Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w klatce piersiowej i duszności a nerwica

Gość Sandra

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam 13 lat. Od kilku dni mam problemy z oddychaniem. Wieczorami gdy leże w łóżku odczuwam ból w klatce piersiowej i bardzo ciężko mi się oddycha, ciężko mi złapać oddech. Chwilami wydaje mi się, że przestaje oddychać. W nocy nie mogę spać nieraz nawet dwie godziny. Byłam z mamą u lekarza to mi powiedział, że mam iść do psychologa bo to nerwica bez szczegółowych badań niczego tylko posłuchaj jak bije moje serce. Bardzo mnie to wystraszyło bo nie piję ani nie palę, rzadko kiedy przebywam w dymie papierosowym.
niech mama ci załatwi echo serca .Może masz alergię.Czy nowa pościel-poduszka,kołdra?Wystaw pościel na mróz.Teraz będą silne mrozy,to jest okazja.Roztocza z pościeli można unicestwić przy minus 15 stopniach.A jeżeli to nerwy,to kup sobie syrop ziołowy i pij i zobzcz czy ci coś pomaga.Przed snem - gimnastyka i wietrzenie pokoju.Czy kaloryfery lub piec masz dokładnie wymyte/? Bo jak na nich siedzi kurz,to gdy się ogrzewa,unosi się w powietrze i fruwa.Przyczyn więc może być wiele.Trzeba wszystko sprawdzić.Jedz dużo warzyw i owoców.Pij herbatę dzikiej róży i z owocu głogu- nie expresową,ale zaparzane zioła.
może,mój synek miał głośny oddech [chrapanie,że z daleka było słychać] jak w czasie remontu pudła z ksziążkami postawiliśmy z braku miejsca w jego pokoju.Jeśli mieliście remont i jest kurz,to trzeba wszystko dokładnie wyyć,najl;epiej kupić nową kołdrę i poduszkę ,a stare wyrzucić.,pozbyć sie chodników i zasłon.