Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból i mrowienie z tyłu głowy a nadciśnienie tętnicze

Natus

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Jestem Natalia. Mam 17 lat. Od trzech dni odczuwam ból z tyłu głowy. Pamiętam, że moje bóle głowy zawsze odbywały się w tym samym miejscu. Były dość silne, jednak tabletka przeciwbólowa zawsze pomagała. Babcia opowiadała mi, że ból spowodowany jest nadciśnieniem. Martwię się, ponieważ mój dotychczasowy ból jest innych niż dotychczas. Nie jest silny, ale kujący. Takie jakby mrowienie. To uczucie kłucia nie występuję cały czas, lecz ból tak. się. Czy ten ból może być spowodowany faktycznie ciśnieniem ? Czy ktoś z Was ma tak samo ? Liczę na wypowiedzi. A jeśli chodzi o lekarza, to nie dziękuję.
wystarczy mierzyć ciśnienie i się dowiesz.Mierz i zapisuj.Jak za wysokie ,pij zioła na obniżenie i dietę stosuj.Jak nadwaga to schudnij i dużo się ruszaj.Dieta na nadciśnienie.A czy przypadkiem nie pijesz napojów energetycznych i nie ćwiczysz w nadmiarze?Ćwiczenia siłowe typu brzuszki,pompki też mogą być przyczyną bólu głowy[od nadwyrężonego kręgosłupa.].Siedzenie bez umiaru przy laptopie w zgarbionej pozycji również.Siedząc długo przy kompie należy pamiętać o przerwach na ćwiczenie mięśni grzbietu i klatki piersiowej.
Czesc Natalia. Bol z tyly glowy jest jednym z objawow nadcisnienia. Tez odczuwam taki bol gdy podwyzszy mi sie cisnienie. Jestem w trakcie doboru lekarstw na nadcisnienie i czasami mi sie trafia jeszcze ze mam za wysokie. Najprostrza sprawa: idz do doktora by Ci zmierzyl to cisnienie. Troche za mloda jestes by juz miec z tym problemy ale roznie bywa.Moje problemy z cisnieniem zaczely sie w wieku 26 lat. Pozdrawiam
Gość Kiepska sprawa
To może być przez problemy z zakrzepami a także problemy z plombą z rtęcią.Poza tym może to być sprawką trucizn spożywczych jak aspartamy itp..A zbyt wysokie ciśnienie może być w niektórych miejscach ale pomiar na żyle czy tętnicy tego nie pokaże.
zioła na nadciśnienie.Przepis: 1]. ziele skrzypu 30g, 2]. owoc głogu 30g, 3]. ziele jemioły 30g, 4]. ziele glistnika 15 g. Zioła dobrze wymieszać ,przesypać do papierowej torby.Łyżkę mieszanki zalać szklanką wrzątku,odstawić pod przykryciem na 15 minut.Przecedzić.Pić letnie powoli 3 x dziennie 10 minut przed jedzeniem.Jednoczesnie odżywiać się zgodnie z dietą na nadciśnienie.Zioła są pomocne jedynie przy dłuugim stosowaniu.