Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból w plecach

Gość giga79

Rekomendowane odpowiedzi

1. RTG klatki piersiowej (płuca, kręgosłup) 2. Próba wysiłkowa (wyeliminuje w znacznym stopniu prawdopodobieństwo choroby niedokrwiennej mięśnia sercowego) 3. Jeśli powyższe badania będą w normie - badanie metodą Holtera (3-4 dniowe) Pamiętaj jednak, że bardzo ważnym jest regularne robienie podstawowych badań krwi i moczu. 4. Jeśli wszystko w normie - po wykluczeniu organicznego podłoża bólów - możliwe, że są to bóle nerwicowe. P.S. a. Sport (3x30x130 - 3 x dziennie / minimum 30 minut / tętno min. 130), b. Dużo tłustych ryb morskich i oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno, c. Jak najmniej tłuszczów, które w temperaturze pokojowej utrzymują się w stanie stałym, tj. masło, sery, tłuszcze wołowe, wieprzowe, gdyż obrazowo ujmując nasze minirurki zapchają się niczym zwykłe rury kawałkiem twardego drewna, d. Dużo warzyw i owoców (jak najmniej produktów wysokoprzetworzonych), e. Z alkoholu jedynie niewielkie ilości kwaśnego wytrawnego wina i zero słodyczy Najważniejszy jest płaski (może być umięśniony) brzuch!
Gość Marcin1906

GIGA79 ja mam dokładnie takie same objawy - nawet teraz - ból niesamowity. Mam problemy z kręgosłupem, urologiczne oraz nerwicowe co powoduje kumulacje różnych boleści. Ciężko z tym żyć i funkcjonować ale trzeba z tym walczyć. Zarówno farmakologicznie jak i mentalnie.