Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ataki lęku, rozwolnienie, wymioty i mdłości przy nerwicy

agatka1202

Rekomendowane odpowiedzi

mam 25 lat i prawie rok zmagam się z tą okropną chorobą.miewam ataki lęku z bardzo różnych powodów-raz z tego że muszę gdzieś jechać-podróż, innym razem sama myśl *mam dziecko* powodowała u mnie uczucie lęku, czasem świadomość tego że jestem sama powoduję uczucie niepokoju a innym razem sama cisza bądź słuchanie o samobójstwach. Okropieństwo z tym dziadostwem! Do tego często jestem sama w domu z małą córeczką 1,5 roczną i to mnie też czasem steruję-bo co będzie jak mnie do podną lęki,nie będę mogła się nią zajmować a może jej zrobię krzywdę bo stracę nad sobą panowanie. Często przy tym mam rozwolnienie ,silne wymioty,mdłości .Biorę też Lexapro od 7 miesięcy ale jakoś bardzo mi nie pomaga. Wiem że jest tu wielu ludzi w podobnej sytuacji jak ja więc chciałabym z wami pogadać może tak będzie łatwiej wygrać z tą chorobą??
Witaj Agarko. Zapraszam Cię na moje watki *Lęk jest naszym przjacielem* oraz *Wszystko co mi wiadomo o natrectwach myslowe. *Znajdziesz w moich postach namiary na historie osób, które wyszły z nerwicy lekowej i z nerwicy natręctw myslowych ( Elemela z tego watku). Poza tym ja sobie poradziłam na swój sposób z nerwica lekowa i z natręctwami myslowymi, więc moze coś z moich przemyśleń Ci sie przyda. Dodatkowo podpowiadam Ci poczytaj posty *Damna* na watku *Nerwica lekowa, jak z nia walczyć*, bo sa bardzo konkretne. Poza tym nic nie piszesz o psychoterapii.Powinnas poszukac sobie dobrego terapeuty, gdyz przy objawach jakie masz, terapia moze byc Ci pomocna i szybciej poradzisz sobie z objawami.Gdybys chciała porozmawiac ze mna, napisz na gg 12486171.Pozdrawiam
Ja Cię doskonale rozumiem. Jestem typem hipochondryka, i miewam stany lękowe na tle własnego zdrowia. Od pięciu lat biorę talbletki na nadciśnienie , a poza tym nie jest tak źle . Kiedy mam napad lękowy kładę się na podłodze i robię pompki oraz brzuszki do bólu. Pomaga bo czuję w sobie wtedy siłę . Poza tym mam dwie śliczne córeczki i to dla nich muszę być silny. Warto jednak czasem z kimś pogadać o swoich problemach bo to pomaga. Najlepiej z kimś kto ma podobne problemy. Jeśli będziesz kiedyś chciała pogadać za pomocą maila to napisz a napewno Ci odpiszę : marcin.l@interia.eu Nie daj się lękom.
Gość magdamagdamagda

Polecam również co napisała już jedna osoba picie herbatki MELISA sama w sobie nie jest może smaczna ale ja pije melise z melonem z Rosmanna i dość smaczna i pomaga! Pij regularnie, też jestem sama z dzieckiem i rozumiem co czujesz. Miałam podobne problemy (pewnie nadal w jakimś stopniu są) odstaw SŁODYCZE I CUKIER generalnie wydaje mi się że przez nie wpadamy w depresje. Jak odstawiłam je całkowicie to po 2 msc nie ta ja ! Mówię o tym każdemu ale to tylko gadanie... sama spróbuj to się przekonasz że będzie również lepiej. i Zrób podstawowe badania krwi (odstaw na tydzień lub 2 wszelkie witaminy by nie oszukały wyników)