrawiam
badanie moczu wskazuje na jakies zakazenie bakteryjne drog moczowych lub nerek. Tyle mozna stwierdzic z badania ogolnego. Co do EEG, to kazdy moze miec pewnego rodzaju zaburzenia - moze sie okazac ze to norma, albo np guz mozgu. Wynik i wykresy z badania EEG powinien OGLADNAC specjalista, gdyz zaburzenia to zbyt ogolne stwierdzenie. Skurcze moga swiadczyc o problemach z poziomem elektrolitow we krwi, konkretnie potasu, ale sa tez inne mozliwosci - np uszkodzenie osrodkowego ukladu nerwowego. Tyle moge napisac, co wiem z mojego doswiadczenia. Pozdrawiam i zycze zdrowia!