Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Leki antydepresyjne nowej generacji na nerwicę

lieft

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie w chwili obecnej są najlepsze /najnowszej generacji leki antydepresyjne/ i czy leki typu Velafax lub cipralex do nich należą, czy już są leki nowsze, mniej szkodzące i bardziej wskazane w leczeniu depresji, nerwicy, chorób powiązanych i wynikających z powyższych /choroby somatyczne/. Interesują mnie leki dostępne w polsce oraz stosowane na świecie, jako najnowocześniejsza terapia. Po lekach, jakie stosowałem dotychczas miałem objawy uboczne, co nie znaczy, że każdy je ma. Senność, zero libido, apatia, zmiana nastroju i osobowości, to główne objawy uboczne valafaxu. Inne leki dawały mi w kość /benzodiazepiny, itd/; podrażnienia oczu, wysypki, alergie, drapania w gardle, super senność, stany splątania. Zapraszam do rozmowy specjalistów oraz pacjentów, jednym słowem tych, którzy mają wiedzę na ten temat. Pozdrawiam.
Witaj, ja stosowałam velaxin i symfaxim przez kilka tygodni i niestety nie tylko nie pomogło ale nasiliło moje objawy. Lepiej się poczułam dopiero ja wywaliłam wszystkie leki jakie mi przepisano w ciągu ostatnich 3 m-cy. Wszystkie one mają efekty uboczne a co gorsza na każdego działa to inaczej. Pozdrawiam. Aga
Mam pytanie .biore juz 2 tabletke parmag ale cholera czuje jakby wszystkie lęki sie nasilily i doszly mi jakies nieznane.To tak zawsze jest początkowo? senna jestem, glowa mi dzis peka, z apetytem dobani, i czuje sie okropnie slaba i bezradna.
Gość agusiaf31
Hej Aga :). Podobno przy tych lekach przez pierwszy tydzień może być gorzej a potem powinno się poprawić. Jeśli jednak się pogarsza, to nie czekaj, tylko leć do lekarza żeby je zmienił. Leczenie tego typu historii to trudna sprawa, każdy reaguje indywidualnie i trzeba dojść do działającego metodą prób i błędów. Przeczytaj też co piszą w ulotce do leku. W żadnym też razie nie bierz więcej leku niż masz przepisane. Pozdrawiam. Aga :)