Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból pod żebrem w zgiętej pozycji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem tu nowy. I mam dla was pytanie.A mianowicie: Od świąt a dokładniej od 26 grudnia dopadł mnie ból pod prawym żebrem. Jest to ból hmmm czuje takie gniecenie taki ucisk pod prawym żebrem,gdy robię skłon i gdy nie jestem wyprostowany. Czyżby to wątroba się odezwała ? Może ktoś miał podobny problem? Ból trwa do dziś lecz wczoraj i przed wczoraj ból ustąpił lecz dziś znów wrócił. Brałem rapacholin forte. Jeszcze na dodatek od 1 stycznia mam lekką grypkę. Ten ból jest jakiś dziwny taki ucisk,gniecenie pod prawym żebrem. Co to może być?
Gość Josephine
HI!! Weszlam przez przypadek na ta strone. wiem ze zabrzmi smiesznie. Jestem w wieku 47 lat. Mieszkam w Usa. Moja rada. Nie lekcewaz zadnego problemu.Bol pod rzebrami moze zdjagnozowac wiele poaznych problemow.Moja siostra tez chodzila z takim bolem przez kilka lat po roznych lekarzch.Kazdy mial mnostwo roznych opinii np. wayroba.przejedzenie .zoladek. za guba.itp. Po tych diagnozach wyladowla ktoregos dnia w szpitalu. Nie miala innych objawow oprocz czasami bolu pod rzebrami. Okazalo sie ze to choroba nadcisnienia plucnego. Przez niedpowiednie leczenia serce tez pracowalo nieprawidlowo. Bardzo powazna choroba. sama wiem z doswiadczenia ze warto sprawdzac co sie z nami dzieje. Nigdy nie mozna sluchac jednego lekarza i szukac do konca przyczyny bolu. Powodzenia!!!!
tez tak mialam przez wiele lat....zrobilam duzo roznych badan, na koncu stwierdzono ze to pewnie jakis przewlekly stan zapalny dwunastnicy - jedyne badanie jakiego nie zrobilam to gastroskopia...wiec do konca nie bylo wiadomo ze to to. Juz od dawan nie mam tych gniecen, wlasciwie odkad zmienilam diete - przestalam sie objadac slodyczami i tlustosciami, a zaczelam jesc bardziej zdrowo: owoce, warzywa, olej lniany twarog, herbaty ziolowe zielone czerwone. odezwal sie lekki bo w swieta - ale nie powiem - podjadlam mocno: tlusty bigosik, tluste karpie, mnostwo ciast - uklad pokarmowy kiepsko sobie z tym radzi. :)

Tez boli mnie zebro z prawej strony gdy np. za szybko ide ogolnie przy wysilku u mnie zaczelo sie wszystko w szostym miesiacu ciazy od tej pory minelo ponad 3 lata i nadal nikt nic nie wie,mialam juz wielokrotnie usg brzucha piersi ostatnio wyladowalam u onkologa na szczescie i to okazalo sie nietrafione rtg klatki tez nie za wiele dalo a czy u ciebie cos wykryli czy ustapil bol?

Witam, czy poprzednicy jakoś uporali się z tym bólem? była jakaś trafna diagnoza? Ja mam ból dokładnie ulokowany pod prawym żebrem od około roku, robione miałem USG - wszystko w normie, RTG jamy brzusznej - wszystko w normie, wyniki krwi - w normie, byłem nawet u osteopaty. Chyba jeszcze czeka mnie kolonoskopia. Ból mam od około roku, i już sam nie wiem co o tym myśleć.

Witam mam podobne objawy jak wielu z was mam 35 lat od 3 lat chodze po lekarzach robie rozne badania i jestem krwiodawca krew jak sie okazuje mam dobra po za chyba reszta lecz lekarze twierdza ze jest ok ze jest to zespol jelita drazliwego ale nie zgodze sie z tym bo czuje sie co raz gozej i tez mam bol brzucha pod prawym żebrem i zaczelem zalatwiac sie krwia ostatnio nie musial isc oddawac krwi bo tyle ze mnie zlecialo ze az mnie oslbilo pojechalem na pogotowie to na dzien dobry zostalem oskarzony ze naduzywam alkocholu ale po po klotni z lekarzami zrobili mi usg rentgena i kilka innych badan przepisali tabletki ktore jem od od 3 lat i nic mi nei daja a do tego ze mam te objawy bardzo puchnie mi brzuch czasem jest normalny taki normalny a czasem wygladam jak bym polknal pilke i tak chodze po lekarzach robie przerozne wyniki a ostanio robie sie szybko zmeczony duzo chodze w gory jazda rowerem duze odleglosci ale w tej chwili coraz mniejsze poniewaz nie pozwala mi kondycja macie jakas rade do jakiego moge sie udac lekarza w okolicach bielska bialej ktory mnie jakos dobrze pokieruje bo zaczynam sie juz bardzo martwic dieki za rade i pozdrawiem wszystkich