Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Mam 23 lata. Ostatnio czuję się jakbym była trochę naćpana.....przede wszystkim mam uczucie *ciężkiej * głowy , parę miesięcy temu miałam wrażenie że serce mi wypadnie z klatki piersiowej , chociaż lekarze mówili, że tętno jest ok. Ostatnie 4 lata żyłam za granicą , prawdopodobnie w stresie , o którym tak nie myślałam, czy jest to możliwe , żę ten cały nagromadzony stres z ostatnich paru lat * wychodzi* ze mnie dopiero teraz , gdy psychicznie jestem bardziej rozluźniona??moje objawy : ból w karku, zawroty w głowie , brak energii. Podobno mam tez niedoczynność tarczycy , TSH = 3.9......podobno jest powiększona , chociaż wynik w normie.Dostałam Euthyrox i nie wiem czy to przez ten lek tak się czuję?? Czy miał ktoś z was na początku przyjmowania tego leku podobne stany? Osłabienie, ból głowy ( taki jakby ucisk ) , czy to wszystko te nerwy?? czekam na wasze zdanie.
a czy miałaś badany poziom innych hormonów? Np.przysadkowych-prolaktyna itd....?Może dawkę leku należy zmodyfikować?...Zrób badanie TSH i pokaż lekarzowi wynik.Jak wszystko gra tzn.,że może to nerwy...kto wie...moze ziołowe leki uspokajające....?Na peno nie zaszkodzą,a nuż pomogą?
Mam podobnie mam 20 lat zaczelo sie 3-4 tygi temu dokladnie nie pamietam.A mianowicie ide spac i nagle zawroty glowy i taki impuls strachu jak bym umieral mocne zawroty glowy ale to nic drgawki raz mi goraco raz zimno oczywiscie to bylo podczas drugiego ataku.Poszedlem do lekarza i jest jeszcze gorzej.Caly czas wydaje mi sie ze mam goraczke jak mierze przekracza czasem 37stopni czuje ucisk glowy szczypia mnie oczy kuje serce oczy wydaja mi sie napuchniete.Lekarka stwierdzila ze moze to byc nadczynnosc tarczycy. JEDYNA RADA KTORA MOGE CI DAC NIE CZYTAJ OPISOW CHOROB W INTERNECIE BO TO JEST MASAKRA WSZYSTKO DO CIEBIE PASUJE I CZUJESZ SIE CORAZ GORZEJ...
hmmm, innych badań nie miałam, tzn na inne hormony. W poniedziałek idę na badanie TSH i FT4 czy coś w tym stylu. Widzę Pawlo,że masz więcej objawów niż ja , ale wydają się mi silniejsze , odpowiednie do nadczynności, ja mam niedoczynność.Ale nie stresuj się że umrzesz, też przez to przechodziłam na początku i poszłam na ekg , sprawdzić czy serce jest ok, jak jest to uwierz mi, że szybko nie *odjedziesz*.:)PYTANIE DO GAJKI : czy u ciebie też stwierdzono niedoczynność i musiałaś jeśc ten Euthyrox? Odstawiłaś już to? Mi powiedziano , że muszę to jeść do końca życia....ale jakoś tego nie widzę!!! Leczysz się teraz czymś innym? Mam wizytę u jeszcze jednego endokrynologa , zobaczę co powiem i dam wam znać, może poradzę jak dowiem się czegoś nowego. pozdrawiam
HEJ, wynik TSH w normie , górna to 4,5. Leczę niedoczyność ponad 10 lat, cały czas biorę leki . Też zaczynałam od Eutyroxu, moje pierwsze TSH TO 66! Na wyniki leczenia trzeba trochę poczekać, potem dobierać dawkę. Nie służył mi Eutyrox w dawce 125, dostałam Letrox, w zależności od wyników biorę150 lub 75. Leki bierze się do końca życia,bo to są hormony, chora tarczyca bez wspomagaczy nie nadrobi zaległości. W razie wątpliwości służę pomocą.
witam. Byłam u lekarza prywatnie i jednak diagnoza była zupełnie inna niż od lekarza w gabinecie NFZ..... byłam badana około 30 min a nie 5 min , co uważam za dobrą opiekę. Tak więc jak myślałam i GAJKA również, tarczycę mam zdrową. Miałam badania na te FT 3 i FT 4 i są ok. A czułam się tak źle po tym Euthyroxie. Dawkę początkową miałam 1/4 Euthyroxu N25 , a miałam prawie że wszystkie objawy uboczne. Tak więc , nie można słuchać wszystkiego co mówią nam lekarze. Teraz czuję się normalnie. Pozostaje mi konsultacja z neurologiem, bo jednak podłożem tego wszystkiego są nerwy. Więc nie stresujcie się tyle i nie martwcie o tarczyce:)pozdrawiam.
witam was dziewczymy moj problem polega na tym ze w maju dostalam jod promienitworczy po czym czuje sie zle biore dawke leku 150 eutohyrokxu moje odczucia to sennosc brak siły otłumienie ospalosc słabe miesnie lecz w nocy nie moge spac cały dzien przebiega do niczego czy moze ktos odczuwał takie objawy prosze o pomoc biegam od lekarza do lekarza a oni nie widza zadnej przyczyny posze o pomoc niekiedy wy lepiej pomozecie jak sami lekarze posze o szybki odpis co biedna mam zrobic dziekuje zdruzgotana ania,:(
Gość Eliza42

Witam was tez brałam euthyrox w dawce 150 2 razy jod promoieniotworczy w dawce 150 i czulam sie po nim zle mineły 2 tyg i bylo ok jednak od 3 lat jestem po usunieciu calej tarczycy i kazano mi brac euthyrox150 na poczatku leczenia 2007 bylo ok moje problemy zaczely sie w lutym 2011 straszne zlewne poty ,kolatanie serca ogolne osłabienie bylam u endo zmieniono mi dawke na 125 jednak biore 11dzien i nie widze poprawy nic mi sie nie chce jestem niczym wrak a zawsze pełna energii mam nadzieje ze koszmar kiedys minie....nieraz w organizmie musi uplynac troche czasu zeby wszystko wrocilo do normy pozdrawiam serdecznie!!!

Hej wszystkim powiem wam ze od 10,dni znowu zmieniono mi dawke euthoryxu z powodu skutkow ubocznych mianowicie non stop rozdraznienie oslabienie i kolatanie serca przez cale dni nic mi sie nie chce wynik tsh-0,019 endo twierdzi ze est ok a ja z dnia na dzien vzuje sie coraz gorzej do tego tez zachwiania rownowagi ak bym za moment miala pasc nie wiem co zrobic pomozcie!!!!

Gość ciuciulka

Mam 16 lat i od ok. roku biore tabletki Euthyrox N25 na początku brałam po jednej dziennie i bylo ok, a pozniej zmienili mi dawkę na 1,5 tabletki i od tej pory ciągle mi się kręci w głowie i wgl nie kontaktuje, nie mam apetytu i wgl nic mi sie nie chce , czuje sie caly czas jak bym miala goraczke , jestem ospała i duzo śpie . to jest jakas masakra. na poczatku mialam TSH powyżej 6 czyli powyzej normy i po jednej tabletce jak bralam to spadało i pozniej znow sie zwiększyło a jak biore 1,5tabletki to mi spadlo do 1,95 . Jak dla mnie to za duzy spadek w krótkim czasie.

Ale czego oczekujesz na forum ze ktoś odstawi ci tabletki ?Poweidz lekarzowi o swoim samopoczuciu ,niech coś zmieni bądz spróbuje innego dawkowania .Hormony mają duży wpływ na nasze samopoczucie i każde zachwianie ich proporcji rzutuje na nie .

Wynik tsh 0,019 nie jest ok. to duzo ponizej normy! to nadczynnosc tarczycy. pamietajcie ze norma dla chorych na hashimoto i grawesa- basedowa wynosi tsh 1,5 - 2 !! w zadnym wypakdu nie mozecie miec ani mniej ani wiecej bo wtedy procesy autoimmunologiczne aktywuja sie. skoro lekarz mowi ze 0.019 czy 4,3 jest ok. zmien czym predzej lekarza bo to delikatnie mowiac nieuk i gnorant i tylko wam zaszkodzi zamiast pomoc.