Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie ciśnienie, zawroty głowy, kołatanie serca i omdlenia a nerwica

iceireland

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 31 lat i jestem od 4 lat w Irlandii Mam problem zdrowotny który pojawił się od sierpnia ale muszę opowiedzieć wszystko od początku . W lipcu zabrała mnie karetka z pracy dostałem coś jak zawroty głowy zmieszane z osłabnieciem tak jak bym miał zemdleć serce mi waliło strasznie ze aż w karetce lekarz mowił ze tak jak bym biegal ze dwie godziny , Byłem w szpitalu porobili mi badania i bylo wszystko ok wiec lekarka powiedziala ze to stres przemeczenie .Mama wysokie cisnienie bo to u nas rodzinne babcia i tata ma tez wiec lekarz w polsce u mnie tez zobaczyl ze mam troche wysokie wiec dala mi tabletki żeby już to leczyć.W kwietniu fakt miałem wielki stres nawet bardzo wielki troche problemów w życiu i rodzinie. W marcu bylem w polsce na urlopie robilem wszystkie badania krew ,mocz ,usg jamy brzusznej, robie takie badania bo jak miałem 16 lat to mialem wypadek auto mnie potraciło i straciłem przez to jedna nerke i śledzione. Wiec zawsze robie takie badania bylo wszystko ok . Następnie wrociłem do pracy ale cos mi nie dawalo spokoju raz sie czułem dobrze raz zle .I takie ataki cos ala jak osłabniecie jak cos zjadlem to odrazu było lepiej. to tez mialem juz wczesnie mowilem lekarzowi mowiła ze moze cukier ale robilem badania na ukryty cukier i wszystko ok. teraz ostatnio dwa razy taki sam atak niby slabniesz troche kreci sie w glowie serce bije mocno i szybko nie mdleje jestem przytomny i moge nawet rozmawiac nawet po angielsku wiec jest spoko ale uczucie jak prawie bym juz mdlal trzyma tak dobre 20 minut i pozniej przechodzi bo nawet ostatnio w karetce lekarz nic mi nie dal tylko odrazu do szpitala i na sucho badania mi robili nic mi nie dali i przeszlo samo . Wiec wykryli ostatnio za duzo białych krwinek , poprawiłem test krwi i wyszlo ok wiec juz nie wiem nic . Siedze na zwolnieniu w domu bylem w instytucie Kardjologi w Dublinie zrobili mi EKG ,HOLTER,ECHO SERCA , rozmawiałem z Profesorem i nic jest ok Serce jest ok Żyły wszystko jest ok .Powiedzial ze na tle nerwowym to może być.Troche za szybko serce mi bilo dał mi tabletki na spowolnienie . Teraz badam cisnienie to mam jak noworodek 127/75/puls ok 65 I tak jestem w domu i sie mecze nie wychodze bo mysle o tym raz jest ok caly dzien czuje sie dobrze raz słaby jestem nie wiem co mam robic moze ktos miał coś podobnego albo to samo. Staram sie sam juz cos robic bo jestem zalamany tym . Prosze was o pomoc
Gość iceireland
a przepraszam myslalem ze tamten jest w innym temacie . A po drugie juz panikuje bo nic mi nie przechodzi nie wiem czy to nerwicowe sprawy czy cos innego. Dostalem to lekarstwo Lexapro zaczolem zarzywac od niedzieli a dzis mialem te moje ataki ale o wiele lzejsze niz poprzednie i trwaly bardzo krotko Jeszcze raz przepraszam
to co piszesz to typowe dla nerwicy, juz ci na tamtym watku ludzie to mowili, wiec zakldanie nowego nic nie da. wejdz po prostu na forum dla ludzi z nerwica i poczytaj co tam pisza, na pewno znajdziesz przyjaciol :) mam to samo co ty od ponad 20 lat i daje rade, dasz i ty :)
nie rozumie po co te przepychanki czy trudno jest komuś napisać kilka słów i zrozumieć drugiego człowieka???? Jesli ci cos gajka nie pasuje to nie podnos tego do rangi wykroczenia.A ja Tobie drogi kolego musze napisać ,ze to co Ty przechodzisz to wiekszość z nas to przechodziła jesli masz wyniki badań ok to nie panikuj zapewne typowe objawy nerwicy a to ,że pojawiły sie ataki paniki to może to być reakcja na lek niestety te leki maj a objawy uboczne i lepiej mozna sie poczuć po ok 2 tygodni od zażycia pierwszej tabletki.A zatem życze wiecej optymizmu a zapewne bedzie lepiej pozdrawiam:)
Własnie kochani,nie ma co sie wymądrzać,jestem tutaj nowa i tez wszystkiego nie zdążę przeczytać,mam nerwice od 5 lat,podobne objawy jak wszyscy tutaj tzn.mam okrone zawroty głowy,kołatania serca szczególnie w śnie+duszność,niepokój,lęk,ze umrę,trzęsę się często,mięśnie mi drżą,serce mnie kuje i wiele,wiele innych objawów!od 3 dni jestem na lekach i mam nadzieje na lepsze jutro.czuje się po nich troche dziwnie,ale dam radę,bo wiem ze organizm musi się przyzwyczaic!

Witam Wszystkich Starych i Nowych na forum. Po bardzo długiej przerwie wracam do Was. Walcze nadal z moja chorobą kilka powrotów do zdrowia na tyle że wróciłem do pracy i niestety po kilku dniach znowu to samo. Od kilku tygodni jezdze na spotkania, które przynoszą wiele zmian na lepsze. niestety tylko psycholog mi został ostatnia deską ratunku.

Gość felllllllll

Nie wiem czy psychology ci cos pomoze poniewaz w tej nerwicy tylko farmakologia jest konieczna ! psychology to bla bla bla ,jesli masz caly czas zawroty glowy I subiektywena utrata rownowagi to czeka cie leczenie przynajmiej rok ! I to kilkoma lekami najlepiej idz do szpitala tak tak to go to hospital w pl I poloz sie na oddzial wtedy po miesiacu zrozumiesz co ja pisze inaczej bedziesz cierpial jak te matoly co maja po 10 lat te chorobe ha ha albo I wiecej bo nie leczyli sie lub nie doleczyli a to jeszcze gorzej ! to idzie wyleczyc ale ja ci tego nie powiem bo trzeba wiedziec jak gleboko jestes w szambie czy po uszy czy po jaja ! tak tak

WITAM Jeżeli wyniki które Wykonywałeś mieszczą się w tzn NORMIE to objawy które opisujesz wskazują na zaburzenia Nerwicowe np NURASTENICZNE PROPONOWAŁ BYM CI LEKI Propranolol 10mg 3x1 tabl Alprazolam 1,0mg 2x1tabl jednak nie dłużej jak przez 4 tygodnie i wizytę u psychologa klinicznego żeby wykluczyć początki maskowanych zaburzeń depresyjnych. pozdrawiam i powodzenia .