Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wieczorne kołatanie serca, dodatkowe skurcze, zawroty głowy i mroczki przed oczami

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc wszytskim zakladam to forum aby sie zapytac jak sobie radzicie z kolataniem serca wieczorem. mnie dopada jabardziej wlasnie wtedy kiedy mam sapc. w dizn kiedy jestem pochlonieta tak nie choc tez serce bije szybciej i je czuje wiem ze spejalnie na to leku nie ma ale nie wiem co robic. nie spie po nocach mecze sie i nie moge spac. serce bije jak szalone szybko i mocno nie moge sie na tyle uspokoic zeby zasnac. powiedzcie i pomozcie mi co wam pomoglo. ja teraz dostalm paxtin nie wiem czy pomoze i mnie wyciszy. czy ktas ma z was podobne objawy jak ja ja caly czas czuje niepokoj z tego powodu z etak szybko serce bije no i to poteguje skurcze mimowolne zawrory glowy bole w klatce piersiowej i dreszcze i mroczki i prawie omdlenia. pomozcie bo ja z tym zyc nie moge...?
witam mam ponowne doswiadczenia wlasnie dzisiaj zdjeto mi holtera i czekam na wynik zaznaczam ze ekg mam prawidlowe :) mnie pomaga lek metocard jest niezastapiony a bralam juz wiele podobnych :) po drugie najlepiej jest nie myslec o tym schorzeniu wlaczy tv radio ale radze upewnic sie czy to jest podloze psychiczne czy jakies schorzenie sama mysl ze jest sie zdrowym i to tylko Nasza chora wyobraznia uspokaja zycze powdzenia Magda
a mnie pomaga zmiana pozycji, tzn. tłucze, przewracam się na bok, tłucze, przewracam się na brzuch, odkrywał kołdrę, zakrywam, każdy ruch na chwilę eliminuje tłuczenie i jakoś zasypiam na tachykardię najlepiej napić się czegoś zimnego, poleżeć płasko na podłodze i pooddychać, pomyśleć o czymś przyjemnym
witam! przylącze sie do rozmowy , mam podobną przypadlosc z tym ze mam stwierdzone wypadanie platka zastawki mitralnej a co za tym idzie tluczenie serca i bole w klatce .przeskakujące rami wszystko spiete.jesli ktos ma pojecie to prosze mi powiiedziec czy to serce tak mocno rwie czy to moje odczucie i czy to przez to ze ta klatka jest spieta to serce obija o nią od srodka i przenosi to na cale cialo.nikt do tej pory mi nie powiedzial jaka jest zaleznosc wypadania platka z bolem w klatce skąd?? to sie bierze co krew inaczej plynie czy co. jestem na skraju wyczerpania nerwowego i boje sie ze to serce nie wytrzyma tego ze tak bije mocno ,czy jest to tylko zludzenie czy ono sie meczy prosze o odpowiedz . bralem rozne leki na serce ,betalok ,lokren i concor i mam tez propranol pytanie czy moge go brac w takich sytucjach mocnego bicia? bralem go juz w napadach leku i jakos pomaga. nie moge siedziec spokojnie lezec bo wciaz czuje bijace serce o klatke i najgorsze jest to ze gorzej jest po zjedzeniu ze poteguje to moc bicia i wtedy mocniej czuc.moze to przez żoladek albo cholera wie prosze w miare mozliwosci o podpowiedz pomoc. pozdrawiam
wieicei co wcozraj milam atak szybkiego bicia nie moglam normalnie funkcjomowac suchosc w jamie ustenj mimowolne skurcze piszac to teraz tez mam te objawy wczoraj bylam w szpitalu z ttym atakiem mialam wszytski kompleksowe badania jetsem zdrowa jak ryba serce w porzadku nic mi nie dolega wiec to psychika jak ja bardzo chcialbym zyc normalnie jak kiedys nie denerwowac sie juz tyle a stres i niepokoj nie wieaomego pochodzenia czuje ciagle i do tego to serce mi najbardziej dokucza. ale mi sie wydawalo ze bije szybciej a ekg w normie wiec nie mam pojecia jak sobie z tym sama radzoc wiem za wazna jets obecnosc bliksiej osoby bo tylko przy niej czuje sie dobrze nie wiem czy to nie starch przes samaotnosci ze cos mi sie stanie jak bede saama pomozcie. jakie laki na to bo hydroksyzyna dziala ale nie do konca moze powinnam isc do psychiatry na wiztyte i tak zasiegnac poroady i jakis lekow moze wystarcza mi leki uspokajajec .
Witam. Kochani , ja przez lata trwającej nerwicy również nabawiłam się napadowych częstoskurczy i tachykardii czyli szybkiego bicia serca.I uważam ,że propranolol o który pytasz Alowy jest bardzo dobrym lekiem z wyboru.To stary lek jak świat , ale za to bardzo tani i można go brać w razie potrzeby. tzn. w napadzie lęku lub przy szybkich biciach serca. Mam na myśli dawkę 10-20mg.Sama go obecnie stosuję i również jestem zadowolona z jego działania.Brałam bisokard ale ten z kolei bardzo zwalniał mi serce i obniżal ciśnienie. Tak , że propranolol polecam, zawsze w szufladzie mam jedno opakowanie tak na wszelki wypadek. Pozdrawiam
witam alowy mam ten sam problem mianowicie przewlekle mocne bicie serca (niekoniecznie szybkie) ale bardzo odczuwalne glownie wieczorami kiedy probuje zasnac czuje pulsowanie w brzuchu a jak przyloze glowe do poduszki to w skroniach tak ze calkowicie uniemozliwia mi to zasniecie... do tego wszystkie miesnie spiete i mam wrazenie ze jak sie rozluznie to serce mi wyskoczy... moja doktorka jak o tym mowie patrzy na mnie jak na debila bo ona tez mam wypadanie platka jak i ja ale nic takiego nie odczuwa. mam juz tego dosyc naprawde!tak sie nie da funkcjonowac!
pulsowanie w brzuchu moze być objawem pasożyta w przewodzie pokarmowym,należy trzykrotnie zbadać kał na pasożyty w odstępie 8-10 dni.Trzeba też zrobić USG jamy brzusznej ze zwróceniem uwagi na aortę brzuszną.Jak jest OK,to nerwy,nic więęcej.Pij dziurawieć z melisą i będzie spokój.
wlasciwie pasozyt to byc moze bo czesto mam dolegliwosci zoladkowo watrobowe ale i tak nie uzyskam skierowania na USG bo ci lekarze... a dziurawiec z melisa nie pije tylko lukam w tabsach Nervomix 3xdziennie po 2 tabl juz tydzien biore ale zadnej poprawy nie czuje
witam. dzieki Mariusz ze odpisales na mojego posta. powiem tak ze plakac mi sie chce i mam łzy w oczach jak pisze to wszyscy kiedys bylismy *normalni* przynajmniej ja tak uwazam ,mam 31 lat moje zycie skonczylo sie w wieku 27 lat umarł mi ojciec i zabrał ze sobą moje życie pozostawiając ciało a odbierając dusze.nigdy bym sie nie spodziewał ze takie cos jest mi pisane i ze tak skończe ,kiedyś byłem normalnym człowiekiem robiącym wszystko i żyjącym jak chce a teraz jestem tchórzem z chorym sercem stojącym nad grobem. jak psychika moze zniszczyc człowieka przekonałem sie na sobie.cieżko jest pisać o czym co cieżko przechodzi przez jezyk ,kiedy mi sie to stało to zauważylem jak swiat jest niesprawiedliwy ukarał dobrego człowieka w moim mniemaniu za takiego sie uwazam. jak duża jest kara za nasze grzechy .pisze troche nie spojnie latam po roznych tematach ale chciałbym komuś powiedziec a wszystkigo nie da sie napisac bo wyszła by z tego książka. powiedz mariusz jak długo z tym żyjesz z tym mocnym biciem? ja nie potrafie sie rozluznić non stop spiety boląca klatka ,żołądek w gardle .czasami chciałbym iść spać i nigdy sie nie obudzić zeby to sie skończyło a z drugiej strony chciałbym zeby było jak kiedyś i łudze sie ze kiedyś wyjde z tego .jesli chodzi o smierc to na smierc we snie to trzeba sobie zasłużyć na tym swiecie a moj ojciec właśnie tak umarł ,to był dobry człowiek choć ja go nienawidze teraz za to co mi zrobił .zapytacie co ci zrobił? umarł przecież nie chciał ale uwierzcie mi ze jego smierc wywróciłą moje życie do gory nogami i sie skonczyło wszystko plany marzenia i wszystko co zwiazane z przyszłością a został lek strach wsłuchiwanie sie w siebie i tak po dziś dzień.jak patrze na swoich kolegów i widze ze oni żyją dalej normalnie to płacze i myśle ile straciłem .kiedy inni żyją dalej normalnie ja musze sie meczyć .... pozdrawiam i prosze o jakies pomysły .
powiem Ci tak ja z tym zyje ok 3 lata a mam dopiero 21 lata tak naprawde od zdiagnozowania wypadania wypadania platka-taki prezent na 18 dostalem :(. tak naprawde, niestety mialem nerwicowa rodzine ojciec nie byl i nie jest ojcem tylko tak naprawde zawsze byl i jest dla mnie obca osoba ktory wpatruje sie w siebie jest leniem ignorantem nigdy nawet mu sie dla nas po pieczywo ani fajki do sklepu nie chcialo isc gdyby nie mama to nie wiem... czeste klotnie w domu, straszna atmosfera do rozwodu rodzicow + alkoholizm sprawialy ze to wszystko dusilem w sobie ale az mnie od srodka rozsadzalo z nerwow i frustracji bo dlaczego ja mam taka rodzine doprowadzily ktoregos wieczoru do kolatania serducha i swierdzenia platka... nie mam wogole kondycji, czasem szybkie powstanie z pozycji siedzacej konczy sie tym ze mnie zatyka i nie moge zlapac powietrza(uczucie duszenia sie i walenie serducha), wogole mam jakis taki nie regularny oddech czesto wstrzymuje oddech bez powodu bo sie np. zapatrze, mam niskie cisnienie, czesto mi zimno, miewam tez dodatkowe skurcze od roku ktore sa zadkie ale jak juz wystapia to rozwalaja na lopatki... i tak codziennie mysle dlaczego w wieku 21 lat mam zakonczyc normalne zycie i doszukuje sie przyczyny skad to sie wszystko zaczelo i wydaje mi sie ze ten platek NIE MOZE dawac takich objawow. Moim zdaniem to nerwy i moje niskie cisnienie a to dlatego ze po goracym prysznicu czuje sie chwile zrelaksowany i nawet jak sie wsluchuje w serce to bije slabo i czuje sie chwilke normalnie, w lecie po dluzszej wyprawie rowerowej troche szybszy pulsik ale potem pelen relaks, wogole w lato duzo lepiej sie czulem...jeszcze jedna przyczyna moze byc skrzywienie kregoslupa, czesto mi wszystkie stawy szczelaja ale raczej nie z braku ruchu...a i jeszce jak sie napije piwo czy 2 to odrazu mi wszystko obojetne i lepiej sie czuje gorzej jak jestem na kacu po wiekszej ilosci alkoholu tojest tragedia, a byc moze tez zoladek bo czesto nie mam apetytu ale jak nie zjem ktoregos z posilkow to mi pozniej slabo i niedobrze... ja sie znowu wybieram do kardiologa, po ostatniej wizycie(rowniez dlatego ze mi walilo serce caly dzien i mialem mega nerwy tym ze zawalu dostane) na echo pytalem sie pani doktor to mi powiedziala ze tego platka wypadajacego nie widac i wszystko jest ok a w badaniu krwi potas tylko wyszedl ponizej normy... mam juz tego wszystkiego dosyc i powoli trace nadzieje na normalnosc i trace najlepsze lata swojego zycia, jestem studentem poszedlem poniewaz w domu bym nie wysiedzial a jaki pracodawca przyjal by takiego psychicznego jak ja... ale nastawialem hipotez, sory za chaos, pozdrawiam
acha i jeszcze pytanie przeciez zwykly czlowiek siedzac i ogladajac telewizje, czytajac ksiazke, albo kladac sie spac nie czuje przeciez bicia swojego serca i spokojnie oddycha miarow prawda? pytam bo juz baaardzo dawno tak nie mialem i nie wiem co jest juz normalnoscia...
dzieki kochani za te wszytskie posty naprwde jetsescie kochani ja na razie trenuje autosugestie na razie dziala jakos mi lepiej powiedizlam sobie z ejetsem silna i zdrowa i dam rade bez lekow . czuje sie dobrze czasem mam napady panicznego leku zaczyna mi cierpnac tak jakby klatke dusznosci stoi mi klucha w gardle ale staram sie zaraz czyms zajac wiem ze to moja psychika doprowadza mnie do tego stnu boje sie sama zostac wieczorem na noc bo zarsz mysle z ecos jets nie tak ale to bzdura jednak samej jest mi ciezko to przezwyciezyc wasze ospowiedz mi pomagaja bardzi nawet niezdawalam sobie sparwy ile osob na to cierpi ja jak sie kalde tez czuje w skroniach puls i calwokiwic mi to nie daje usnac nawet tv nie obsorbuje mnie na tyle zeby usnac. niew iem czy dam rade mam nadizje z epsychiatra mi pomoze na tyle ze powie cos madrego .
hej jolu mi lekarz przepisalm hydroksyzyne z marnym skutkiem u mnie dziala. potek paxtin dostalm i jeszcze gorsze napady lekowe milama ale u mnie to raczej ejst nerwica i te leki a co za tym idize szybkie bicie serca i te wszytskie inne objawy typy skurcze mimowolne miesni w szczegolnosci brzucha i ud i pocenie sie drzenie rak to jest przez glowe. musze gadac do siebie zeby sie uspokoic bo ja mam najwieksze leki w nocy ze zawalu dostane albo umre i to mnie przeraza i doprowadza do takiego stanu ze szok
witam, Propranolol bardzo dobrze robi na przyśpieszony puls. Można go brać dorywczo, np. 10 mg na noc. Działa szybko. Po 15 min puls zwalnia. A do tego dobra książka lub kojąca muzyka-gwarantowana poprawa. Brałam go przeszło 20 lat temu i teraz też do niego wróciłam oczywiście po wizycie u lekarza kardiologa. Teraz borykam się z arytmią serca. Pozdrawiam,