Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Głębokie oddychanie a częstoskurcz

Gość adrian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Od jakiegoś czasu leczę się na częstoskurcz, zażywam lek o nazwie Lokren(swoją drogą nie wiem czy dobrze jestem leczony, bo jak Kardiolog powiedział, echo w normie, a z Holtera wyszedł podwyższony puls 7 razy tylko). Od jakiegoś czasu zauważyłem dziwną rzecz. Otóż muszę ciągle oddychać na pełnym wdechu inaczej nie mogę, bo brakuje mi tlenu, jak próbuje przez nos to od razu mi się zbiera na ziewanie i muszę wziąć głęboki oddech. Czy może to być jakoś powiązane z sercem? Płuca raczej mam w normie, a w tym miesiącu jeszcze będę miał spirometrie. Oprócz tego ostatnio zaczęły się bóle po lewej stronie klatki piersiowej. Zastanawiałem się do pójściem do Kardiologa prywatnie, ale naprawdę nie wiem co robić. Pozdrawiam
Witaj anetas.Uważam ze jezeli bierzesz validol i on Ci pomaga to masz to na tle nerwowym.A więc działają na Ciebie leki uspokajajace.Dusznośc sercowa napewno wyszłaby na zwykłym EKG.Jezeli moge Ci polecic syrop Nervosol ,to on dobrze pomaga na problem w oddychaniu.Wiem bo sama to przechodziłam ,az uswiadomiłam sobie ze to na tle nerwowym i olałam to całkowicie .Chcesz to wierz,nie chcerz nie wierz-ale przeszło.Wszystko siedziało w mojej chorej wyobrażni.Pozdrawiam.
hej adrian .mam dokladnie ten sam problem co ty .czy pod wplywem emocji jest ci jeszcze gorzej? u mnie jeszcze wystepuja bole pod pacha niezbyt czesto , w okolicach serca klucie dretwienie reki ,lewej oczywiscie. mam tez dziwne wrazenie ze po jedzeniu problem z oddechem jest jeszcze wiekszy. no i niewiem czy od serca bo mialem ostatnio prywatne badania i nic nie wykazaly.moja kondycja jest znacznie slabsza.na poczatku myslalem ze to pluca bo troche palilem ale wszystko w normie. gdy biegalem to po jakims czasie bylo lepiej ale teraz po malej przerwie znowu sie tak czuje.musze wymuszac ziewanie zeby zlapac pelny oddech a i to nawet nic nie daje.jak tylko czegos sie dowiesz daj znac.