Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Potykanie się serca w sytuacjach nerwowych

Gość monis088

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś z was męczy się równiez z tzw. *potykaniem się serca* ? :( U mnie trwa to dopiero od dwóch tygodni a już mam dośc :( mam to szczególnie w sytuacjach stresowych (mam nerwicę) boję się, że umrę :( Te potykanie objawia się tak jakby nie wiem, na pół sekundy (nawet nie, nie doczuwam tego) ale jakby stanęło serce i po tym zabije raz z taką mocniejszą siłą, że aż czuje w gardle, czasami kaszlnę.. Ostatnie EKG miałam robione miesiąc temu, natomiast USG, holter miałam robione w sierpniu, wtedy jeszcze nie było tego potykania, tylko przyśpieszone bicie serca, które teraz od jakiegoś czasu ustąpiło, mimo że jestem zestresowana non stop :( martwi mnie teraz to potykanie serca, czytałam o migotaniu przedsionków itp.. Czy ktoś przezywa to samo? Oczywiście niedługo wybieram się do kardiologa, bo nie wytrzymam tej niepewności. Pozdrawiam
Witaj Mam ten sam problem, gdzieś od około 10 lat. W pzrychodni najpierw jakiś kardiolog zapisał mi leki na serce, ale jakoś nie miałem przekonania żeby je brać. Poszedłem prywatnie do dobrego specjalisty, a on powiedział, że absolutnie na rzaie żadnych leków na serce. Tak jak wyżej pisano magnez i potas. Dobre są banany ( około 3 dziennie ) systematycznie. Na razie po 10 latach nic się nie pogorszyło. A są okresy gdzie praktycznie nie odczuwam problemu. Nie wskazane są za duże obciążenia jak sporty siłowe itd. Za to spacery po 40 min ze 3 razy w tygodniu. Pozdrawiam