Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, duszności, drżenie rąk i omdlenia

marta9999

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 15 lat. od jakiegoś czasu zdarza mi się słabnąć. na codzien mam prolmey z oddychaniem..[chodzi o to ze nie moge oddychac poprawnie..czyli ze nie oddycham * w pełni*] mam baardzo niskie ciśnienie.. przy zasłabnięciach kręci mi sie wgłowie, czasami nie wiem co inni mówią.. ale nigdy jeszcze nie straciłam całkowitego kontaktu.. jest mi wtedy duszno, ręce mi sie trzesą, głowa mnie boli i troche sie dusze..robiłąm badani i wsyzstko jest ok.. co to może byc ? aha..mam też często takie ciś jak sie denerwuje ale nie zawsz.e.
Witam, niestety badania prowadzone w wielu przypadkach sie nie sprawdzaja. Tj. jezeli podczas badan wystapilo u Ciebie omdlenie, to pewnie jego podloze jest rozpoznane. Jezeli omdlenia wystepuja rzadko i np. podczas badania metoda holtera nie wystapilo omdlenie, to pewnie przydalo by sie *zlapac* takie zdarzenie w zapisie EKG. Aby tego dokonac trzeba wykorzystac jakis system telemedyczny z automatyczna diagnostyka (UWAGA: systemy wlaczane przez pacjenta, typu transtelefoniczne EKG lub typu Event Holter maja tutaj ograniczone zastosowanie). Z tego co wiem w Centrum Zdrowia Dziecka doc. Bieganowska wykorzystuje system telemetryczny z autodiagnostyka do wykrywania tego typu zaburzen. Rowniez prof. Bobkowski cos takiego ma - chyba w swoim prywatnym gabinecie (oraz jakies nieliczne firmy prywatne - info z tej strony: http://www.omdlenia.org.pl/kontakty.htm).
Witam, mam podobne problemy. Omdlenia zdarzają mi się od ok. 2 lat. Miałam chyba robione wszystkie badania jakie tylko są możliwe. M. in. zemdlałam, gdy miałam podłączonego holtera, ale nie wykazało zatrzymania akcji serca ani jakichkolwiek innych zmian i męcze się z tym nadal. Tylko, że pogodziłam się z tym, że to przez nerwicę, bo wszystko inne mam wykluczone. Marta9999 jestem nie wiele starsza od Ciebie i zapraszam na wątek * nastoletnia nerwica* Pozdrawiam
ja tez miałem takie cos ze mdlałem .lekarz powiedział ze to przez brak tlenu gdy w kosciele byłem to mdlałem na apelu w szkole zemdlałem.ale gdy zemdlałem na podwórku to lekarze całkowicie niewiedzieili co mi jest skierowalimnie do szpitala na 4 dni ale nic nie wykazali.lekarz tlyko oowiedział ze to przez dojrzewanie i niemoge stac za długo jak np bym poszedł do koscioła czy gdzies tam to musze łąwki szukać.a jak juz nieda sie usiąść to musze przestąpywac z nogi na noge.