Gość klakierka223 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami, OMRON to dobra firma, używam ich ciśnieniomierzy od lat. Teraz mam z kolei taki http://sklep.cezal.com.pl/cisnieniomierze/823-cisnieniomierz-elektr-omron-m2-basic.html , ogólnie polecam, mimo, że to basic jest bardzo porządnie wykonany Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość bartekl Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Chciałem sobie ostatnio wymienić ciśnieniomierz i wybrałem polskiego producenta Sanity i ich model Simple. Działa fajnie, nie zacina mi się nic przy napełnianiu, wynik jest szybko na wyświetlaczu. Oczywiście ekran jest LCD bardzo wyraźnie widać cyfry. Model ma wykrywanie arytmii, gwarancja u mnie jest na 36 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość martyna33 Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Dużo dobrych ciśnieniomierzy można teraz w sklepach znaleźć. Kiedyś to pamiętam jak były tylko te ręczne na pompkę;) Pewnie bym nie była w stanie czegoś takiego nawet obsłużyć. Ja mierzę aparatem Sanity Simple. Sprawdza się bardzo fajnie. Lekki, niewielki, poręczny, z wyświetlaczem na którym rzeczywiście coś widać, bo w niektórych małych modelach to te ekrany są aż za tycie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość PozytywnyMaciej Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Ja miałem różne wyniki z rożnych urządzeń. najsłabiej wypały smartwatche i pulsometry w telefonach (tak, takie są), wyniki znacznie się różniły nie tylko między sobą, ale tez od wyniku w gabinecie lekarskim. najbardziej dokładny wynik uzyskałem Omronem https://www.aptekagemini.pl/cisnien-omron-m-2-basic-1szt-zz-2.html, porównywałem wyniki z manualnym u lekarza. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość lukikit Opublikowano 17 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Do ciśnieniomierza Simple Sanity mnie ostatnio namówił mój brat zawałowiec, także on się dużo lepiej zna na temacie niż ja. Korzysta się z aparatu wygodnie. Nie uciska ręki tak żebym musiała z bólu przerywać badanie, a tego się bałam. Jestem wyjątkowo wrażliwa na ból, także te starszej klasy ciśnieniomierze na pewno byłyby nie dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość olka1987 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Ja wymieniałam automat na SmartCardio parę tygodni wstecz i super jestem zadowolona z tego jak mierzy, szybki i precyzyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza
KingaO Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Ja ufam elektronicznemu, chociaż lekarze stosują takie tradycyjne... Cytuj Odnośnik do komentarza
Julia1991 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 A mnie ciekawi jedno.. kiedyś ktoś mierzył mi ciśnienie takim full wypas ciśnieniomierzem elektronicznym za ponad 200 zł. Ja się na tym nie znam ale raczej dobrze mierzył bo wyskoczyło że mam ciśnienie 80/60 -faktycznie takie mam. Niepokoi mnie jedno.. mianowicie chodzi mi o fakt że na *monitorku* wyskoczyła ikonka która znaczy ARYTMIA. Czy ja faktycznie mogę mieć arytmię??? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość tomikk Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Radzi sobie przy częstej eksploatacji nasz aparat SmartCardio. Nowoczesna konstrukcja z akumulatorem zamiast baterii, mi takie coś dużo bardziej odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość garyy Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Mamy w domu automat SmartCardio z akumulatorem, my sobie z mężem chwalimy, akumulator długo potrafi na jednym ładowaniu wytrzymać. Cytuj Odnośnik do komentarza
jacop1984 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Ja mam ciśnieniomierz z 700 i jest bardzo dobry Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość zetas Opublikowano 12 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Zadowolona jestem z Simple Sanity, już któryś miesiąc go mam i żadnych problemów, usterek i tego typu przygód. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość saraxx Opublikowano 12 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2017 Ja rowniez polecam Sanity Simple Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Mariajj Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Nie tak dawno kupowałam nowy ciśnieniomierz do domu i wybrałam model z zasilaczem, nazywa się Senior Sanity. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość atar Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Wygodnie bez zbędnego ucisku pompuje nasz SmartCardio, najlepszy automat na ramię dotychczas z tych co miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Saranowak Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Ciekawe promocje robi ostatnio Sanity, ja kupiłam komplet Smartcardio + Duo control gdzie mam o niecałe sto złotych taniej niż kupując oddzielnie ciśnieniomierz i miernik do saturacji. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Adrianna77 Opublikowano 16 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2017 Wydajnie pracuje nasz Simple, już przy napełnianiu mankietu zaczyna się badanie także na wyniki trzeba dużo krócej czekać niż standardowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość daria776 Opublikowano 24 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2017 Myślę że fajną opcją jest Smart cardio, to niby pierwszy zintegrowany ciśnieniomierz z akumulatorem w ogóle w sprzedaży i mi te połączenie mankietu bardzo dobrze leży. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość david11 Opublikowano 21 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2017 Polecam SmartCardio, nie mamy z nim problemów jak na razie, dobrze że jest ładowarka w zestawie, można ładować zamiast baterie wymieniać co chwila. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość emiliaklim Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zainwestowałam w nowy automat i jest to SmartCardio, puki co jest okej, pompuje sprawnie, nie fałszuje wynikuw, oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość magdass Opublikowano 2 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2018 Na prezent dziadkom kupowałam ciśnieniomierz Senior Sanity już jakiś czas temu. Radzą sobie z obsługą, z mankietem, wyników im nie przekłamuje, także wszsytko oki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość mingg Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Rownie polecam cisnieniomierz Senior Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość tomaszsz Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2018 Razem z żoną szukaliśmy ciśnieniomierza parę miesięcy temu i udało się przejrzeć sporo sklepów online. Postawiliśmy na polski SmartCardio Sanity. Działa tak jak tu ludzie już pisali – bezawaryjnie błyskawicznie badanie to jest absolutnie minimum obsługi, wystarczy nałożyć i wcisnąć guzik. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość olajamrozik Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2018 Na rankingcisnieniomierzy.pl jest fajny duży ranking ciśnieniomierzy. Dobrze sobie sprawdzić opinie przed zakupem żeby się nie wpakować w koszta. Sama chciałam kupić na początku model z dołu listy którego mało kto tutaj rekomenduje... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość kinga1 Opublikowano 16 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2018 Najlepszy w SmartCardio wg mnie poza akumulatorem jest też widok wyników na wyświetlaczu – duże cyferki, podświetlenie kolorem przy konkretnych wynikach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi