Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, wymioty, kołatanie serca i drżenie rąk a nerwica

pawel0082

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zwracam sie do wszystkich z takim problem otóz trwa on jakies 2 lata po wypadku moich bliskich przyajciol strasznie sie tym przejąlem cos mi sie zrobillo w srodkuodczowalm jakis niepokoj zaczalem sie wszytskim starsznie przejmowac miewalem zawroty głowy jezeli doszly mnie jakies zle wiadomosci po jakims roku wszytsko sie obrocilo w straszny lek rzucilem szkole gdyz bylo mi codzienn w niej nie dobrze rzualo mnie na wymioty przestalem sie cieszyc zyciem bo codziennie bylo mi nie dobrze kazdy wyjazd gdzies wiazal sie z strasznymi nerwami drzenie rak kałatanie serca i rzucanie na wymioty zarzywam leki atarax25mg lecz wydaja mi sie slabe bo nic mi nie pomagaja to jest strasznie meczace gdyz moi znajomi jezdza na dyskoteki wszedzie bawia sie a ja przestalem bo mysle ciagle ze bedzie mi nie dobrze nawet dzis spotkalem sie ze znajomymi i rozmawiamy wszystko ladnie pieknie a nagle takie mysli o wymiotowaniu przychodza do glowy zaraz sucho w ustach mi sie robi :( to jest starsznie meczace chcial bym wkoncu cieszyc sie zyciem jak inni prosze o pomoc
Witaj Paweł. Twoje objawy sa * typową* reakcja dla osób, które doświadczyły *uazu emocjonalnego*(jakim był ten wypadek).Jesli nie przepracujesz z pomoca psychologa tych emocji, które sie uwolniły, beda sie nasiłac objawy, bo tak działa nasza psychika. Mozesz zwrócic sie do lekarza rodzinnego o jakies tabletki uspokajajace ( na kryzysowe sytuacje), ale generalnie doradzam Ci udział w terapii, zebyś nie zabrnął w slepa uliczke.Pozdrawiam Cie i zapraszam na mój watek *Lęk jest naszym przyjacielem*, moze tam znajdziesz jakies informacje dla siebie.
dziekuje za pomoc:) ale najlepszym lekarstwem sa przyjaciele bo kiedys pomogli mi sie z tego wyleczyc znaczy sie przy nich zapominalem jednak oni wyjechali i mi sie to nawrocilo i jest coraz gorzej kochalem jezdzic samochodem kazdy wyjazd to bylo dla mne wyzwanie a teraz na mysl ze bede gdzies musial jechac zaczyna mnie bolec zoladek i od razu odruchy wymiotne naprawde z tym jest ciezko zyc po roku czasu meczac sie z tym obudzic sie rano patrzec w sufit i wiedziec ze ten dzien bedzie jak kazdy meczacy ze bedzie mnie bralo na wymioty:(( zycie stalo sie szarenie lubie przestawac w towarzystwie bo zaraz dostaje znow tych mysli o wymiotach tak mam to za kodowane w głowce...a najgorsze jest to ze ta choroba polega na tym ze nasza podswiadomosc nami rzadzi i przez nia stajemy sie obojetni na zycie nastepny moj kolega minelo juz rok jak nie dal sobie rady z problemami i sie powiesil choc w rodzinie nie mial oparcja ale mial nas czterech kolegow tworzylismy jednosc a on nic nam nie pwoeidzial o problemach i sie powiesil od tamtej pory nasza paczka sie rozpadla wlansie powyjezdzali za granice chlopaki przez to ale ja nie moge zrozumiec czemu i po co to zrobil byl mlody mial 22 lata zycie bylo przed nim ze mial problemy kazdy je ma udawal cwaniaka a w rzeczywistosci bal sie i do tej pory jak jestem na jego grobie w myslach rozmawiam do niego czemu to zrobil mogl z tym problemem sie podzielic z nami pomogli bysmu mu a on wykonal wyrok na siebie i wiem ze przez nerwice duzo osob tak robi ale z tym sie da zyc to sie da wyleczyc tylko trzeba chciec i pomyslec tysiace osob walcza o zycie bo choruja na nie uleczalne chooby wydaja fortune pieniedzy bo chca zyc a tu mlodzi przez male zawahania humorow popelniaja samobujstwa ja od dzis sie wezme za siebie nie bedzie moja podswiadomosc mna rzadzila ma sie jedno zycie i nalezy je przezyc godnie i z usmiechem na twarzy ...Dziekuje za pomoc