Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciśnieniomierz tradycyjny a elektroniczny

Gość GM

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 15.11.2018 o 12:36, Gość Gerard45 napisał:

Widzę dużo pozytywnych opinii na temat SmartCardio ale powiedzcie mi czy do takiego domowego profilatycznego uzytku sprawuje się? Chce kupić dziadkom na lata i szukam dobrego, sprawdzonego

Mam SmartCardio od paru tygodni  i akumulator jak najbardziej – daje radę. Jeszcze go nie musiałam drugi raz ładować wystarczył ten raz na początku. Inna sprawa, że ja korzystam z ciśnieniomierza bardziej doraźnie, od czasu do czasu jak się gorzej poczuję, albo jak męża złapie jakieś osłabienie. Ciśnieniomierz działa szybko, nie męczy ręki, nie dociska mankietem tak żeby bolało.

W dniu 23.01.2019 o 14:53, Gość bartosz napisał:

Razem z żoną sprawiliśmy sobie na 40 te urodziny ciśnieniomierz SmartCardio stwierdzając że to już jest...ten wiek i sobie chwalimy. 🙂

Też kupowałem Smart Cardio i też mi wszystko działa bezproblemowo, szybko, wyniki są dokładne, dobrze czytelnie pokazane na wyświetlaczu.

Pozwólcie, że się wtrące. Sprzedaje w sklepie medycznym 20 lat, i od 20 lat każdemu polecam OMRONY. Nie mam ani jednego niezadowolonego klienta, raczej rzesze bardzo zadowolonych kupujących taki sam sprzęt dla rodziny czy sąsiadów bo się sprawdził. To żadna reklama z mojej strony tak jest po prostu. Kilka razy skusiłam się i ściagnęłam na sklep nowe marki Hartman duocontrol- tragedia mankiety się psuły na potęgę. Mogę jeszcze polecić microlife, bo one też są w porządku. Ale nic powtarzam nic nie będzie lepsze od zwyklego słuchawkowego ( szkoda że już rtęciowych nie wolno sprzedawać były najrzetelniejsze). Póki mamy dobry słuch!! ( to też ważne bo dziadkowi może się wydawać że to jest pierwszy stuk, a poprzednich po prostu nie usłyszał i stąd błąd w pomiarze) to polecam zwykłe zegarowe. Dla tych leniuszków omron M2 basic - jak nie ma arytmii, lub M2, arytmia jest to M3, mogotania rozrusznik omron M6. M10 tylko jak chcecie przerzucać dane na kompa. A i nadgarstkowe to tylko do zabawy. Pozdrawiam.