Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Uczucie zatkanego gardła i duszności

jasmina

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie ja mam podobny problem ... Od kilku lat mam wrażenie, że coś stoi mi w gardle, codziennie zastanawiam się czy tylko sobie to wymyśliłam?! Jednak po chwili sama odpowiadam sobie na to pytanie - nie nie wymyśliłam sobie tego. Problem ucisku w gardle jest okropny ... Często mam wrażenie że za chwilę się uduszę.Mam duszności, często nic nie jem bo czuję tą gulkę w gardle ... Kiedy zaczynam się denerwować problem narasta czuję się z tym bardzo źle. Najgorsze, że nikt nie rozumie mojego problemu ... Przestałam jadać w restauracjach, bo peszy mnie to że inni patrzą na mnie, mam wtedy bardzo odrętwiałe gardło ... W nocy kiedy kładę się spać, leżę tak i leżę i myślę \* oby do rana \*. Bez przerwy trzymam się za gardło, kiedy łykam ślinę często się szczypię, albo np. zaciskam coś palcami. Kiedy chodziłam jeszcze do szkoły wyczekiwałam każdej przerwy i często uciekałam z lekcji, bo miewałam duszności i ucisk w gardle... Często wpisuję w wyszukiwarkę hasła typu : \* zwężenie przełyku \* i inne ... Już można powiedzieć, że jakoś z tym żyję w końcu choruję jakieś 5 lat ... Ale ciągłe nawroty i nasilanie się tego schorzenia są okropne. Życzę wszystkim zdrowia, bo ono jest najważniejsze.
Tez mysle ze najlepszym wyjsciem bedzie udac sie do lekarza.Niech ci zrobi badania a nie wciska leki uspakajajace(ja uzeleznilam sie od zomirenu i dopiero mialam cyrk jak nie umialam odstawic).Zreszta ja caly czas powtarzam ze zeby stwierdzic nerwice to trzeba wykluczyc inne choroby.Mi nerwice lub depresje wmawiali przez wiele lat a okazalo sie ze mam wade.Tez mialam gule w gardle i okazalo sie ze to zastawka daje takie objawy(nie musi tak byc u ciebie)ale niech cie przebadaja bo zeby stwierdzic nerwice to nie trzeba byc lekarzem.

Też mam taki problem ;( chodzę prywatnie do psychiatry i biore leki. to jest okropne, początkowo tez nikt nie rozumiał mojego problemu , ale wazne jest tez zeby sie samemu nie nakrecac.. ;) ja do tego mam inne dolegliwości tj. drżenie nóg , rąk, ciągły ucisk w brzuchu , kłopoty ze spaniem. kochana życzę zdrowia :)) jesli by ktoś chciał pogadać to podam gg