Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyników krwi a ucisk w głowie i nudności

Rekomendowane odpowiedzi

O to moje wyniki dodam ze caly czas sie zle czuje pare razy prawie zwymiotowalem czuje ucisk glowy slabne i caly czas mi sie wydaje ze mam guza mózgu. :( Morfologia krwi: Hematokryt hct 48.5 Krwinki czerw. rbc 5.78 hemoglobina hgb 17.5 krwiniki białe wbc 6.0 Wskażniki czerwonokrwinkowe: MCV 83.9 MCHC 36.1 MCH 30.3 RDW-CV 13.8 Płytki krwi PLT 149 MPV 11.0 PDW 12.8 P-LCR 33.7 Rozmaz (pomiar automatyczny) Wart.b. LYM 2.5 %LYM 40.9 Mxd 0.5 %MXD 8.7 NEUT 3.0 %NEUT 50.4 BIOCHEMIA Sód w surowicy 146 mol/l Potas w surowicy 4.9 mol/l Immunochemina TSH 3 gen 1.98 miU/L OB po jednej godzinie : 2 i nie wiem co mi jest ;(
Lekarka powiedziala ze moge miec zapalenie zoładka helikobakter bo duzo pale,pije duzo kawy itd. Troche mnie uspokoila powiedziala tez ze RBC moze byc wyzsze rano.Prywatnie zarejestruje sie do neurologa moze on mi cos powie.Aha lekarka stwierdzila ze moze byc to tez cos z uhem i mam skierowanie do otolaryngologa a jak jej powiedzialem ze mam ucisk tylu glowy i tak jakby szyji to mi powiedziala ze to moze byc przez silownie.Jej zdaniem mam tysiac chorob naraz chyba pff. ciekawe skad ta goraczka by sie wziela caly czas 37 i cos.
Ale skad by sie wziely zawroty glowy podczas zasypiania ktore mialem 2 razy za 1 razem byly duzo slabsze a za drugim to juz byla jakas masakra.Do tego w dzien tych zawrotow mialem uczucie goraca nagle zimna trzaslem sie jak nigdy i uczucie takiego okropnego leku ze zaraz umre dziwne.
Gość adam-bo
Mam podobne objawy do Twoich. Zaczęło się właśnie od zawrotów głowy i uczucia takiego odpływania jakbym miał zaraz staracić przytomność, więc poszedłem do lekarza. Lekarz mnie przebadał (USG jamy brzusznej, EKG i Gastroskopia) i diagnoza brzmiała: silne zakażenie żołądka bakterią Helicobacter pylori oraz nerwica wegetatywna. Przepisał leki i po kilku dniach było lepiej, a po następnych kilku było jeszcze gorzej. Zrobiłem badania krwi i moczu (te ostatnie zaordynowałem sobie sam). Wyniki badań krwi nie napawają mnie optymizmem: OB 6, podniesione LYM 3.8%/L, oraz MCH 32.2 pg, glukoza 6.2mmol/l, cholesterol 250mg/dl, tróglicerydy 593mg/dl, GGTP 19.8 umol/l, HDL 28mg/dl, brak możliwości wyliczenia LDL ponieważ T6 (G?) * 400 i surowica lipamiczna. Sód 144, Potas 5.0, Chlorki podniesione do 108mmol/l. CRP latex ujemny, Lambile w kale ujemny. TSH O 1.10 uIU/ml Natomiast na podstawie wyników badania moczu i kolejnym USG lekarz stwierdził zapalenie dróg moczowych i zaordynował Biseptol, Helicid, Linex, Proppranolol (choć ciśnie mam dosyć niskie 115/65, a miewałem już i 105/60), a po 10 dniach Lipanthyl 267M. Na zawroty głowy i szum w uszach przepisał mi Betaserc 24. Niestety po 6 dniach nie czuję żadnej poprawy i dalej mam ból w tylnej części głowy, sztywność mięśni karku, pieczenie z lewej strony szyji, i te wstrętne zawroty do których co zauważyłem zaczyna dołączać uczucie braku równowagi. Co to może być ?, o jakie badania poprosić ?
adam-bo ...mam cos podobnego jak u Ciebie z wyjatkiem tróglicerydow ktore sa w normie..Po kilku dniach systematycznej jazdy na rowerku stacjonranym, problem z zasypianiem zniknal. Oczywiscie nie moge powiedziec,ze czuje sie wysmienicie... Odczuwam jeszcze bol placa wskazujacego lewej reki, czasmi skurcz lewej reki..i czuje jak krew mi przeplywa w zylach : ). ie wiem jak u Ciebie ale ja na poczatku mialem jeszcze takie odczucia jakby podczas spania cialo mnie przyciskalo do materaca... naprawde nic przyjemnego...w tej chwili zniknelo...Generanie duzo ruchu polecam... Pozdrawiam