Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Koronarografia przy uszkodzeniu serca

Gość bestia75

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o informacje na temat lekarzy wykonujacych koronarografię i ogólnie pracujących na oddziale kardiologi interwencyjnej w szpitalu JP2 na Prądnickiej w Krakowie.Kogo można zaliczyć do najlepszych specjalistów z najwiekszym doświadczeniem.Oddział jest prowadzony bodajże przez prof.Krzysztofa Żmudke.Nie znam zadnego z lekarzy którzy tam pracuja a zalezy mi by trafić z mamą do najlepszego specjalisty gdyz zabieg koronarografii u mojej mamy jest bardzo ryzykowny ze wzgl.na poważne uszkodzenie serca.Czy w jakikolwiek sposób jest mozliwość wyboru lekarza?Pewnie nie,ale zapytam.Moze ktos był tam leczony i wie na jakich zasadach przebiega praca na tym oddziale?Ile koronarografii albo zabiegów jest tam przeprowadzanych w jednym czasie tzn w danym momencie?Czy podczas koronarografii w skład zespołu wchodzi tylko jeden lekarz czy może w składzie jest 2 lekarzy?
Gość Ewa zToF
Podczas koronarografii nigdy nie ma jednego lekarza, ale co najmniej dwóch.Miałam już kilka takich zabiegów, ale w Akademii Medycznej w Gdańsku i w Instytucie Kardiologii w Warszawie- Aninie, najlepszym ośrodku kardiochirurgicznym w Polsce. Przeszłam tam drugą i trzecią operację. Obecnie mam 29 lat:-)
Witaj ja miałam zabieg na Pradnickiej ,koronografie miałam przy okazji zamkniecia przecieku -nastąpiła taka konieczność.Przed zabiegiem chciałam podobnie jak Ty wszystko załatwić niestety nie bylo takiej możliwości. Ale lekarze są kompetentni,przy moim zabiegu było kilku lekarzy i cały sztab obsługi. Jedyne co Ci mogę poradzić to wszystkie pytania spisz odnośnie profilaktyki po zabiegu spisz na kartce,ponieważ badania kontrolne to rutyna i co do tego mam bardzo duże zastrzeżenia ,lekarze nie maja czau dla pacjenta. Ale dokąd jesteś w szpitalu możesz pytać o wszystko i poświecaja dużo czasu szczególnie na dyżurach po połdniowych