Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Oszukanie aparatu ECHO serca

Gość Kris

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Wiem, że wielu ludzi może zaszokować moja prośba, lecz nie mam wyjścia... Za kilka dni mój ojciec (61 lat) staje na powtórną komisję lekarską zus dotyczącą otrzymania renty - otrzymał skierowanie na dodatkowe badanie echo serca i prawdopodobnie od tego badania zależy decyzja komisji zus. Dla taty jest to ŻYĆ albo nie ŻYĆ, ponieważ już od kilku miesięcy pozostaje bez jakichkolwiek środków do życia po przepracowaniu 42 lat w naszym kraju... Nadmienię, iż tata choruje na cukrzycę, nadciśnienie (180/95) i w żadnym wypadku nie jest już zdolny do podjęcia pracy. Moje pytanie : Czy jest jakaś metoda, by oszukać ten aparat, aby uzyskać dodatkowy dowód na niezdolność ojaca do pracy ??? Z góry dziękuję za poważne podejście do tematu.
Krisie jeżeli jest to badanie nazywa się ECHO SERCA to polega ono na sprawdzeniu stanu/obrazu serca przy pomocy aparatu USG tak jak są np. badane narządy w obszarze jamy brzusznej.Według mojego stanu wiedzy (a mialam robione takie echo serca) takiego badania nie sposób *oszukać*. Na ekranie pokaże Ci się taki obraz jaki faktycznie jest w środku.
Gość Kiepska sprawa
Tego nie wiem ale za to czytałem o metdach na zbyt wysokie ciśnienie-łykanie związków potasu-najlepiej l askorbinianu.Tu coś o kuracji na cukrzycę-ale niestety piszą tam że to działa tylko na jakiś rodzaj cukrzycy a nie na wszystkie: http://www.youtube.com/watch?v=AhJlli6Z15U