Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Nerwica lękowa i nerwica natręctw a praca

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Borowy.Witam Wszystkich. Instaluje fragment bardzo sensownego artykułu , wyjasniajacego powody naszych braków i niedoli zyciowych oraz jak to zmienic. . Odczuwanie jest jedną z funkcji podświadomości. Podczas medytacji łączy się ona z nadświadomością i w ten sposób możemy odczuwać to, co najlepsze. Poprzez te nowe doznania poszerza się nasza świadomość. Coraz więcej odczuwamy. Odczuwamy, że istnieje pełna harmonia, pełna obfitość, niczym nie uwarunkowana miłość. To poszerzanie świadomości sprawia, że już nie tylko wiemy – na poziomie rozumowym, że Bóg jest nieograniczony. My jesteśmy tego świadomi, czujemy to. Jesteśmy pewni, że Z TEJ NIEOGRANICZONOSCI MOZEMY KORZYSTAĆ.. Gdy nasz umysł przekona się o tym, wtedy dokładnie w ten sposób BĘDZIE KREOWAŁ NASZE ZYCIE , warunki w jakich będziemy żyć. Dlaczego Bóg od urodzenia nie dał nam takiej świadomości? Dlaczego na tym świecie jest tyle cierpienia? Dlaczego musimy przez to wszystko przechodzić, co nas w życiu złego spotyka? To nie oznacza, że Bóg jest zły lub nas opuścił. Zresztą słowa zły lub dobry nie są w stanie oddać istoty Boga, podobnie jak jakiekolwiek inne słowo. Tym, czym jest Bóg, nie da się wyrazić słowami. Jest to kwestia rozwiniętej świadomości. Ludzie oświeceni wiedzą, czym on jest, odczuwają jego istotę, mają jego świadomość A co z cierpieniem? RODZI SIĘ ONO Z POCZUCIA BRAKU DOSTATKU , miłości, radości, bliskości, zadowolenia itd. Jest ono skutkiem NIE ROZWINIETEJ, ZAWĘŻONEJ ŚWIADOMOSCI ( podobnie jak ktos, kto ćwiczy jest muskularnym ma zdrowa klate, a ktos, kto sie garbi, nie cwiczy, jest słaby, cherlawy, a jego klata -szkoda gadac) MOZNA ĆWICZYĆ I WYĆWICZYC ( mentalnie, emocjonalnie, psychidznie, duchowo) DOSTATEK. Dla Mnie rozwój duchowy to podnoszenie jakości życia poprzez wzrost świadomości dostatku materialnego i duchowego. To tym samym urzeczywistnianie Boga w życiu. Dla Mnie najlepszym narzędziem do rozwoju duchowego jest medytacja* Tyle autor tekstu, z ktorym zgadzam się całkowicie.
witam wszystkich ja cierpię na nerwice natręctw juz przeszło 20 lat jest raz lepiej raz gorzej nie zawsze sobie radze .jest wemnie duzo buntu i gniewu .jest okres ze myśle pozytywnie ,ale sa dni ze same myśli negatywne pchają mi sie do głowy.trudno jest tak żyć.zarazie od pół roku przestałam brać leki biorę tylko takie ziołowe . ostatnio czuje się fatalnie i myślę o powrocie do fluoksetyny. nie wiem jak sobie z tym radzić .pozdrawiam
Witaj Iwa., Poczytaj sobie uwazne informacje zawarte w watku ELEMELI *nerwica natrectw wyleczona* na tym forum), gdyz sa tam fajne rady jak postepować z natretnymi myslami.Poza tym na moim watku *wszystko co mi wiadomo o natręctwach myslowych * starałam sie zebrać * do kupy* te informacje, które moga byc pomocne w wyjściu z tej nerwicy. a przyznam ze nie jest to łatwe. Musiałabyś WYROBIĆ SOBIE NAWYK STAŁEGO MYSLENIA POZYTYWNEGO.Ja na okrągło powtarzałam sobie zdania w rodzaju * jestem szczęsliwa, bezpieczna, zdrowa* itd, choc było mi daleko do szczęścia. A jednak owoce swojej pracy czasem zbieramy w późniejszym czasie w zależności od ILOSCI SMIECI KTORE WCZEŚNIEJ NASIALISMY i które musza zostać zneutralizowane dzieki pozytywnemu mysleniu.To nie znaczy, ze tyle lat trzeba siac pozytywność ile się siało negatywność.Ale stałe , intencjonalne świadome myslenie TYLKO POZYTYWNIE ( pomimo wszystkiego) WYRABIA W NASZYM UMYŚLE TAKI NAWYK, który jest taka BAZĄ ( oaza spokoju) po jakimś czasie. To w książkach Roberta Monroe wyczytałam o *autostradach myslowych* negatywnosci lub pozytywności, które tworzymy w swoim mózgu dzieki myslom na jakich sie skupiamy. MNIE TO NA TYLE PRZEKONAŁO , ze naprawde zaczęłam pilnowa c tego, co myśle. Na forum zommed, na moim watku *Lek jest naszym przyjacielem* zainstalowałam sporo moich wierszowanych przemysleń na temat nerwicy , w tym wiersz *Nasz umysł jest ogrodem* .Dwie jego pierwsze zwrotki lecą ta.: Jeśli nasz u,mysł jest ogrodem, KTÓRY MY SAMI UPRAWIAMY, siejmy w nim to, co DOBRE DLA NAS, *nie szkodźmy sobie sami! Z mysli toksycznych, negatywnych, wyrosną lęki i choroby, JAKI JEST SENS ROZMYŚLAĆ O CZYMS, co ewidentnie nam zaszkodzi! Oczywiscie zapraszam Cie na moje watki na tym forum *Lęk jest naszym przyjacielem* oraz *Wszystko, co mi wiadomo o natrectwach myslowych*, moze tam znajdziesz informacje, które Ci pomoga popchnąć Twoje sprawy do przodu.Pozdrawiam
witam i bardzo dziękuje za poradę . Problem mój polega na tym ze od paru lat nie umiem sie pogodzic z sytuacja jaka mnie spodkala to zas powoduje umnie gniew i frustracje.Jestem osobą zamkniętą i rzadko sie komus zwierzam prawie wcale. .cierpie na nerwice myślową i na dodatek walcze z migrenami które nie dają mi normalnie funkcjonować.mysli pędzą przez moją głowę jak huragan. w wtorek wybieram sie do neurologa może on cos poradzi .jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam
Witam Wszystkich. Od czterech dni czuję się bardzo żle bardzo boli mnie głowa i czuję jak bym miał gorączkę ta gorączka to jest moim obiawem mam często i ból gardła. Nie mogę się na niczym skupić,siedzę w domu nic nie robię. W życiu do tej pory nic nie osiągłem,nie mam nic do stracenia,mogę tylko cos zyskać ale trudno jest mi wyjść po za moje granice.Niby normalny ale nie normalny nie jestem ostatatni i zwyglądu też taki sobie.
Witaj Borowy. Poniewaz zajmowałam sie ostatnia sprawa zrozumienia *czym jest EGO* i natrafiłam na fajna strone.Przytocze z niej fragment tekstu, zeby Cie ( i innych ) zainteresowac. Jeśli czegoś nie znamy, to czujemy lęk przed doświadczeniem nieznanego wymiaru życia. Można uznać, że lęk wytwarzany jest przed nieznaną przyszłością. Pasje i przyzwyczajenia ograniczają nasze zdolności rozwoju, wprowadzając odrętwienie mózgu. Jeszcze większy lęk istnieje w przeszłości. Jeśli mamy wyrzuty sumienia, że coś zrobiliśmy „złego” w naszej ocenie, to żyjemy podszyci strachem. Boimy się, że poniesiemy konsekwencje swojego czynu. Bardzo duży lęk istnieje u przestępców i w ludziach uzależnionych. Szukają oni ucieczki przed samym sobą. Zbyt duży lęk prowadzi często do samobójstwa lub depresji. Nie da się uciec od siebie! My to całość. Nasze ciało, umysł i Duch. Przyczyną lęku jest zatem przeszłość i przyszłość. To, co tak naprawdę w rzeczywistości nie istnieje. Jest tylko czas teraz i on jest prawdziwy. Wszystko poza tym to wytwór nierzeczywisty naszej wyobraźni. Jest to świat wyobrażeń ego. Pod koniec tego artykuły sa tytuły innych artykułów, tóre polecam Twojej uwadze ( innym tez je polecam) • Mądra Miłość • Ale się narobiło... • Awers i Rewers w medalu. • Poznanie Prawdy jest Twoim prawem • Do czego służy Wszechświat? Podaje namiary na te strone http:artelis.pl/artykuły/9799/ego-twórca-leku Przyjrzyj sie uwaznie artykułom *Ale sie narobiło* , *Poznanie Prawdy jest Twoim prawem* ono i reszcie też.Znajdziesz w nich cos na Twoją obecna słabość.Pozdrawiam.
Witaj *borowy* , witam Wszystkich. Podaje link do strony , na której mozna przeczytac jak mozna sobie radzic z nerwica natręctw myslowych w)g poradnika dr Żeredzńskiego .: forum.gazeta.pl/.../w,23112,94766037,94766037,PORADNIK_DR_MACIEJA_ZEREDZINSKIEGO_W_LECZENIU_NN.html Pozdrawiam i zycze powodzenia, sama zaraz przeczytam go sobie, jest tam pięć zestawów , składajacych sie na jedna całość.
Witam ponownie *borowy*, witam Wszystkich. Poniewaz znalazłam interesujaca strone dotyczacą i zdrowia i finansów, dlatego podpowiadam Ci *borowy* odwiedzenie jej.Moze znajdziesz na niej odpowiedzi na swoje głowne pytania. www.pozaschematy.pl/2009/.../cud-niedzialania-czylijak-mądrze-odpoczywać ( na dole tego artykułu jest kilka dalszych tytułów, warto im sie przyjrzec (metoda wu-wei czyli niedzialania, gdyby jej sie nauczyc na pewno pomogłaby kazdemu stac sie sczęsliwa osoba) kolejna strona (sekret zycia w obfitości) http:tajemnica.wordpress.com/2009/11/ Wiele problemów nerwicowych ma poczatek w braku pieniedzy i w braku nadziei na zmiane na lepsze, w bezradnosci. Na tych stronach sa informacje, jak dzieki zmianie postawy mozna zmienic jakość zycia. Przytaczam malutki fragment wypowiedzi na tyemar JAK SIE WZBOGACIC ? ale zaznaczam od razu, ze ten schemat równie dobrze nadaje sie jako odpowiedź na pytanie JAK WYZDROWIEĆ ? To proste: podejmij decyzję. Bez tego nic co robisz aby się wzbogacić nie ma sensu. Co to znaczy “podjąć decyzję”? To znaczy wykluczyć wszystkie inne opcje poza jedną. Podjąć decyzję oznacza pozbawić się możliwości wyboru. Skazać się na bogactwo. ( mój przypisek: skazac sie na zdrowie) Pozdrawiam i zycze powodzenia.
Witam Wszyskich!!! Dziś na pomorzu zachodnim pada i jest mgła. Ostatnie noce były dla mnie koszmarem straszliwy lęk,od kilku dni mam powiększone węzły chłonne ,katar ale gorączki nie mam. Mam 55 lat a mam przepracowane nie całe 20 lat. Nie potrafię walczyć szybko się poddaję(wycofuję się) W sprawie pracy mam się dowiadywać na dniach ale zrezygnuję bo nie podołam.Chcę wprowadzić myśli pozytywne ale w ostatnim czasie nie mogę przebić się przez negatywne(lęk).Wracając myslami do poprzednich prac jak tylko zaczynałem pracować wszędzie towarzyszył mi lęk,więc lęk zabijałem alkocholem w pracy za to nie bylem karany bo było takie przyzwolenie.Przez ostatnie 20 lat mam udekumontowane 4 lata.Ostatnie 12lat to praca na czarno w chwilach zagrożenia nachodzącego lęku uciekalem w leki brałem serocsat i atarax bylo to załatwienie sprawy na krutką metę bo lęk zawsze wracał.Teraz wiszę w takiej próżni czasami nachodzą mnie takie myśli czy warto podjąć walkę nie mam żony,dzieci i wiele innych żeczy.Jestem w takim punkcie życia(w takiej drodze)że nie wiele można wziąść(osiągnąć)ztego życia.Nie wiem w którą stronę mam sie wyrac .Pozdrawiam?
Witaj Borowy! Smutno się czyta ,jeżeli komuś jest bardzo źle :).Ale nie poddawaj się. Walcz dla samego siebie.Ja zdecydowałam się na terapię grupową , też się bardzo boję, jak to będzie dalej, też panicznie boję się podjęcia pracy.Ale muszę coś zrobić bo ja dla odmiany od ciebie mam 11 letnią córkę i choćby dla niej muszę się postarać Jeszcze nie wiem jak to zrobię, więc pierwszy krok poczyniłam w stronę terapii.Ty też musisz znaleźć przynajmniej jeden powód dla którego musisz walczyć ( napewno jest taki).Bierz tabletki jeżeli musisz i nie rób sobie z tego powodu wyrzutów, tabletki są dla ludzi.Jak trzeba będzie ,też je będę nadal brała ,nawet do końca życia.Pozdrawiam :):).
Naszym głównym celem nie powinno być wypatrywanie tego, co odległe i niewyrażne,lecz czynienie tego,co leży w zasięgu naszej ręki. Żyj odgrodzony od przeszłości i przyszłości. Nie przejmuj się tym co będzie. Po prostu żyj od poranka do zmierzchu. U mnie na razie spokojnie,biorę leki. Jestem ciągle niewyspany i nie trzyma nic się kupy. Pozdrawiam Wszystkich!

Witam!Byłem wczoraj u psychologa w szpitalu w Kołobrzegu,opowiedziałem co mi dolega*boli.*,że od miesięcy nie mogę spać,że prawie cały czas mam lęki i strach,że nie mam pracy i nie mam z czego żyć.Opowiedzialem o swoim problemie związanym z seksem,że boię się kobiet,bo nie akctepuję siebie takiego jaki jestem z urazem psychicznym z dzieciństwa adotyczy tego że kuzyn ugryzł mnie w penisa ibardzo mi go uszkodził,dostalem takiego kopa ze dzisiaj bardzo zle się tym czuję nie wiem gdzie szukać pomocy.

Hej Borowy! Nie wiem, czy jeszcze zerkasz na Forum, bo bylo to kilka lat do tylu. Ale chcialabym sie zapytac co u Ciebie? Jak sobie ulozyles zycie? Mam nadzieje, ze udalo Ci sie znalezc odpowiednia prace dla siebie, ze terapia sie powiodla i ze postanowiles jednak zapisac sie do szkoly wieczorowej. Przesylam mnostwo pozytywnej energii w Twoja strone! I Pani Jadwigo, dziekuje za wskazowki i ile serca Pani wlozyla w kazdy post, aby nam pomoc. Pozdrowienia dla Was!

https://goldengalaxy.ru/investitsii/investitsii-v-zemlyu 15 способов заработка на личном авто кроме такси Биткоин - бонусы. Заработок биткоинов без вложений Краны без таймера??Кошелёк для сбора FaucetPay ??https://faucetpay.io/?r=1143934Краны:??Bitcoin??https://dogestar.website/btcstar/?r=3GP9FeggYe94PR1stBDpEaDG...)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last)Расширение сферы деятельности в производстве продукции за счет увеличения ее ассортимента (в экономике). Первая буква д. Последняя буква я.

https://goldengalaxy.ru/zarabotok-v-internete/kak-zarabotat-na-seosprint я девушка и хочу в армию - Проблемы увольнения и поступления на службу по контракту - Военная Коллегия Адвокатов Лизинг. Виды и формы. — КОНСПЕКТЫ Сеоспринт, это один из лучших спонсоров, который платит за клики. Система работает с 2010 года и предлагает прекрасные возможности как для заработка, так и для рекламодателей. Сеоспринт предлагает широкие возможности при работе с рефералами, и это еще далеко не все возможности системы.)~AEMacro(Cell(I,2,first)30 139,00)~AEMacro(Cell(I,2,last)33 171,00)~AEMacro(CellDelta(I,2,first,I,2,last) Поиск работы зачастую является не таким простым делом, как может казаться на первый взгляд.