Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bezdech w nocy a wysokie ciśnienie w dzień

Gość ty

Rekomendowane odpowiedzi

Ty, z tego co wiem, to najpierw musisz iść do specjalisty, on wyznaczy Ci termin i będziesz musiał zostać tam na noc, oni Ci podłączą monitoring (coś w rodzaju ekg, także nie boli) i komputor monitoruje Twój sen całą noc, a lekarz stawia diagnozę bezdechu, jak go stwierdzi, to narazie nic innego nie wymyślili, tylko takie urządzenie z maseczką na twarz w nocy, która powoduje, że nie dochodzi do bezdechu, chyba też można go leczyć operacyjnie, ale to już metoda za mocno inwazyjna, a teraz jest tendencja i słuszna, do unikania operacji, jeśli można. Pozdrawiam:)
Z tego co mi wiadomo ta choroba nie jest uwarunkowana genetycznie, chociaz tak naprawde nigdy nie wiadomo, nieswoiste zapalenie jelita jest choroba autoimmunologiczna, wiec w kazdej chwili moze u nas wystapic. Najwazniejsze jest aby lekarz zalecil prawidlowa terapie lekowa- ja od poczatku choroby stosuje Asamax, to bardzo dobry lek, istnieje na rynku od ok 10 lat.
Asamax raczej nie reaguje z innymi lekami, jest to lek do stosowania na co dzień i to od zdiagnozowania choroby aż do końca życia, więc myślę, że producent nie mógłby sobie pozwolić na to, żeby tego typu lek reagował na inne środki. Chociaż ponawiam pytanie buni- na jakie leki miałaby wystąpić reakcja?
Myślałam, że to tylko czopki przeciwzapalne, nie wiedziałam, że można brać je przez całe życie. Dostałam je kiedyś na bardzo silną biegunkę z krwią. Biorę wiele leków w związku z m.in. nadczynnością tarczycy, ale raczej nie było przeciwskazań do łączenia z czymkolwiek.
Nie tylko czopki istnieją na rynku, ale są dostępne również tabletki Asamax. Słyszałam tez o wlewkach dojelitowych, ale sama nie miałam *przyjemności*. Leczcie sie ludzie! Bo w innym razie, te chorzenia moga mieć bardzo poważne skutki..