Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Częste oddawanie moczu a nerwica

koscom4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 17lat(jestem chlopakiem) gdy jestem w szkole, kosciele od razu chce mi sie sikac. W szkole co przerwe chodze do ubikacji, wysikam pare kropli, i koniec. Według mnie to jakis problem nerwowy. Bo wchodze do sali odrazu chce mi se sikac wychodz to mija. Co doradzicie? Co z tym zrobic? Da sie jakos walczyc z tym strachem ze będzie mokro?? W domu besz sikania wytrzymuje parek godzi-zupełnie normalnie ale gdy o tym pomysle gdzies indziej to odrazu.
Witaj koscom. Wyobraź sobie, ze jest to przypadłośc dosyc czesto spotykana.Ma ona podłoze nerwicowe.Masz problem z byciem wśród ludzi ) moze masz tzw.fobie społeczna).Doradzałabym Ci spotkanie z psychologiem, gdyż rozpracowanie Twoich problemów emocjonalnych, może spowodować uspokojenie psychiki, a to - ustapienie objawu.Mysle, że sam nie dasz sobie z tym rady, a musisz bywac wśród ludzi, wiec musisz poszukac pomocy.Moze psycholog nauczy Cie technik oddechowych, ktore pomagaja w samo-uspokajaniu sie.To taka moja rada Możesz tez poradziuc sie lekarza rodzinnego, zeby Ci przepisał cos łagodnego uspokajającego..Pozdrawiam.
na wszelki wypadek powinieneś zbadać mocz.Może też tak być,że złapałeś infekcję dróg moczowych.Kup w aptece pojemniczek na mocz,a jutro rano zanieś do laboratorium.Wynik masz w ten sam dzień.Jak coś nie tak,natychmiast do lekarza.Jedyne 6 złotych kosztuje badanie.

Witam ja parę miesiecy temu miałem kolkę nerkowa (bul nie samowity)szpital badania -itp niby piasek -wypuscili ,kazali duzo pic wody ew piwo.praktycznie od tatej pory w nocy jak mi sie chce sikac budze sie i ide aby nie wstszymywac-mam tak 2 razy w nocy budze sie bo czuje ze mi sie chce -co to moze byc czy poprostu mam wbite w głowie ze nie moge wtszymywac czy cos innego-pozdrawiam 508 714 739 (zrobie w poniedziłem mocz)

Gość angelika2346

Witam mam tak samo jestem w kościele i chce mi sie sikać ale mi sie wydaje że to od denerwowania się ale nie wie i sie denerwuje że sie posikam w kościel i bedzie taki wstyd że normalnie sie rozpłącze

Cóż, złapało mnie takie coś w pierwszej klasie liceum, po feriach zimowych przeszło, teraz jestem w drugiej i znowu się zaczyna... co przerwę, nawet na wycieczki ciężko mi jeździć. badania moczu robiłem, wszystko ok. najdziwniejsze jest to że w gimnazjum wytrzymywałem przez całe lekcje, a nawet dłużej.