Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłucie w klatce piersiowej nasilające się przy oddychaniu a palenie papierosów

Gość Kasia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Od tygodnia męczę się z kłuciem na wysokości pachy z prawej strony klatki piersiowej. Jest to bardzo ostry ból i czuję go przez cały czas. Najbardziej boli przy oddychaniu, jak dużo mówię, jak się schylam, zmieniam pozycję... Przez ból chodzę przygarbiona i wykrzywiona, a spać kładę się pół godziny, ponieważ nie potrafię się ułożyć tak żeby nie wyć z bólu. To nie może być nerwoból, kiedy zaczęło mnie boleć leżałam odprężona przed telewizorem i nie byłam w sytuacji, które mogłyby wywołać stres. Udałam się do publicznej służby zdrowia (na ostry dyżur), lekarz mnie osłuchał i stwierdził, że nie wie co mi jest. Drugi lekarz (tym razem prywatny) zlecił ekg, które nic nie wykazało i skierował mnie na rtg klatki (czekam na wyniki). Dodam, że palę od 2-3 lat średnio 2 papierosy dziennie i od roku mieszkam z palaczem. Co to może być? Czy mam się martwić rakiem (nie mam innych objawów oprócz tego bólu)?
trzeba zropbic ekg zdjecie klatki piersiowwej płuc , morfologie OB , pozim potasu , wszystkie badania zwiazane ze stanem przedzawalowym , czynniki z krwi na zator tetnicy płucnej zaskrzepliny zylnej radze udac sie do lekarza rodzinnego tego nie wolno lekcewazyc zadnych dusznosci bolu za mostkiem czy trudnosci w oddychaniu czy to dziennym czy nocnym
Jeśli chodzi o ekg, to badanie nie wykazało żadnych nieprawidłowości, serduszko mam w porządku. Dzisiaj otrzymałam zdjęcia rtg z opisem, że wszystko jest ok z wyjątkiem *dyskretnych zgrubień okołooskrzelowych w obu płucach*. Nie mam pojęcia co to oznacza. Wcześniej podejrzewałam u siebie zapalenie suche opłucnej (wszystkie objawy pasowały), ale teraz nie wiem co o tym sądzić...
Gość Szymongt

Mam rozwiązanie. Przeszukując internet w sprawie kłucia z prawej strony nic nie znalazłem. Ale jako że *choruje* na kręgosłup ( pojawiła się na którymś z for teoria że to może być kręgosłup) pojechałem do mojego zaprzyjaźnionego kręgarza. Jak tylko powiedziałem co sie dzieje odrazu wiedział o co chodzi. Nastawił kręgosłup, wymasował, puścił prądy, zamroził i jest o niebo lepiej. Powiedział że jeszcze ze 3 dni moge czuć że coś było nie tak ale przejdzie. To było wczoraj a ja już prawie nie czuje tego kłucia. Polecam wszystkim cierpiącym. Polecam tego człowieka: http://www.vadim.radom.pl/. Pozdrawiam