Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, światłowstręt, mdłości i zaburzenia równowagi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od jakiegoś roku borykam się z tymi dolegliwościami: - Zawroty głowy - Problemy z pamięcią i koncentracją. - Światło wstręt - Mdłości - Senność - Problem z równowagą - Od 2 miesięcy widzę czarne kropki - I kłucie w klatce piersiowej Miałem badania EEG, EKG, OB, Morfologię, byłem u Laryngologa, Neurologa. Początkowo lekarz rodzinny stwierdził u mnie anemię lub cukrzyce badania tego nie wykazały. Laryngolog również nic nie stwierdził ani okulista. Dzisiaj Neurolog mnie skierował na Tomografię, a ja mu powiedziałem że poprzedni neurolog stwierdził migrenę przypisał leki ale nie pomogły. Tylko że ten od razu wykluczył migrenę bo powiedział że to nie w tym wieku. Nie wiem co mam robić, właśnie teraz pisząc ten temat czuje też się dziwnie tak jakby występował ból w okolicy skroni i nudności mam. Proszę o pomoc bo już nie wiem co robić, strasznie mi to przeszkadza.
Witam Cie Krystian. Gdy przegladałam w internecie materiały poswięcone objawom nerwicy,wszystkie , które wymieniłeś były tam zamieszczone.Doradzam Ci skontaktowanie sie z psychiatra, gdyz to on jest specjalista od nerwicy oraz kontakt z psychologiem ( terapeuta), gdyz prawidłowo poprowadzona terapia pozwala szybciej poradzic sobie z nerwica. Zapraszam Cie na mój watek *Lek jest naszym przyjacielem*, gdyż zamieściłam na nim informacje, w jaki sposób poradziłam sobie z nerwica, nauczyłam się być szczęśliwa, a ponadto podaje inne strony , namiary na inne materiały, które moga byc pomocne w wyjściu z nerwicy, BO NERWICA JEST ULECZALNA. Pozdrawiam .
Zalecam zrobienie jonografii tzn. zbadać poziom elektrolitów we krwi. Potas, magnez (podstawa), sód, żelazo i wapń. Ja miałam jeszcze gorsze objawy i wykazało niski poziom potasu i magenzu głównie na tle nerwowym więc takie badanie to podstawa i nie zaszkodzi zobić EKG ew. echo serca.
Gość Kiepska sprawa
*gdy przegladałam w internecie materiały poswięcone objawom nerwicy,wszystkie , które wymieniłeś były tam zamieszczone* ja mam większość z tych objawów i na pewno nie jest to nerwica!i wątpię aby autor to miał.njprawdopodobniej to zatrucie: typowe objawy jak przy zatruciem aspartamami i związkami rtęci np. z plomby.być może też niedobory.dlatego radzę usunąć plomby z rtęcią i stosować zdrową dietę.bardzo często pomaga na większość problemów.dodam ze sam byłem zatruty aspartamami itp..z tymi związkami rtęci dopiero teraz planuję się zająć.
Witam wszystkich ja z podobnymi doleglwosciami borykam sie od 4 lat najbardziej dokuczały mi te zawroty głowy wszystkie badania wypadły ok (tomografia komp głowy,EEG,EKG,badanie błędnika,bad.poziomów hormonów tarczycy...) przypadkowo mój lekarz rodzinny zalecił jeszce przeswietlenie zatok i kręgów szyjnych... Okazało sie ze własnie od kregów szyjnych mam te dolegliwosci,bo mam nieprawidłowa budowe i podczas ruszania gwałtownie głową jakies mikroskopijne naczynko nie jest w stanie tłoczyc krwi do mózgu i dlatego mam te zawroty Dodatkowo mam tez bardzo niskie cisnienie i stad efekty Poza zawrotami miałam własnie takie ogólnie złe samopoczucie,ciagle sie bałam ze mnie to złapie jak bed ew sklepie itd Bałam sie ze lekarze zle mnie zdiagnozowali i mam jakis guz w głowie itd ale odkad wiem ze to od kregów szyjn. zaczełam inaczej na to patrzec i nawet jak sie zdarzaja te zawroty to wiem ze nie umre i jakos musze to przeczekac tak wiec ja proponuje zebys jeszce sprawdził kregosłup szyjny (moze jesszce dodatkowo badanie Dopplera-przepływ krwi w tetnicach zyjnych ) Pozdrawiam
Gość Anetasylwia

Ja od ponad dwóch lat męczyłam się z zawrotami głowy nie mogłam czytać dłużej niż 3 minuty, przy każdej nawet najmniejszej zmianie pozycji ciała miałam zawrót, to było straszne i nie do zniesienia.zrobiłam wszystkie możliwe badania -microudar niedokrwienny móżdzku i bardzo zniszczony kręgosłup szyjny.Brałam leki i nić raz lepiej raz tak zle że siedziałam w domu i płakałam.Coraz bardziej pogrążona w swojej niemocy. I trafiłam do masażystów -po czterech zabiegach zapomniałam o zawrotach, piszę o tym bo wiem jakie to jest uciążliwe i naprawdę można sobie wyobrażać najgorsze. Jestem z Wrocławia

Myślę, że już zrobiłeś rezonans magnetyczny głowy. Mój syn miał tomografię głowy. Wykazała, że jest kilka zwapnień w sierpie mózgu. Neurolog twierdził, że to nic niebezpiecznego. Jednak związku z tym, że syn miał zawroty głowy i jak się okazało w badaniu, uszkodzony błędnik w 50%, otolaryngolog skierował go na rezonans magnetyczny głowy. To badanie wykazało guza sierpa mózgu/oponiaka. Życzę, żeby w Twoim przypadku tak się nie stało.

Gość niunio

Oczywiście, że to może być nerwica i wcale nie trzeba odczuwać lęku. Lęk może przybrać formę psychosomatyczną tzn. kiedy zaburzenia psychiczne powodują zaburzenia organiczne. I te objawy które podałeś 100% pasują do nerwic ( jest ich kilkadziesiąt odmiał łącznie z fobiami ). Ale nerwice mają też podłoże somatopsychiczne ( niektóre ) - np. objawy nerwicy może spowodować alergia, tarczyca, problemy z oskrzelami, zaburzenia pracy wątroby, nerek itp. I wtedy te narządy ( zwłaszcza poziom hormonów tarczycy ) trzeba zbadać - najczęściej badaniami krwi. Ale na forum nie znajdziesz odpowiedzi. Szukaj tylko i wyłącznie wśród lekarzy.

Hej mam ten sam problem co Ty od około pół roku. nie moge z tym żyć cały czas myślę niech to się skończy. Jest to nie do zniesienia. byłąm u okulisty wszystko ok miałam echo serca ok, tomografie ok, płyn mózgowo rdzeniowy ok, podejrzewali zapalenie opon mózgowych ale jest ok, byłam u gastrologa też ok, wysłali mnie na rezonans głowyi kręgosłupa i znowu do okulisy. Lekarz powiedział że jezeli neurolog ani okulista nic nie stwierdzi to nerwica czy coś i psychiatra.nie czuje jakiś lęków ale może to i to ... powodzenia , wyzdrowiej Sara z kujawskiego :)

Miałem te same dolegliwości, nasilały się od pół roku... do wczoraj. RM głowy, zatok, odcinka szyjnego kręgosłupa nie wykazały nic, małą lordozę nie mającą wpływu na zmiany neurologiczne. Polecam najpierw zrobić gastro w kierunku chelicobacter - pewnie wyjdzie... 80% ludzi to ma ale nie każdego atakuje. Owe bakterie mogą kolejno powodować zapalenie stawu szczękowo żuchwowego (zgrzytanie w nocy) a tego nie wykryje już żaden neurolog, dentysta, ortopeda... często zwala się TO na nerwice a tu już droga bywa jedną stronę. Staw skroniowo szczękowo choruje też z wielu innych powodów jak np. ubytki w uzębieniu.Radzę pójść w tym kierunku.

https://www.penza-press.ru/pravilno-stroim-bassejn.dhtm

Напольный керамогранит Halcon Durham Grey 45x45 - купить в Москве в сети салонов Планета плитки. Цены, фото

Купить керамогранит Italon Шарм Делюкс Сахара Нуар 60х120 610015000499 в Санкт-Петербурге. Основной цвет черный, Рисунок под мрамор, Кол-во м2 (м.п.) в коробке 1,44. +7 812 604 32 32