Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ciśnieniomierz tradycyjny a elektroniczny

Gość GM

Rekomendowane odpowiedzi

Gość klakierka223

Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami, OMRON to dobra firma, używam ich ciśnieniomierzy od lat. Teraz mam z kolei taki http://sklep.cezal.com.pl/cisnieniomierze/823-cisnieniomierz-elektr-omron-m2-basic.html , ogólnie polecam, mimo, że to basic jest bardzo porządnie wykonany

Chciałem sobie ostatnio wymienić ciśnieniomierz i wybrałem polskiego producenta Sanity i ich model Simple. Działa fajnie, nie zacina mi się nic przy napełnianiu, wynik jest szybko na wyświetlaczu. Oczywiście ekran jest LCD bardzo wyraźnie widać cyfry. Model ma wykrywanie arytmii, gwarancja u mnie jest na 36 miesięcy.

Gość martyna33

Dużo dobrych ciśnieniomierzy można teraz w sklepach znaleźć. Kiedyś to pamiętam jak były tylko te ręczne na pompkę;) Pewnie bym nie była w stanie czegoś takiego nawet obsłużyć. Ja mierzę aparatem Sanity Simple. Sprawdza się bardzo fajnie. Lekki, niewielki, poręczny, z wyświetlaczem na którym rzeczywiście coś widać, bo w niektórych małych modelach to te ekrany są aż za tycie.

Gość PozytywnyMaciej

Ja miałem różne wyniki z rożnych urządzeń. najsłabiej wypały smartwatche i pulsometry w telefonach (tak, takie są), wyniki znacznie się różniły nie tylko między sobą, ale tez od wyniku w gabinecie lekarskim. najbardziej dokładny wynik uzyskałem Omronem https://www.aptekagemini.pl/cisnien-omron-m-2-basic-1szt-zz-2.html, porównywałem wyniki z manualnym u lekarza.

Do ciśnieniomierza Simple Sanity mnie ostatnio namówił mój brat zawałowiec, także on się dużo lepiej zna na temacie niż ja. Korzysta się z aparatu wygodnie. Nie uciska ręki tak żebym musiała z bólu przerywać badanie, a tego się bałam. Jestem wyjątkowo wrażliwa na ból, także te starszej klasy ciśnieniomierze na pewno byłyby nie dla mnie.

A mnie ciekawi jedno.. kiedyś ktoś mierzył mi ciśnienie takim full wypas ciśnieniomierzem elektronicznym za ponad 200 zł. Ja się na tym nie znam ale raczej dobrze mierzył bo wyskoczyło że mam ciśnienie 80/60 -faktycznie takie mam. Niepokoi mnie jedno.. mianowicie chodzi mi o fakt że na *monitorku* wyskoczyła ikonka która znaczy ARYTMIA. Czy ja faktycznie mogę mieć arytmię???

Razem z żoną szukaliśmy ciśnieniomierza parę miesięcy temu i udało się przejrzeć sporo sklepów online. Postawiliśmy na polski SmartCardio Sanity. Działa tak jak tu ludzie już pisali – bezawaryjnie błyskawicznie badanie to jest absolutnie minimum obsługi, wystarczy nałożyć i wcisnąć guzik.