Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, kołatanie serca i osłabienie

Gość iceireland

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj iceirland!To bardzo dobra wiadomosc,ze czujesz sie lepiej i dobrze ze poszles do lekarza.Bardzo sie ciesze i oby tak dalej;zycze duzo zdrowka i pozdrawiam. Wrazie czego pisz jak sie czujesz,dobre wiadomosci tez dobrze poczytac,to takze dobrze wplywa na samopoczucie;

Witam, iceireland co u Ciebie? napisz prosze ze sobie poradziles? mysle ze mam podobny problem do twojego i sama nie wiem co mam robic. tez jestem w irlandii.2 dni temu wyladowalam na emergency,mialam zawroty glowy,podniesione cisnienie i tetno. moze zaczne od poczatku... jakies 2 miesiace temu zaczelam chodzic na silownie i troszke wzielam sie za diete. (nie glodzilam sie) po kilku dniach po powrocie z silowni czulam nie rowne bicie serca,az odbijalo sie w gardle. chwilami jakby przestalo pracowac na kilka sekund a pozniej ruszalo z mocniejszym udezeniem. na poczatku to zabgatelizowalam,ale kiedy zaczelo sie to powtarzac w ciagu dnia to troche sie przestraszylam.zazwyczaj kiedy siedzialam kiedy nie bylam czyms zajeta.np.przy ogladaniu tv.czy siedzeniu na necie,oraz w nocy. im bardziej wsuchiwalam sie w moje serce ty to wszystko zaczelo sie pogarszac.po kilku tyg.wybralam sie do lekarza ktory zalecil badania krwi,zrobil mi tez ekg. na wyniku czekam bo od razu sie nie zebralam jakos czasu nie bylo.lekarka zasugerowala ze moz to byc z braku pierwiastkow jak magnez czy potas wiec zaczelam zazywac w normalnych ilosciach i nawet mialam wrazenie ze mi sie poprawilo.ale wszystko sie zmienilo 2 dni temu kiedy dostalam strasznych zawrotow glowy i czulam ze moj puls jest wysoki a serce bije jak oszalale. zaraz sie zebralam i z mezem na emergency. tam zrobili mi badania krwi,ekg,rendgen,cukier. badania wyszly perfekcyjnie tyle ze na ekg byly jakies niescislosci. mam odwiedzic gp na badanie hotera. a lekarkla w szpitalu zasugerowalam arytmie. od tego czasu mam stany lenkowe,coraz czesciej mysle o swojej smierci. mam male dziecko i nie chece jeszcze umierac. ogolnie czuje sie b.dobrze tyle ze psycha mi chyba wysiada i to wszystko sie nakreca. prosze napisz jak ty sie czujesz, czy udalo Ci sie wyjsc z tego? i jak sobie poradziles? moze mozesz mi polecic jakiegos lekarza? (mieszkam w dublinie) moze wiesz jaki jest odpowiednik neospazminy tu w ie?

Witam wszystkich ! Wiem co kolega czuje bo przeszedłem to samo.Chodziłem na siłownie biegałem i stało mi sie cos podobnego w aucie podczas jazdy kołatanie w sercu i panika przed śmiercią:) Teraz się z tego smieje i kolega za jakiś czas to potwierdzi. Byłem u bardzo dobrego Kardiologa Wojskowego z tym problemem i przedstawilem mu wyniki od A-Z...zgadnijcie co powiedzial...? Jestem okazem zdrowia jezeli są to moje wyniki a kolatanie w sercu jest normalną sprawą jeżeli wystepuje raz na jakiś czas.Serce nie raz potrzebuje dopompować krwi żeby nadążyć za ruchami często wywołanymi szybko.Swoją drogą stres tez ma duzy wpływ bo sam go przechodziłem więc miałem duże cisnienie bo aż 200/100 a to wszystko wywołane moją 110kg wagą a na dokladke paniką.Przepisał mi CONCOR 5 i jest dobrze.Najlepszy moment jaki mi sie podoba że po zażyciu tabletki spowolnienie dawało się tak odczuć jakby wyczerpały sie baterie i co najlepsze do wszystkiego podchodze mniej nerwowo.Najważniejsze co chce napisać co powiedział mi lekarz to żeby sie nie nakręcać podczas jazdy bądz w sytuacji zakołatania bo można samoistnie doprowadzić do utraty przytomności dlatego że podczas paniki przy szybkich i głębokich oddechach doprowadza się bardzo dużą ilość tlenu co powoduje szybsze bicie serca a w rezultacie zawroty głowy.Więc dam wszystkim rade to co kazał ćwiczyć lekarz -w domu co dziennie po pare minut czy samemu czy z kimś usiąść i starać się oddychać tak żeby osoba siedząca z boku nie zauważyła ruchu klatki piersiowej.Te ćwiczenia pomagają bardzo dużo przy zakołataniach do tego stopnia że nie będziecie zwracać na to uwagi a przy tym pomoże bez paniki oddychać normalnie co rezultacie nie bedzie prowadziło do zawrotów głowy i omdlenia.Pozdrawiam

Gość nina2011

Wyniki badan juz mama -wszystkie idealne ;) okaz zrowia ;) czekam teraz na holtera. moze ktos wie jak dlugo sie czeka w dublinie w james hospital. podobno on wszystko wyjasni. zazywam teraz tabletki imperal i tak jakby mi lepiej.one tez zwalniaja prace serca. cisnienie idealne,bo nawet cisnieniomierz zakupilam. niepokoi mnie tylko kolka pod zebrami z lewej str.i uklucia ? moze to tez wynik mojej wnikliwosci w organizm i sprawdzanie go na kazdym kroku. uwiezcie juz mama dosc. tak bardzo bym juz chciala wiedziec co mi jest,albo nie jest.

Witam, mam ten sam dokladnie problem co autor .. Bylem u specjalisty kardiologa w Irelandii, i stwierdzil u mnie : SVT - Superventricular Tachycardia, a popolsku to nadkomorowe zaburzenia rytmu serca. tu pisze ogolnie o co chodzi. http://www.kardioserwis.pl/page.php/1/0/show/329/cz%C4%99stoskurcz_nadkomorowy.html Objawy mialem te same co ty i bylem w szoku jak uslyszalem diagnoze. Postepowanie: http://www.mp.pl/artykuly/index.php?aid=16856&_tc=16CFB07F104F06CAE81CC8366EFE85C0 Inwazyjne badania tj, w Irelandii zwane audiogram a w Polsce: http://www.kardioserwis.pl/page.php/1/0/show/169/badanie_elektrofizjologiczne_serca_EPS.html Mam nadziej ze to nerwica u ciebie a nie to co u mnie .

Gość mikofiko

Od 2 tygodni mam dokładnie to co opisał kolega z Irlandii. Wczoraj dostałem na to propanolol ale jeszcze nie próbowałem gdyż boję sie tego leku. NIe boję się specjalnie wychodzić poza dom. NA początku bałem się autobusów i pracy gdyż tam mnie ataki łapały. Pare razy już jechałem autobusem i było ok. Boję się wracać do pracy jeszcze. Czy uważacie, że ten lek może mi pomóc? Może najpierw można spróbować jakiś ziołowych preparatów na uspokojenie?