Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, zaburzenia wzroku i równowagi po grypie jelitowej a stres

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ma 20 lat od jakiegoś miesiąca mam zawroty głowy z początku problemy z wzrokiem i wachania równowagi (miękkie nogi) i leki ból w klatce piersiowej. od 2 tyg. trochę się polepszyło mam tylko lekki ból głowy i od czasu do czasu ból serca. Pracuję na budowie o 4 miesięcy , wczesniej trenowałem piłke nożna i chodziłem na siłownie . Moje objawy zaczęły się po grypie jelitowej i sytułacjach które bardzo mnie stresowały. Czy mam zgłosić sie do lekarza ?? proszę o pomoc . Z góry dzięki
Powinienes zaczac od zwyklych badan,mozesz tez odwiedzic neurologa ktory zrobi ci EG glowy.Jesli wyniki beda dobre,mozesz byc pewny ze to Nerwica. przeszlam wszzystkie badania...nic nie wykazaly a stan mojego *zdrowia czasem nie pozwala mi *zyc . ALE jak sam widzisz zyje dalej :-)) Wiec glowa do gory,takich jak my jest tysiace ludzi,wszzyscy maja te same objawy .Poprotu musisz ztym walczyc i nie wmawiac sobie choroby. A wiec glowa do gory:-)):pozdrawiam-Asia 42 lata..
też mi się wydaje że to może być na tle nerwicowym. Miałem podobnie, u mnie takie zawroty pojawiły się nagle. Badania jakie przeszedłem to EEG, tomograf głowy, echo serca, RTG szyi, RTG klatki piersiowej - nic nie wykazało żadnych podejrzeń fizjologicznych co mogło powodować te zawroty.
Gość Brygida1

Żeby postawić diagnozę, trzeba iśc dolekarza i sprawdzić stam zdrowia . Ja tez mam zawroty głowy po grypie żółądkowej i osłabienie, organizm przeszedł manewry wojenne i musi wrócic do normy. Ale po grypie żoładkowej możliwe sa powikłania (w zalezności od jego stau przed i dalszej eksploatacji) . Odwiedź lekarza , opowiedź mu o przebiegu grypy, o objawach, które nie przeszły. Trzeba wspomóc organizm w rekonwalescencji, zwłaszcza że masz ciężka pracę i go eksploatujesz. Powodzenia